Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

όταν με ρώτησαν είπα - "δεν έχει σημασία τι λένε οι άλλοι ή τι θεωρείται σωστό ή λάθος γενικά, αλλά τι εμείς οι ίδιοι συνειδητά, έχουμε αποφασίσει για μας!!!

...όταν με ρώτησαν είπα πως δεν έχει σημασία για την υγεία μας και την ευζωία μας, τι λένε οι άλλοι ή τι θεωρείται σωστό ή λάθος, αλλά τι εμείς οι ίδιοι συνειδητά και χωρίς αμφιβολίες και παλινδρομήσεις  έχουμε αποφασίσει για μας!!!
...όταν αποκτήσουμε την ικανότητα να "είμαστε" καθ' ολοκληρίαν, με όλο μας το "είναι" στο παρόν μας τότε μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή μας!!!
...και ναι - δεν υπάρχει σωστό και λάθος. 
...κάθε απόφαση που παίρνουμε συνειδητά κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι και η σωστή!!!
...και κάθε απόφαση που παίρνουμε ασυνείδητα κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι λάθος!!!
...όταν ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε και γιατί, 
όταν "είμαστε εκεί" όταν παίρνουμε τις αποφάσεις μας, ακόμα και για τα πιο απλές καθημερινές μας υποθέσεις και ενέργειες, είναι πάντα το σωστό και το υπέροχο για μας!!!
...και δεν έχει σημασία για την υγεία μας και την ευζωία μας, τι λένε οι άλλοι ή τι θεωρείται σωστό ή λάθος, αλλά τι εμείς οι ίδιοι συνειδητά και χωρίς αμφιβολίες και παλινδρομήσεις  έχουμε αποφασίσει για μας!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia-botanologia.gr