Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Παχυσαρκία και οστεοαρθρίτιδα και μια από τις πιο ελπιδοφόρες έρευνες.

Παχυσαρκία και οστεοαρθρίτιδα
Στόχευση της εντερικής χλωρίδας για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας , η οποία είναι αποτέλεσμα της παχυσαρκίας.
 «Τα εντερικά προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στα γόνατά μας και να τα καταστήσουν τελείως αδύναμα : 
Ένα πρεβιοτικό μπορεί να δώσει τη λύση και να μεταβάλει τα αποτελέσματα της παχυσαρκίας μέσω των βακτηριδίων του εντέρου με αποτέλεσμα να μας προστατεύσει από την οστεοαρθρίτιδα». 
Παχυσαρκία και αρθρίτιδα:
Η παχυσαρκία είναι γνωστό ότι σχετίζεται με αυξημένη γενική φλεγμονή στο σώμα και αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας.
Η οστεοαρθρίτιδα είναι εκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει πρωτίστως τις αρθρώσεις και προσβάλλει περίπου 250 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Ο αντίκτυπος της παχυσαρκίας στην οστεοαρθρίτιδας εξηγείται από τη συστηματική φλεγμονή και η αυξημένη συστηματική φλεγμονή προκαλείται από εντερική δυσβολία -παραβίαση της εντερικής μικροχλωρίδας....