Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Μπουμπούκια και βελόνες πεύκου για τα προβλήματα του αναπνευστικού

Με τα μπουμπούκια και τις βελόνες του πεύκου μπορούμε να κάνουμε
1) Αφέψημα.
Ας δούμε πως:
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βράζουμε μία κούπα νερό.
Μόλις το νερό μας αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μπουμπούκια πεύκου, ή βελόνες – τις βελόνες τις πλένουμε πολύ καλά,κόβουμε λίγο τις άκρες τους και τις σπάμε με τα δάχτυλά μας για να διευκολύνουμε την απελευθέρωση των πολύτιμων ελαίων τους.
Σκεπάζουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για δέκα -10- λεπτά.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα να κρυώσουν πριν χρησιμοποιήσουμε το ιαματικό ρόφημα.
2) Έγχυμα
Ας δούμε πως:
Σε μία κούπα ή σε μία τσαγιέρα, ρίχνουμε νερό που μόλις έχουμε βράσει.
Προσθέτουμε μισή κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μπουμπούκια πεύκου, ή βελόνες πεύκου σκεπάζουμε αμέσως και αφήνουμε για είκοσι (20)  λεπτά.
Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε το ιαματικό ρόφημα...