Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Οι άνθρωποι, πολλές φορές, δεν είναι έτοιμοι να βοηθηθούν - σκέψεις για έναν νέο πολιτισμό!

...δεν μπορείς να πείσεις τους ανθρώπους να ενστερνιστούν μια εναλλακτική πρόταση, όταν το σύστημα των πεποιθήσεών τους είναι κλειδωμένο σε ένα παλιό όραμα!
     Το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού έφυγε από το Southamptonτης Αγγλίας για τη Νέα Υόρκη στις 10 Απριλίου 1912.
    Με το παρατσούκλι το πλοίο "των εκατομμυριούχων", ο "αβύθιστος" Τιτανικός βρισκόταν στο δρόμο του προς το πιο πολυσύχναστο λιμάνι και το "σπίτι" πολλών από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
     Πέντε ημέρες μετά το ταξίδι στις 15 Απριλίου, συνέβη το "αδιανόητο", ο Τιτανικός, το αβύθιστο πλοίο, χτύπησε σε παγόβουνο και βυθίστηκε 2.100 οργιές/12.500 πόδια κάτω από τα παγωμένα/28°F, -2°C νερά του Βόρειου Ατλαντικού.
...Έτσι και οι σημερινοί άνθρωποι παγιδευμένοι στον σημερινό κόσμο, πιστεύουν ότι βρισκόμαστε σε έναν "αβύθιστο" πολιτισμό.
Bruce H. Lipton, Ph.D.
                       

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο/αχιλλέα το μυριόφυλλο!

Στον κήπο της Αφροδίτης βοτάνι είναι χαριτωμένο!!!
αχιλλέα ή χιλιόφυλλο ή αγριαψιθιά/Achillea millefolium, της ομάδας των πολύτιμων βοτάνων
Ο Διοσκουρίδης τη χρησιμοποίησε ως αιμοστατικό και ήταν οι ισχυρές αιμοστατικές ιδιότητες της αχιλλέας που χρησιμοποιήθηκαν στα περισσότερα πεδία των μαχών της αρχαιότητας για να θεραπεύουν τα τραύματα των στρατιωτών!
και εγώ θα σας δείξω πως φτιάχνω το δικό μου λάδι αχιλλέας...
read more:https://botanologia.gr/ston-kipo-tis-afroditis-votani-einai-charitomeno-pos-ftiachno-to-diko-moy-ladi-achilleas/