έχει αποδεχθεί ότι τα λαχανικά αποτελούν το φαρμακείο της φύσης,και οι ερευνητές ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα δημιούργησαν μιά νέα ποικιλία μπρόκολου όχι με γονιδιακές τροποποιήσεις αλλά μεφυσικές μεθόδους.
η νέα ποικιλία αυτού του μπρόκολου αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις και μειώνει τη χοληστερίνη.
το Institute of Food Research -IFR Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών- είναι ένα ίδρυμα που ασχολείται με την έρευνα για την αξιοποίηση των τροφίμων με απώτερο σκοπό την διατήρηση της υγείας και
την πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με τα τρόφιμα,
είναι ένα ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο
στην επιστήμη των τροφίμων,
τη διατροφή και
τη διατήρηση της υγεία,
διεξάγοντας
στην επιστήμη των τροφίμων,
τη διατροφή και
τη διατήρηση της υγεία,
διεξάγοντας
έρευνες για την παχυσαρκία,
έρευνες για την υγιή γήρανση,
έρευνες για τη σχέση μεταξύ
των τροφίμων
της διατροφής και
της υγείας...
των τροφίμων
της διατροφής και
της υγείας...
στην προσπάθειά τους αυτή οι επιστήμονες για να βοηθήσουν στην αποτροπή διαφόρων παθήσεων έχουν δημιουργήσει
προϊόντα -κυρίως λαχανικά-με υψηλότερα επίπεδα ουσιών οι οποίες βοηθούν στην αποτροπή παθήσεων έτσι
προϊόντα -κυρίως λαχανικά-με υψηλότερα επίπεδα ουσιών οι οποίες βοηθούν στην αποτροπή παθήσεων έτσι
δημιούργησαν ένα μπρόκολο που περιέχει 2 έως 3 φορές υψηλότερα επίπεδα
γλυκοραφανίνης...
αυτή η ένωση πιστεύεται ότι είναι σημαντική στη διατήρηση της υγείας,
γλυκοραφανίνης...
αυτή η ένωση πιστεύεται ότι είναι σημαντική στη διατήρηση της υγείας,
ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των καρδιακών παθήσεων και
να μειώσει τη χοληστερίνη...
να μειώσει τη χοληστερίνη...
η ουσία glucoraphanin διαλύει το λίπος στον οργανισμό εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες,έναν από τους
βασικότερους παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων...
βασικότερους παράγοντα πρόκλησης καρδιαγγειακών επεισοδίων...
«Έχει αποδεχθεί ότι τα λαχανικά αποτελούν το φαρμακείο της φύσης,και η
κατανάλωση αυτού του
μπρόκολου μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα» αναφέρει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Richard Mithen που εργαζόταν επί χρόνια για την ανάπτυξη του μπρόκολου...
μπρόκολου μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα» αναφέρει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Richard Mithen που εργαζόταν επί χρόνια για την ανάπτυξη του μπρόκολου...
οι ερευνητές θέλησαν να δημιουργήσουν τη νέα ποικιλία όχι με γονιδιακές τροποποιήσεις αλλά με
φυσικές μεθόδους έτσι
φυσικές μεθόδους έτσι
μετά από πολλούς πειραματισμούς κατάφεραν να δημιουργήσουν το μπρόκολο
που επιθυμούσαν διασταυρώνοντας
που επιθυμούσαν διασταυρώνοντας
μια κοινή ποικιλία μπρόκολου που καλλιεργείται στην Μεγάλη
Βρετανία με μια ποικιλία άγριου με πικρή γεύση μπρόκολου από την Σικελία που έχει αυξημένες
ποσότητες γλυκοραφανίνης...
Βρετανία με μια ποικιλία άγριου με πικρή γεύση μπρόκολου από την Σικελία που έχει αυξημένες
ποσότητες γλυκοραφανίνης...
το σούπερ μπρόκολο πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα στις ΗΠΑ ενώ
στη Βρετανία το νέο μπρόκολο πωλείται ως τμήμα μιας γραμμής λαχανικών με έξτρα ποσότητες θρεπτικών συστατικών στα οποία
περιλαμβάνονται:
-τα μανιτάρια με πρόσθετη βιταμίνη D
-οι τομάτες και οι πατάτες με πρόσθετο σελήνιο
-τα πορτοκάλια με περισσότερο ασβέστιο
περιλαμβάνονται:
-τα μανιτάρια με πρόσθετη βιταμίνη D
-οι τομάτες και οι πατάτες με πρόσθετο σελήνιο
-τα πορτοκάλια με περισσότερο ασβέστιο
-το γάλα με ω-3 λιπαρά οξέα και
-διάφορα άλλα λαχανικά και φρούτα
πληροφορίες:http://www.ifr.ac.uk/-διάφορα άλλα λαχανικά και φρούτα
thalia-botanologia.blogspot.gr