Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Τα εκχυλίσματα του θυμαριού αναστέλλουν το Helicobacter pylori

Θυμάρι – Αναστολή του Helicobacter pylori με εκχυλίσματα θυμαριού
Τα φαρμακευτικά φυτά αποτελούν το δώρο της φύσης στην ανθρώπινη κοινωνία για να μπορούν οι άνθρωποι να διάγουν μια υγιεινή ζωή χωρίς ανισορροπίες και παθήσεις.
Διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας και της ευζωίας μας.
Το φυτικό φάρμακο, φυτοθεραπεία, είναι από τις σημαντικότερες “συμπληρωματικές” θεραπείες που χρησιμοποιούνται σήμερα από γιατρούς και άλλους θεραπευτές σε ολόκληρη την Ευρώπη (Fisher and Ward 1994).
Ο παγκόσμιος κατάλογος ελέγχου των φαρμακευτικών φυτών (GCLMP, U. Schippmann pers comm., 2014) κατέγραψε 21.524 τάξεις – φυλές- παγκοσμίως το 2010 (δείκτες βιοποικιλότητας Partnership 2010), αριθμός που συνεχώς αυξάνεται, καθώς περαιτέρω έρευνες καταγράφουν νέες χρήσεις και επιπλέον είδη*