Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μέλι με Κανέλα – προτάσεις που ομορφαίνουν και καλυτερεύουν τη ζωή μας

 
Μέλι με Κανέλα – ένας γλυκός συνδυασμός που ομορφαίνει,γλυκαίνει και καλυτερεύει τη ζωή μας,και ένα από τα πιο υγιεινά πρωινά γεύματα ή προγεύματα
-Αντί για μαρμελάδες που είναι γεμάτες ζάχαρη και συντηρητικά,αντί για διάφορα δημητριακά αμφιβόλου ποιότητος,αντί για διάφορα snack χωρίς καμία θρεπτική αξία,ας δοκιμάσουμε μέλι και κανέλα σε μία φέτα φρέσκο ψωμί με προζύμι.
– Μέλι και κανέλα -και αναζωογονούν όλο τον οργανισμό,μειώνουν την χοληστερίνη,προάγουν τον καθαρισμό των αρτηριών και των φλεβών,ανακουφίζουν από την αρθρίτιδα,διατηρούν το δέρμα νεανικό.
-Για καθημερινή αναζωογόνηση – αναμιγνύουμε δύο κουταλιές μέλι με ένα κουταλάκι κανέλα και αλείφουμε το μείγμα σε μία φέτα φρέσκου προζυμένιου ψωμιού και το απολαμβάνουμε στο πρωινό μας γεύμα ή στο πρόγευμά μας.
-Για την αρθρίτιδα,σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε δύο μέρη χλιαρό 
read more:https://botanologia.gr/meli-me-kanela-protaseis-poy-omorfainoyn-kai-kalytereyoyn-ti-zoi-mas/