Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Tα κορυφαία βότανα και φρούτα για τους διαβητικούς

Διαβήτης – Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν διαβήτη να τον έχουν υπό έλεγχο , καθώς ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες και να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας.
Μελέτη από την American Diabetes Association αναφέρει πως όταν γνωρίζουμε τα φυσιολογικά σημάδια του διαβήτη είναι και το πρώτο βήμα για την καταπολέμησή του,και μαζί με ένα υγιές διατροφικό πρόγραμμα,με άσκηση, 
και με αρκετές ώρες ύπνου κάνουμε τα πρώτα βήματα για τη θεραπεία του.
Προς βοήθεια έρχονται τα φρούτα πουμε τις υψηλές ποσότητες βιταμινών , μετάλλων και αντιοξειδωτικών είναι ιδανικά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.
Τα κορυφαία φρούτα για τους διαβητικούς , σύμφωνα με τους γιατρούς μελετητές – ερευνητές , είναι:
#1.  τα κεράσια – αυτό το γλυκό φρούτο με γλυκαιμικό δείκτη 22 , περιέχει τις χημικές ουσίες ανθοκυανίνες , 
οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της ινσουλίνης για τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. 
Οι ανθοκυανίνες , βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένωντων φρούτων...
read more:https://botanologia.gr/ta-koryfaia-votana-kai-froyta-gia-toys-diavitikoys/

Οι δράσεις των βοτάνων : Ισχυρότατα αντιπυρετικά βότανα

“I did not invent penicillin. Nature did that. I only discovered it by accident – δεν εφηύρα εγώ την πενικιλλίνη , η φύση το έκανε αυτό.Εγώ απλά την ανακάλυψα και αυτό τυχαία” Alexander Fleming

Πυρετός  – Ορισμένοι τύποι του πυρετού ήταν γνωστοί ήδη από το 460 π.Χ. όπως μας πληροφορεί ο Ιπποκράτης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από την ελονοσία και ο τριταίος και ο τεταρταίος πυρετός – ο επαναλαμβανόμενος πυρετός κάθε τρεις και τέσσερις ημέρες
Επίσης, κατέστη σαφές όλο αυτό το διάστημα ότι ο πυρετός ήταν ένα σύμπτωμα μιας νόσου παρά μια ασθένεια από μόνη της.
Πότε έχουμε πυρετό και τι είναι ο πυρετός;
Η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματός μας παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα.
Γενικά είναι αποδεκτό πως κάποιος έχει πυρετό εάν η αυξημένη θερμοκρασία οφείλεται σε άνοδο του σημείου ρύθμισης – π.χ στη μασχάλη
Το εγχειρίδιο εσωτερικής παθολογίας Harrison’s ορίζει ως πυρετό την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 37,2 °C  κατά τις πρωινές ώρες ή την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 37,7 °C κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία μπορεί φυσιολογικά να μεταβληθεί κατά 0,5 °C κατά τη διάρκεια της ημέρας.
read more:https://botanologia.gr/oi-draseis-ton-votanon-ischyrotata-antipyretika-votana/

τι θα φάμε σήμερα;ταλιατέλες με μανιτάρια, κοτόπουλο και μυρωδικά

μια συνταγή πεντανόστιμη που έχω κάνει αρκετές φορές και την πρωτο-είχα δει στο hungryforhungry.blogspot.gr
και θα χρειαστούμε:

ελαιόλαδο - όσο θα χρειαστούμε
2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους -προαιρετικά
3 λευκά μανιτάρια
100γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 γεμάτη κουτ. σούπας άγρια σοταρισμένα μανιτάρια
1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
1 πρέζα μπούκοβο
250γρ. ταλιατέλες
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
3/4 ποτηριού ζωμό κρέατος
1 κουτ. σούπας λιαστές ντομάτες
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1 πρέζα σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο)
1 κλαράκι άνιθο
2 γεμάτες κουτ. σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
αλάτι, πιπέρι
και

Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα λευκά μανιτάρια σε χονδρά κυβάκια.
Το ίδιο κάνουμε και με τα πλευρώτους (αφού αφαιρέσουμε τη ρίζα τους, γιατί
είναι σκληρή).
Ρίχνουμε σε ένα γουόκ ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί.
Όταν ροδίσει προσθέτουμε τα μανιτάρια (τα λευκά και τα πλευρώτους),
ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν μαραθούν, προσθέτουμε και τα άγρια σοταρισμένα μανιτάρια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μπούκοβο και το τζίντζερ.

Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει.
Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε να βράσουν για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, τις ρίχνουμε μέσα στο γουόκ, ανακατεύοντάς τες με τα υπόλοιπα
υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό με το ½
ποτήρι ζωμό λαχανικών και το ζωμό κρέατος.
Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες χωρίς να ξεχνάμε
να ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τον
υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Αρωματίζουμε το φαγητό με λίγο
σχοινόπρασο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και άνιθο.

μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το κοτόπουλο,το πιάτο μας θα συνεχίζει να είναι λαχταριστό!!!
~~~~~~~~~~~~~~
thalia

Πως αντιμετωπίζουμε τον πόνο στη πλάτη με βιταμίνες

 
Πως οι  “κρυμμένες” βιταμίνες στα τρόφιμα  μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους πόνους στην πλάτη μας
για να δούμε κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες για τον πόνο στη πλάτη.
Όλοι μας έχουμε βιώσει “τον πόνο στην πλάτη” και σίγουρα έχουμε αισθανθεί δυσφορία και
σίγουρα προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι για το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα.
Για να θεραπεύσουμε τον πόνο στην πλάτη υπάρχουν πολλοί τρόποι και
ένας από αυτούς είναι η αύξηση της ποσότητας των βιταμινών μέσω της διατροφής μας.
Υπολογίζεται ότι περίπου το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει υποφέρει κάποια στιγμή από τον πόνο στην πλάτη.
Σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος που βιώνουμε είναι αρκετά σοβαρός και
χαρακτηρίζεται συνήθως από οξύτητα , η οποία εμφανίζεται ξαφνικά και που θα διαρκεί  μερικές ημέρες ή εβδομάδες.....