Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Συνήθειες κατά τη διάρκεια των γευμάτων που βελτιώνουν την πέψη μας

Πέψη – Στη Βιολογία και ιδιαίτερα στη Βιοχημεία με το γενικό όρο πέψη -digestion, χαρακτηρίζεται το σύνολο των διεργασιών διάσπασης της τροφής σε μορφές που μπορούν ν΄ αξιοποιηθούν από τον οργανισμό.
Ξεκινάει στο στόμα, όταν μασάμε και καταπίνουμε, και ολοκληρώνεται στο λεπτό έντερο.
Το φαγητό μας – όπως όλοι γνωρίζουμε – είναι μια αναγκαία πρακτική που έχει ως στόχο να θρέψει τον οργανισμό μας ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά.
Ωστόσο, η κακή παραγωγή τροφίμων και
οι κακές διατροφικές συνήθειες ταλαιπωρούν πολύ συχνά την πέψη μας και οδηγούν σε μια πληθώρα από πεπτικά προβλήματα που ανοίγουν τις πύλες για όλα τα είδη των ανισορροπιών του οργανισμού μας.
Υπάρχουν όμως κάποιες πολύ εύκολες αλλαγές και συνήθειες στη διατροφή μας που έχουν τη δυνατότητα να εξισορροπήσουν και να βελτιώσουν την πέψη μας και να υποστηρίξουν τις λειτουργίες της με αποτέλεσμα να νοιώθουμε πάντα πολύ καλύτερα μετά από τα γεύματά μας.
Ας τις γνωρίσουμε...