Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Μέθη , αντίδοτο το μέλι και αποτοξίνωση με αγριοράδικο

Μέθη , πως βοηθάει το αγριοράδικο στην αποτοξίνωση από το αλκοόλ και πως το μέλι είναι ένα ισχυρότατο αντίδοτο για το alcoholic hangover
Βρετανοί χημικοί επισημαίνουν ότι το μέλι αποτελεί ένα θαυμάσιο γιατρικό για να αντιμετωπίσει το σώμα τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.
Ο λόγος που οι άνθρωποι νιώθουν άσκημα μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ είναι επειδή το αλκοόλ διασπάται σε μία ουσία τοξική για το σώμα , την ακεταλδεΰδη , η οποία , σαν τοξικό χημικό , προκαλεί:
– δυνατό πονοκέφαλο,
– ναυτία,
– εμετό.
Για να εξαφανιστούν πιο γρήγορα αυτές η συνέπειες της ακεταλδεΰδης θα πρέπει να μετατραπεί όσο το δυνατόν νωρίτερα σε άλλες λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες και να αποβληθεί ταχύτερα από τον οργανισμό.
Εδώ έρχεται να βοηθήσει το μέλι  επισημαίνουν οι Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρίας της Χημείας , αλλά και το αγριοράδικο.
Το μέλι είναι φυσικό γλυκαντικό οι δε γλυκαντικές του ουσίες , όπως η φρουκτόζη ,  βοηθούν σημαντικά στην πιο...