Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Ένα φυσικό αντιβιοτικό με σκόρδο, λεμόνι και μέλι.

Έχουμε γράψει πολλές φορές πως η διατροφή είναι η καλύτερη θεραπεία που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας για πάρα πολλές ασθένειες και ειδικότερα για το κρυολόγημα.
Έρευνες έχουν δείξει  ότι το σκόρδο είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από ορισμένα αντιβιοτικά στην καταπολέμηση των ασθενειών που προκαλούνται από τα βακτηρίδια.
Ειδικά ο συνδυασμός του σκόρδου με το λεμόνι που φημίζεται για την συγκέντρωση Βιταμίνης C και το μέλι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά μπορούν να έχουν θεαματική επίδραση στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.
Μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι η παρακάτω συνταγή είναι απλή, με ελάχιστα υλικά και έχει και υπέροχη γεύση, ενώ παράλληλα φροντίζει φυσικά τον οργανισμό μας.
Φυσικό αντιβιοτικό σιρόπι
Συστατικά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού  πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 ουγκιά φρέσκο χυμό λεμονιού
Παρασκευή
Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, το τζίντζερ σε σκόνη, το πιπέρι και την κανέλα στο χυμό του λεμονιού.
Αναμίξτε όλα τα συστατικά και προσθέστε το μέλι στο τέλος.
Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για τρεις ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Αποθηκεύστε το σιρόπι σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο και κλείστε το καλά.
Οδηγίες λήψης
Τρεις κουταλιές της σούπας την ημέρα, μία πριν από κάθε κύριο γεύμα.  Μπορείτε να το λαμβάνετε και προληπτικά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η ενδεδειγμένη δοσολογία είμαι μία κουταλιά της σούπας  το πρωί ενώ έχετε άδειο στομάχι.
Πηγή του άρθρου: