Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Χαμομηλέλαιο για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα

Χαμομηλέλαιο – Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η τοπική χρήση χαμομηλέλαιου – το λάδι του  πανάρχαιου βοτάνου με την πληθώρα των ιδιοτήτων, δράσεων και χρήσεων – μειώνει τα συμπτώματα, όπως ο πόνος, του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα...
    μόλις ξεκίνησα το κανάλι μου στο youtube:https://www.youtube.com/channel/UCQVy7v3Oz2YKcn4_8Z6MYgQ
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και θυμηθείτε να εγγραφείτε!!!
                           

θυμάριΘυμάρι το ισχυρότατο – το βότανο για τις χίλιες και μία παθήσεις του οργανισμού μας που εξολοθρεύει τα μικρόβια μέσα σε εξήντα -60- λεπτά!

Εκεί γύρω στα 1650 ο Nicholas Culpeper διάσημος Άγγλος γιατρός και βοτανολόγος της Αναγέννησης, ο οποίος αντιτάχτηκε στο “κλειστό μαγαζί”, όπως ο ίδιος έλεγε, των γιατρών και που πίστευε πως το φάρμακο είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορικό μυστικό αναφερόμενος στο θυμάρι λέει:

Το θυμάρι είναι ένα σημαντικότατο δυναμωτικό των πνευμόνων,
άριστο τονωτικό και απαραίτητο στα άτομα που βρίσκονται στην ανάπτυξη, και συμπληρώνει:
Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από το θυμάρι για τον κοκκύτη, την αρρώστια αυτή των παιδιών!
Το κανάλι μου στο youtube -  https://www.youtube.com/channel/UCQVy7v3Oz2YKcn4_8Z6MYgQ