Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Τα βότανα στην προληπτική διατροφή και ένα υπέροχο ρόφημα μελισσόχορτου

Βότανα και προληπτική διατροφή
Ο πρωταρχικός στόχος της προληπτικής διατροφής είναι να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια μακρά και υγιή ζωή , μέσω της διατροφής.
Ο μοναδικός τρόπος χρήσης των βοτάνων και γενικά των τροφίμων του φυτικού βασιλείου δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η ασφαλής θεραπεία των παθήσεων.
Τα υπέροχα αυτά φυτά κατά κύριο λόγο τα χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε την υγεία του οργανισμού μας και
να τον βοηθήσουμε να παραμείνει στην κορυφή της ζωτικότητάς του , προλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό την εμφάνιση τυχόν ανισορροπιών-ασθενειών.
Η έρευνα στον τομέα αυτό και γενικά στον τομέα της ανθρώπινης διατροφής κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες σχετικές ανακαλύψεις και σε μια ολοκληρωμένη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα θρεπτικά συστατικά τροφίμων και άλλες , μη ενεργειακές , βιοδραστικές ενώσεις επηρεάζουν τον μεταβολισμό του ανθρώπου και τους μηχανισμούς στους οποίους οφείλονται αυτά τα αποτελέσματα.
Σαν οργανισμοί είμαστε τοποθετημένοι στην αγκαλιά του φυσικού κόσμου και...