Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Μια σύντομη λίστα με κάποια από τα αγαπημένα μου, αμέσου δράσης βότανα

Βότανα αμέσου δράσης
Αν θα με ρωτούσατε – Ναι, υπάρχει ένα βάμμα ή ένα ρόφημα βοτάνων για τον καθέναν έναν από εμάς, αλλά και ένα για κάθε πρόβλημα υγείας που τυχόν μας ενοχλήσει.
Τα τονωτικά βότανα και η βοτανοθεραπεία σε συνδυασμό με τη διατροφική θεραπεία και την προληπτική διατροφή, είναι καθημερινές πρακτικές που πρέπει να μάθουμε να τηρούμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία μας αλλά και την ευζωία μας.
Η ζωή μας στις μεγάλες πόλεις είναι μια ζωή γρήγορη, με εντάσεις, με ρυθμούς που πολλές φορές μας εξοντώνουν, και οτιδήποτε μας τονώνει, μας χαλαρώνει και συμβάλλει στην ευζωία μας
επιβάλλεται για να μην καταρρεύσουμε.
Με πάρα πολλά άτομα που μιλάω ακούω να μου εκμυστηρεύονται πως έχουν χαμηλή ενέργεια,
ατονία,
άγχος,
μειωμένη αυτοεκτίμηση,
απάθεια,
γενικά πεπτικά προβλήματα,
ειδικά προβλήματα πέψης,
δυσκοιλιότητα,
παχυσαρκία αλλά και
πονοκεφάλους,
συνάχι,
κρυώματα…
     Ακούγοντας όλα αυτά αν θα ήθελα να επιλέξω κάποια βότανα από το...
read more:https://botanologia.gr/mia-syntomi-lista-me-agapimena-moy-amesoy-drasis-votana/