Τα κρεμμύδια καταστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, μειώνουν την κακή χοληστερίνη και διατηρούν υγιή την καρδιά μας
Η ιδιαίτερη γεύση των κρεμμυδιών και οι θεραπευτικές ιστορίες που το συνοδεύουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, κέντρισε το ενδιαφέρον των ερευνητών, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν αν τα κρεμμύδια έχουν αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες που τους αποδίδονται και αν οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δράσεις, που υποπτεύονταν ότι έχουν, υπάρχουν και αν ναι, πόσο μπορούν να καταστείλουν τα καρκινικά κύτταρα, να ελέγξουν την χοληστερίνη και να κρατήσουν την καρδιά μας υγιή.
Έτσι διάφορες ομάδες ερευνητών από διάφορα πανεπιστήμια ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα κρεμμύδια και τις ιδιότητές του.
Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών μετρώντας τις συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και φαινολικών ουσιών, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών, ενώ παράλληλα εξέτασαν σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων την αντικαρκινική δράση της κάθε ποικιλίας κρεμμυδιών.
Η ιδιαίτερη γεύση των κρεμμυδιών και οι θεραπευτικές ιστορίες που το συνοδεύουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, κέντρισε το ενδιαφέρον των ερευνητών, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν αν τα κρεμμύδια έχουν αυτές τις θεραπευτικές ιδιότητες που τους αποδίδονται και αν οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δράσεις, που υποπτεύονταν ότι έχουν, υπάρχουν και αν ναι, πόσο μπορούν να καταστείλουν τα καρκινικά κύτταρα, να ελέγξουν την χοληστερίνη και να κρατήσουν την καρδιά μας υγιή.
Έτσι διάφορες ομάδες ερευνητών από διάφορα πανεπιστήμια ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα κρεμμύδια και τις ιδιότητές του.
Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών μετρώντας τις συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και φαινολικών ουσιών, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών, ενώ παράλληλα εξέτασαν σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων την αντικαρκινική δράση της κάθε ποικιλίας κρεμμυδιών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, έδειξαν ότι τα κρεμμύδια με την πιο καυτερή γεύση και το πιο έντονο άρωμα, όντως έχουν ισχυρότερη αντικαρκινική δράση...