Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Βρήκαν τους αληθινούς X-MEN!

Τελικά υπάρχουν δίπλα μας «υπερήρωες» με πανίσχυρο DNA
Εντοπίστηκαν άνθρωποι με πραγματικά άτρωτο DNA
Μια ανάλυση γονιδιωμάτων άνω του μισού εκατομμυρίου ανθρώπων έφερε για πρώτη φορά στο φως 13 άτομα που φαίνονται να έχουν μείνει υγιή, παρά τις σοβαρές μεταλλάξεις στο DNA τους, οι οποίες συνδέονται με σοβαρές παιδικές ασθένειες.
Οι ειδικοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αυτούς τους ανθρώπους ως «γενετικούς υπερήρωες» και αναφέρουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση νέων θεραπειών στο μέλλον.
Η ανακάλυψη
Ορισμένες παθήσεις, όπως η κυστική ίνωση, μπορεί να εμφανισθούν νωρίς στην παιδική ηλικία και συνήθως οφείλονται σε μετάλλαξη μόνο ενός γονιδίου.
Έως τώρα θεωρείτο ότι όποιος άνθρωπος έχει την εν λόγω μετάλλαξη, αναπόφευκτα θα αρρωστήσει.
Φαίνεται όμως πως αυτό δεν είναι σωστό τελικά.
Ερευνητές, με επικεφαλής τον Έρικ Σαντ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη ανέλυσαν γενετικά δεδομένα για 589.300 υγιείς ανθρώπους και συσχέτισαν το γενετικό «προφίλ» καθενός με 584 κληρονομικές ασθένειες.

Αποκαλύφθηκαν 13 άνθρωποι που, παρά το γενετικό υπόβαθρό τους, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα κάποιας κληρονομικής νόσου, όπως θα ανέμενε κανείς με βάση το DNA τους.
Οι επιστήμονες δεν κατανοούν ακόμη τους βιολογικούς λόγους για την ανθεκτικότητα αυτών των ανθρώπων.
Ελπίζουν όμως να εντοπίσουν στο DNA τους παράγοντες που δρουν προστατευτικά, ενώ, από την άλλη, θεωρούν ότι ίσως πρέπει να επανεξετάσουν τις έως τώρα απόψεις τους για τη σχέση ανάμεσα στις γενετικές μεταλλάξεις και ορισμένες ασθένειες.
Το εμπόδιο
Το πρόβλημα είναι ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να μελετήσουν περαιτέρω τους 13 «σούπερ-ήρωες», επειδή όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν υπογράψει συμφωνητικό μη αποκάλυψης της ταυτότητάς τους, όταν έδωσαν δείγματα DNA.
Έτσι, θα πρέπει να ακολουθήσει άλλη παρόμοια μελέτη, στην οποία πλέον θα επιτρέπεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των ανθρώπων, προκειμένου να μελετηθούν εξονυχιστικά τα «μυστικά» που τους προστατεύουν από τις αρρώστιες.
Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην «Nature Biotechnology».
πηγή:
tovima.gr
~~~~~~~~~~~~~
thalia

Sophia Loren - Mambo Italiano

για να μην μελαγχολήσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το βροχερό- που δεν το έχουμε συνηθίσει καθόλου- απομεσήμερου του Μαΐου, ας χαρούμε τη  Σοφία Λόρεν να χορεύει Mambo Italiano
και ας χορέψουμε μαζί της!!!
...γιατί το καλοκαίρι θα έρθει!!!

θυμάρι για το ελικοβακτηριδίο του πυλωρού

in vitro μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα του θυμαριού είναι αποτελεσματικό κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού...
το ελικοβακτηριδίο του πυλωρού,όπω είναι γνωστό, είναι το βακτήριο που προκαλεί τα περισσότερα έλκη στομάχου...
σε μελέτες ελέγχθηκαν εκχυλίσματα από διάφορα φυτά ως προς την ανασταλτική τους δραστικότητα έναντι του helicobacter pylori...
μεταξύ των βοτάνων το πιό αποτελεσματικό ήταν το υδατικό εκχύλισμα του θυμαριού και το αλκοολικό εκχύλισμα της κανέλας...
το υδατικό εκχύλισμα του θυμαριού είναι πάρα πολύ εύκολο να το ετοιμάσουμε και να το καταναλώσουμε,για αυτό και ερευνήθηκε περαιτέρω...
σε σύγκριση με πάρα πολλά αντιβακτηριακά, το εκχύλισμα του θυμαριού είχε σημαντική ανασταλτική επίδραση έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, μειώνοντας τόσο την ανάπτυξή του,όσο και την ισχυρή και καταστροφική δραστικότητα του ενζύμου ουρεάση που παράγει το ελικοβακτηρίδιο...
τα αποτελέσματα,λοιπόν,αυτής της μελέτης, έδειξαν πως το υδατικό εκχύλισμα του θυμαριού διαθέτει ένα θεραπευτικό δυναμικό το οποίο επικυρώθηκε από κλινικές μελέτες...
ας έχουμε λοιπόν στο νου μας τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες του θυμαριού και αν το ελικοβακτηρίδιο κατοικοεδρεύει στο στομάχι μας μην ξεχνάμε το ισχυρό αυτό βότανο-
το θυμάρι!!!
www.ncbi.nlm.nih.gov
ας θυμηθούμε τις τόσο ιδιαίτερες ιδιότητες και δράσεις του θυμαριού
και
βότανο θυμάρι:
θυμάρι για τον πονόλαιμο για το κρυολόγημα,για την βρογχίτιδα,για τον βήχα,για την γρίπη:https://botanologia.blogspot.gr/2010/11/blog-post_18.html
θυμάρι,το βότανο με την ισχυρότερη αντιμικρoβιακή και αντισηπτική δράση:https://botanologia.blogspot.gr/2010/11/o_22.html
θυμάρι,το βότανο για τις χίλιες και μία παθήσεις:https://botanologia.blogspot.gr/2010/11/blog-post_6691.html
μιά «μυρωδάτη» θεραπεία της ακμής:https://botanologia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_6278.html
έγχυμα θυμαριού και κυστίτιδα:https://botanologia.blogspot.gr/2014/12/blog-post_28.html
θυμάρι,το βότανο που μειώνει τα συμπτώματα της επώδυνης εμμηνορρυσίας:https://botanologia.blogspot.gr/2015/04/blog-post.html
το θυμάρι στις κουζίνες των λαών:https://botanologia.blogspot.gr/2017/03/blog-post_81.html
thalia

O εγκέφαλός μας ανιχνεύει την ασθένεια των άλλων

Οι αισθήσεις μας της όρασης και της όσφρησης είναι ικανές να αντιλαμβάνονται αν κάποιος νοσεί, ακόμα και αν η ασθένειά του δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί, σύμφωνα με νέα έρευνα σουηδών επιστημόνων.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των ασθενειών, όμως δεδομένου ότι αυτό συνεπάγεται σημαντική δαπάνη ενέργειας για τον οργανισμό, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η αποφυγή των ασθενειών αποτελεί μέρος του ενστίκτου της επιβίωσής μας.
Τώρα τα ευρήματα μελέτης ερευνητών από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτήν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός -μέσω της αίσθησης της όρασης και της όσφρησης- να εντοπίζει μια ασθένεια σε άλλους πριν ακόμα αυτή εμφανιστεί και ότι,  για λόγους αυτοπροστασίας του οργανισμού μας, τείνουμε -χωρίς να το συνειδητοποιούμε- να αποφεύγουμε τη συναναστροφή μας με τα άτομα αυτά.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ καλός στο να εντοπίζει μια ασθένεια στους άλλους και ότι αυτό κινητοποιεί τη συμπεριφορά αποφυγής», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής κ. Mats Olsson, καθηγητής στο Τμήμα Κλινικής Νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου Καρολίνσκα.

Για τους σκοπούς της έρευνας οι επιστήμονες ενέχυσαν αβλαβή τμήματα βακτηριδίων στον οργανισμό μιας ομάδας εθελοντών προκειμένου να ενεργοποιήσουν την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού τους.

Έτσι, οι εθελοντές ανέπτυξαν τα κλασικά συμπτώματα της νόσου  - κόπωση, πόνο και πυρετό- για μερικές ώρες, κατά τις οποίες οι ερευνητές έλαβαν δείγματα των οσμών των συμμετεχόντων.
Επίσης, τους φωτογράφισαν και τους μαγνητοσκόπησαν.

Στη συνέχεια το εγκεχυμένο υλικό εξαφανίστηκε από το σώμα τους και μαζί με αυτό και τα συμπτώματα.

Μια δεύτερη ομάδα εθελοντών κλήθηκε ακολούθως να μυρίσει τις οσμές και να δει τις φωτογραφίες της πρώτης ομάδας, καθώς και της ομάδας ελέγχου, η οποία περιελάμβανε υγιή άτομα.
Στόχος ήταν οι εθελοντές τις δεύτερης ομάδας να βαθμολογήσουν το πόσο τους άρεσαν οι απεικονιζόμενοι, ενώ παράλληλα υποβάλλονταν σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να καταγραφεί η αντίδραση του εγκεφάλου τους.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας καλούνταν να δηλώσουν, κοιτάζοντας απλώς τις φωτογραφίες, ποιοι από τους απεικονιζομένους τους φαίνονταν άρρωστοι, ποιους θεωρούσαν ελκυστικούς και με ποιους θα μπορούσαν να έχουν κοινωνικές συναναστροφές.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν τους υγιείς ανθρώπους και είναι πιο πρόθυμοι να συνάψουν σχέσεις μαζί τους συγκριτικά με τους αρρώστους», είπε ο κ. Mats Olsson.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μια βιολογική επιβεβαίωση ότι η επιβίωση συνεπάγεται εκ φύσεως την αποφυγή της μόλυνσης.

«Η κοινή λογική μάς λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένα βασικό ρεπερτόριο συμπεριφοράς που στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Η αποφυγή ωστόσο δεν αποτελεί απαραίτητα μια καλή επιλογή αν κάποιος έχει μια στενή σχέση με το άτομο που νοσεί», επισημαίνει ο ειδικός.
Και προσθέτει: «Για παράδειγμα, υπάρχουν λίγα άτομα εκτός από τα παιδιά σας που θα θέλατε να τα φιλήσετε ενώ είναι κρυωμένα.
Με άλλα λόγια ένα σήμα ύπαρξης ασθένειας μπορεί να ενισχύσει την επιθυμία για φροντίδα σε μια στενή σχέση».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Proceedings of  the National Academy of  Sciences».
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vita.gr
photo:google.gr