Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η σχέση των βοτάνων με την όσφρηση και το συναισθηματικό μας κόσμο

Η σχέση των μαγικών αρωματικών βοτάνων με την όσφρηση και το συναισθηματικό μας κόσμο
Βότανα και αρώματα- η δύναμη των μαγικών αρωματικών βοτάνων.
Βανίλια-λεβάντα-μέντα, μεθυστικά αρώματα
Δεντρολίβανο, εξαίσιο το άρωμά του 
Πράσινο μήλο-πορτοκάλι, ποιος από εμάς δεν γνωρίζει τις ιδιαίτερες μυρωδιές τους!
Καθόμαστε δίπλα σε μια τριανταφυλλιά και τη νιώθουμε,
τη μυρίζουμε,
νιώθουμε την ευωδιά της.
Δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, όμως εμείς καθόμαστε εκεί και η ευωδιά της γεμίζει ευωδιά και τη δική μας πραγματικότητα.
Μπορεί εκείνη την στιγμή να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά η όσφρησής μας είναι αυτή που στη συγκεκριμένη περίπτωση μας δίνει πληροφορίες, στις οποίες δεν θα υπήρχε περίπτωση να έχουμε πρόσβαση.
Ο ρόλος της όσφρησης είναι πολύ σημαντικότερος από όσο νομίζουμε.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πλήθος ερευνών σχετικά με τη λειτουργία και την επίδραση της όσφρησης στις προτιμήσεις μας και η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που υποστήριζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ότι
τα αρώματα βοηθούν στην αισιόδοξη αντιμετώπιση της πραγματικότητας.
Οι ευχάριστες μυρωδιές τους επηρεάζουν όχι μόνο την αντίληψη της για την πραγματικότητά μας αλλά και την ποιότητα των ονείρων μας...