Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Οι δράσεις των βοτάνων: 25 ισχυρότατα επουλωτικά βότανα

Επουλωτικά βότανα
Όπως πολλές φορές έχω επισημάνει το δέρμα μας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα προστατευτικό εξωτερικό περίβλημα του σώματός μας.
Είναι μια επιφάνεια πλούσια σε αισθητήριες νευρικές απολήξεις χάρη στις οποίες – μέσα από το δέρμα μας – έχουμε φυσική επαφή με το περιβάλλον μας.
Η σχέση του με το νευρικό μας σύστημα είναι στενότατη.
Όταν η σχέση αυτή διαταράσσεται, πολλές φορές, εκδηλώνονται διάφορα προβλήματα όπως οι δερματοπάθειες.
Οι δερματοπάθειες γενικά, είναι η εξωτερική εκδήλωση εσωτερικών προβλημάτων και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε πάνω σε αυτή τη βάση.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπως τα τραύματα και οι μώλωπες, που όταν συμβαίνουν πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα μας μεμονωμένα.
Η φύση απλόχερα μας έχει προσφέρει μια ποικιλία βοτάνων που προάγουν την επούλωση πρόσφατων τραυμάτων, αλλά και χρόνιων, αναμενόμενο βέβαια αφού η Γαία έχει φροντίσει για την υποστήριξή μας.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το πλήθος των περιοχών, στις οποίες αφθονούν τα επουλωτικά και αναπλαστικά βότανα, δεδομένου ότι...