Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Συντονισμένοι στη μουσική των σφαιρών, “συνεπαρμένοι” από τη μυστική ζωή των φυτών

 

Σε τούτον τον πλανήτη εκτός από την Αφροδίτη τίποτε δεν υπάρχει πιο ωραίο από ένα λουλούδι και πιο απαραίτητο από ένα φυτό.
Το πράσινο χορτάρι που σκεπάζει τη μητέρα γη είναι η αληθινή μήτρα της ανθρώπινης ζωής.
Εκατομμύρια κινούμενα χείλια, στην κάτω επιφάνεια το κάθε φύλλου, καταβροχθίζουν διοξείδιο του άνθρακα και μας δίνουν οξυγόνο.
Εικοσιπέντε εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια επιφάνειας φύλλων, ασχολούνται καθημερινά με την θαυματουργή αυτή φωτοσύνθεση, παράγοντας οξυγόνο και τροφή για ανθρώπους και ζώα.
Από τα 375 δισεκατομμύρια τόνους τροφής που καταναλώνουμε κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από τα φυτά, που την παράγουν από τον αέρα και το χώμα με την βοήθεια του ηλιακού φωτός.
Το υπόλοιπο είναι ζωικά προϊόντα, που και αυτά πάλι παράγονται με τη σειρά τους από τα φυτά...

MUDr Vassaras Alexandros: Είναι προφανές ότι άμεση υποχρέωση όλων μας είναι η σωστή δόμηση και συντήρηση του μικροβιώματος μας.

Θα αναφερθούμε σε μερικά δεδομένα που αφορούν την ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ της οποίας προαγωγός είναι το μικροβίωμα στο σώμα μας και τελικά ο βαθμός επιτυχημένης συμβίωσης μας με αυτό.

Το ανοσοποιητικό μας κατά 85% εδράζεται στο, ή/και συσχετίζεται με το, γαστρεντερικό μας σύστημα.
Βασικός λόγος για τον οποίο οφείλουμε ν’ αποφεύγουμε την χρήση ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ χωρίς την παράλληλη χρήση ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ και ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΩΝ.

Τα πρεβιοτικά είναι η τροφή των προβιοτικών (δηλαδή του συνόλου των μικροβίων τα οποία βρίσκονται φυσιολογικά μέσα στο σώμα μας).
Τα μικρόβια στο σώμα μας είναι 100.000.000.000.000 (τρις) ενώ τα ανθρώπινα κύτταρα είναι 10.000.000.000.000 (τρις), δηλαδή είναι σε αναλογία 10:1 και έτσι δεν είμαστε το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη μας, αφού αυτά είναι τα μικρόβια, αλλά είμαστε οι αχθοφόροι τους, δηλαδή τα γαϊδουράκια τους.
Δυστυχώς η διατροφή μας με τρόφιμα που έχουν υποστεί επίθεση από λιπάσματα και αλλά χημικά και τοξικά, τα οποία χρησιμοποιούμε στην «σύγχρονη» καλλιέργεια, αφού δεν εξαρτάται από την δίκη μας γη και ιδιωτική παραγωγή, υπολείπεται σε μικρόβια τα οποία φυσιολογικά θα περνάμε από την γη και το ευρύτερο περιβάλλον γύρω μας.
Η δυσβίωση των μικροβίων μας και η χαμηλή αριθμητική δύναμη τους, αφού τα σκοτώνουμε καθημερινά με χίλιους τρόπους και δεν τα ανανεώνουμε στοχευμένα, τα καθιστά ανίκανα να βγάλουν άμυνα απέναντι στα ξένα βλαβερά μικρόβια τα οποία εισέρχονται επίσης με διάφορους τρόπους στο σώμα μας, κυρίως μέσω του εντέρου.
Στο εντερικό μας σύστημα άμεσα μέσω επιπλοκών (λόγου χάρη δυσαπορρόφηση) ή έμμεσα μέσω δυσλειτουργιών…,
οι οποίες προκύπτουν από την δυσβίωση των μικροβίων του λεπτού και του παχέος εντέρου αλλά και με τη συμμετοχή άλλων μικροβίων από αλλά συστήματά ή και μικροβίων ξένων προς την φυσιολογική μας πανίδα, …αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού εύρους των ασθενειών που βιώνουμε από την βρεφική έως την γεροντική ηλικία. (Αλλεργίες, άσθμα, δυσανεξίες, παχυσαρκία, φιλασθένεια, διαβήτης, δερματοπάθειες, καρκίνοι, εκατοντάδες σύνδρομα άμεσα και έμμεσα συσχετιζόμενα με το μικροβίωμα μας, αυτοάνοσα νοσήματα, κακουχία, κόπωση, ελλείψεις ιχνοστοιχείων και βιταμινών και ότι συνεπάγεται αυτό, αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, εως και τη γήρανση ως ασθένεια)

Είναι προφανές ότι άμεση υποχρέωση όλων μας είναι η σωστή δόμηση και συντήρηση του μικροβιώματος μας.

Δεν είναι εύκολη η θεραπεία για παράδειγμα του εντέρου μας, αλλά ένα από τα επτά στάδια θεραπείας, κατά DrV, είναι η ενίσχυση της ποικιλίας του μικροβιώματος μας με προβιοτικά και η υποστήριξη του ήδη υπαρκτού μικροβιώματος μας, όπως ήδη αναφέρθηκε, με πρεβιοτικά.
Το να μην διαταράσσουμε τη διαδικασία της πέψης και της απολύμανσης των τροφών που εισάγονται στο σώμα μας μέσω του στομάχου είναι άλλο ένα βήμα από τα επτά βήματα θεραπείας, κατά DrV, όπερ και δεν πίνουμε, ως γενική αρχή, υγρά όταν τρώμε -20 λεπτά πριν και 1+ ώρα μετά-…
Οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και Ε και D3 είναι άλλο ένα βήμα και δεν έχει τέλος όλη αυτή η συζήτηση.
Αλλά βήμα βήμα είναι υποχρέωση μας να τα συζητάμε και να τα μαθαίνουμε και να βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις και να τις εφαρμόζουμε αλλιώς ξεχνάμε την διατήρηση της υγείας και ασχολείστε με την διαχείριση της ασθένειας, η οποία είναι αναπόφευκτο να σας βρει στη διαδρομή αργά ή γρήγορα.
Μεγάλη βάση πρέπει να δωθεί στην βρεφική και στην παιδική ηλικία, όπου δυστυχώς δεν είναι δίκη τους ευθύνη, το διατροφικό προγραμμα και η σχέση τους με το μικροβίωμα τους, στο οποίο τα «εθίζετε»… όχι όλοι αλλά ξέρετε μερικοί από εσάς ότι υπήρξατε αδιάφοροι.
Μερικά παιδιά δείχνουν να έχουν διατροφικές προτιμήσεις, οπότε να τα ακούτε στις επιθυμίες τους, αλλά πάντα οφείλουμε όλοι να ενημερωνόμαστε έγκυρα και … ίσως κάποια στιγμή να παράγεται και προσωπικά την πρώτη ύλη και τα προβιοτικά σας για να είστε σίγουροι για την ποιότητα.

ας θυμηθούμε:Είναι το μικροβίωμα του οργανισμού μας το απόλυτο ίαμα;

Βότανα που ωθούν τον μεταβολισμό μας και μας βοηθούν να αδυνατίσουμε

 

Βότανα και αδυνάτισμα
Δεν είναι μυστικό ότι αυτό που βάζουμε στο πιάτο μας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διατήρηση του σωστού σωματικού μας βάρους αλλά και στην απώλεια περιττών κιλών – αν χρειάζεται.
Πολλά βότανα και μπαχαρικά έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν την ανεξέλεγκτη τάση για τη λήψη υπερβολικών ποσοτήτων φαγητού προωθώντας το συναίσθημα της πληρότητας.
Επίσης αυξάνουν το μεταβολισμό , ενισχύουν την καύση του λίπους , βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών , νοστιμεύουν σχεδόν όλα μας τα φαγητά και γενικά προάγουν την υγεία μας και την ευζωία μας.
Ενώ τα βότανα και τα μπαχαρικά δεν είναι πανάκεια , μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα ή ιάματα για να συμπληρώσουν , να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν κάθε μας προσπάθεια για τη διατήρηση του ιδανικού μας βάρους...
read more:https://botanologia.gr/votana-poy-othoyn-ton-metavolismo-mas-kai-mas-voithane-na-adynatisoyme/

Οι δράσεις των βοτάνων – ισχυρά βότανα για τις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις και τα προβλήματα του αναπνευστικού.

 

Τα ισχυρότερα βότανα για το κρυολόγημα ,το βήχα και τα προβλήματα του αναπνευστικού μας συστήματος
“Ο αέρας που αναπνέουμε είναι πνευματική οικολογία στην πράξη.
Όταν εισπνέομαι την ανάσα της ζωής, μοιραζόμαστε αυτόν τον αέρα με όλες τις άλλες ανθρώπινες υπάρξεις, με όλη τη ζωή πάνω στον πλανήτη μας
Μέσω της αναπνοής, η ενότητά μας με τα δέντρα γίνεται ένα εμφανές γεγονός και η σύνδεσή μας με τους ωκεανούς μας επηρεάζει άμεσα.
Μέσα από την κυκλοφορία των αερίων και της ενέργειας της ατμόσφαιρας,αποκαλύπτεται η πραγματικότητα του πλανητικού όλου ,με τις συνέπειες που έχει για όλες τις ανθρώπινες ζωές.
Αυτό το όραμα αποτελεί τη βάση της ολιστικής θεραπείας, όσο και της οικολογίας – επιστήμης του όλου.
Κάθε λεπτό εισπνέουμαι και εκπνέουμε από δέκα με δεκαπέντε φορές,συνήθως ασυναίσθητα.
Ο αέρας που διακινούμε κάθε μέρα θα έφτανε για να φουσκώσουμε αρκετές χιλιάδες μπαλόνια!
Η αναπνοή μεταφέρει ζωτική ενέργεια μέσα στον οργανισμό.
read more: