Ένα λαχταριστό ρόφημα σοκολάτας είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, να ευφρανθούμε, να χαλαρώσουμε και να αποζημιωθούμε ύστερα από μια κουραστική μέρα, ή να απολαύσουμε τα μέγιστα από κάποιες ιδιαίτερες στιγμές μας.
Και επειδή η σοκολάτα είναι ο “πρωταγωνιστής” αυτής μας της επιλογή δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας η επιλογή της.
Προτιμάω συνήθως, την απλή τυπική σοκολάτα, αυτή με 70% περιεκτικότητα σε κακάο
Την μαύρη σοκολάτα μου “παντρεύω” με μια πολύ καλής ποιότητας σοκολάτα με γάλα ρυζιού.
Τις δυο σοκολάτες μου τις αφήνω να “λιώσουν” σε λίγο ζεστό φυτικό γάλα και…σε λίγο η συνέχεια…
Λένε ότι η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφευρετικότητας, και δεν υπάρχει τόπος όπου αυτή η ρήση να είναι πιο αληθινό από ό, τι στην κουζίνα μας.
Ο αυτοσχεδιασμός και η εφευρετικότητα στην κουζίνα μας είναι παιχνίδι, είναι χαρά, είναι απόλαυση αλλά και τελειοποίηση, πολλές φορές και μέσα από αποτυχίες, μιας συνταγής.
Τις περισσότερες φορές όταν φτιάχνω κάτι στην κουζίνα μου δεν έχω λίτρα,
γραμμάρια...
read more:https://botanologia.gr/ena-ntelikato-sokolatenio-rofima-gia-idiaiteres-stigmes/
Και επειδή η σοκολάτα είναι ο “πρωταγωνιστής” αυτής μας της επιλογή δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας η επιλογή της.
Προτιμάω συνήθως, την απλή τυπική σοκολάτα, αυτή με 70% περιεκτικότητα σε κακάο
Την μαύρη σοκολάτα μου “παντρεύω” με μια πολύ καλής ποιότητας σοκολάτα με γάλα ρυζιού.
Τις δυο σοκολάτες μου τις αφήνω να “λιώσουν” σε λίγο ζεστό φυτικό γάλα και…σε λίγο η συνέχεια…
Λένε ότι η αναγκαιότητα είναι η μητέρα της εφευρετικότητας, και δεν υπάρχει τόπος όπου αυτή η ρήση να είναι πιο αληθινό από ό, τι στην κουζίνα μας.
Ο αυτοσχεδιασμός και η εφευρετικότητα στην κουζίνα μας είναι παιχνίδι, είναι χαρά, είναι απόλαυση αλλά και τελειοποίηση, πολλές φορές και μέσα από αποτυχίες, μιας συνταγής.
Τις περισσότερες φορές όταν φτιάχνω κάτι στην κουζίνα μου δεν έχω λίτρα,
γραμμάρια...
read more:https://botanologia.gr/ena-ntelikato-sokolatenio-rofima-gia-idiaiteres-stigmes/