Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Αλοιφή ευκάλυπτου για αποσυμφόρηση του αναπνευστικού μας

Αλοιφή ευκάλυπτου για ιγμορίτιδα , βουλωμένη μύτη και αποσυμφόρηση αναπνευστικού μας
Αν κάποια στιγμή περάσουμε από δρόμο που στις παρυφές του ορθώνονται πανέμορφοι ψηλοί ευκάλυπτοι , ειδικά την άνοιξη , αποκλείεται να ξεχάσουμε την ευωδιά τους , η οποία «αγκαλιάζει» όλο το γύρω τοπίο.
Αυτή την εξαίσια ευωδιά μπορούμε να την «φυλακίσουμε» μέσα σε λίγο λάδι , εμποτίζοντας σε αυτό φρέσκα φύλλα του ευωδιαστού αλλά και ισχυρότατου θεραπευτικού δέντρου.
Στην Ελλάδα βρίσκουμε το είδος Eucalyptus globulus που φτάνει σε ύψος τα 80 μέτρα.
Τον ευκάλυπτο έφερε στην Ελλάδα ο βοτανολόγος και ποιητής Θεόδωρος Ορφανίδης το 1862.
Ο γενετικός κώδικας του ευκαλύπτου έχει περισσότερα από 36000 γονίδια!
Tα φύλλα του γιατρεύουν
Τα φύλλα του ευκάλυπτου περιέχουν το πασίγνωστο , ισχυρότατο και δραστικότατο για το αναπνευστικό μας σύστημα ευκαλυπτέλαιο.
Τα φύλλα του ευκάλυπτου και το ευκαλυπτέλαιό τους ελευθερώνουν την αναπνοή μας ,
ρίχνουν τον πυρετό ,
αντιμετωπίζουν άμεσα το κρυολόγημα ,
τη ρινική καταρροή ,
την....

read more:https://botanologia.gr/aloifi-eykalyptoy-gia-aposymforisi-toy-anapneystikoy-mas/