Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Αντιοξειδωτικό ξανανιώνει τα αιμοφόρα αγγεία μέσα σε έξι εβδομάδες

Οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν ένα νέο αντιοξειδωτικό που στοχεύει ειδικά στις κυτταρικές δυνάμεις ή στα μιτοχόνδρια, παρατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία τους να ξανανιώνουν 15 με 20 χρόνια μέσα σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Boulder-University of Colorado Boulder.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hypertension-Association journal Hypertension – της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας , προσθέτει ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων , τα οποία υποδηλώνουν ότι συμπληρώματα διατροφής φαρμακευτικής ποιότητας ή συνταγογραφούμενα συμπληρώματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Το ενδιαφέρον αναζωογονείται από την ιδέα ότι τα από του στόματος αντιοξειδωτικά , τα οποία έχουν απορριφθεί σε μεγάλο βαθμό ως αναποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια , θα μπορούσαν να αποκομίσουν μετρήσιμα οφέλη για την υγεία εάν είναι στοχευμένα , λένε οι συγγραφείς.
“Αυτή είναι η πρώτη κλινική δοκιμή για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος ενός μιτοχονδριακού ειδικού αντιοξειδωτικού στην αγγειακή λειτουργία στους ανθρώπους”,