Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Η μεσογειακή διατροφή είναι πια "νεκρή" και τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας έχουν υπερβεί τα όρια στις μεσογειακές χώρες

 
Η διατροφή των περασμένων δεκαετιών με τα πολλά φρούτα,λαχανικά,ψάρια και ελαιόλαδο,το σήμα κατατεθέν της διατροφής για την Ελλάδα,την Ισπανία και την Ιταλία έχει πια αντικατασταθεί,ειδικά από τα παιδιά των χωρών αυτών,από τα γλυκά,τη ζάχαρη,το λίπος και το αλάτι ανεβάζοντας τα ποσοστά της παχυσαρκίας στα ύψη.
Για τα παιδιά στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Ιταλία, η μεσογειακή διατροφή είναι "νεκρή" σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, που λέει ότι τα παιδιά στη Σουηδία είναι πιο πιθανό να τρώνε ψάρι, ελαιόλαδο και τομάτες συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν στη Νότια Ευρώπη.

Στην Κύπρο, ένα 43% των αγοριών και κοριτσιών ηλικίας εννιά ετών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. 
Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν επίσης ποσοστά που ξεπερνούν το 40%.
Οι χώρες της Μεσογείου που έδωσαν το όνομά τους στη διάσημη διατροφή που υποτίθεται ότι είναι η πιο υγιεινή στον κόσμο έχουν παιδιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα βάρους στην Ευρώπη.
read more:https://botanologia.gr/i-mesogeiaki-diatrofi-einai-pia-quot-nekri-quot-kai-ta-pososta-tis-paidikis-pachysarkias-echoyn-ypervei-ta-oria-stis-mesogeiakes-chores/

Ένα φυσικό αντιβιοτικό με σκόρδο, λεμόνι και μέλι.

Η ισχυρότατη αντιβακτηριακή και αντιβιοτική δράση του σκόρδου-Allium sativum και ένα υπέροχο βοτανικό ίαμα

Η εμφάνιση της αντοχής στα φάρμακα με μεθικιλλίνη είναι , δυστυχώς , εμφανής και παγκόσμια πρόκληση.
Η αναζήτηση εναλλακτικών αντιβιοτικών , τα οποία να είναι νέα, φυσικά, φυτικά, οικονομικά αποδοτικά και μη τοξικά, είναι ο στόχος και το έργο της παγκόσμιας υγείας.
Οι έρευνες που γίνονται για αυτό το σκοπό σε πάρα πολλά ερευνητικά κέντρα έχουν στρέψει την προσοχή του και στο ισχυρότατο σκόρδο.
Το σκόρδο έχει μακρά παράδοση ως φαρμακευτικό φυτό και η πρώτη γραπτή μαρτυρία για την προετοιμασία ενός ιατρικού φαρμάκου είναι γραμμένη με σφηνοειδή γραφή περίπου το 3000 π.Χ.
Οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες για τα διάφορα παρασκευάσματα σκόρδου άρχισαν μόλις το 1939
Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα έδειξαν ότι το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικός αντιβακτηριακός παράγοντας για παθογόνους μικροοργανισμούς...