Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μελισσόχορτο,το βότανο για τον επιχείλιο έρπητα

Μελισσόχορτο ή Melissa officinalis – μέλισσα η φαρμακευτική , το ισχυρότερο βότανο για τον επιχείλιο έρπητα
Μελισσόχορτο – το φυσικό ίαμα με ένα πλήθος πολυφαινολικών ενώσεων , οι οποίες του χαρίζουν ισχυρές ιδιότητες και δράσεις και που το καθιστούν , ίσως , την πιο ισχυρή θεραπεία για τον επιχείλιο έρπητα.
Σε ιογενείς λοιμώξεις , όπως ο επιχείλιος έρπης , οι πολυφαινόλες μπαίνουν ασπίδα ανάμεσα στον ιό και στο κύτταρο καθιστώντας τον ανίκανο να προκαλέσει μόλυνση.
Ο ιός του επιχείλιου έρπητα είναι ενοχλητικός ,
αλλά
και μεταδοτικός.
Ένας μεταδοτικός ιός που μπορεί να εξαπλωθεί πολύ εύκολα με ένα απλό φιλί.
Στην πραγματικότητα ο επιχείλιος έρπης , είναι μια ιογενής νόσος
και
μπορεί να μας ακυρώσει μιά έξοδο , ένα ραντεβού που περιμέναμε καιρό , να μας κάνει να νιώθουμε άσκημα , αλλά να μας «ανεβάσει» και τον πυρετό μας!
Ευτυχώς όμως , υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από αυτές τις αντιαισθητικές φουσκάλες.
Ας δούμε τι συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε:
λοιπόν…
Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για τις πολυφαινόλες.
Οι πολυφαινόλες είναι χημικές ουσίες που αποτελούν μια μεγάλη ομάδα πολύ δραστικών ουσιών και οι οποίες είναι συστατικά των περισσοτέρων βοτάνων και φυτικών ιαμάτων.
Αυτά τα ενεργά συστατικά , έχουν ακριβώς τις ιδιότητες που...

Γαληνός - υγεία τρόφιμα και διατροφή μέσα από τις διδαχές του

Ο Γαληνός στο έργο του “περί ευχυμίας και κακοχυμίας” ασχολείται με τη διαιτητική, δηλαδή με την ιατρική που έχει σαν στόχο την πρόληψη των ασθενειών μέσω της υπόδειξης των κατάλληλων κανόνων και συμβουλών για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ειδικό για τον κάθε έναν από εμάς.
Επιμένει ο Γαληνός πως η ποιότητα των χυμών των τροφών είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την υγεία του ανθρώπου και για αυτό η ποιότητα των χυμών που περιέχουν οι τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της υγείας μας και την πρόληψη των ασθενειών και των ανισορροπιών του οργανισμού μας.
Εκτός από τη σωστή επιλογή των τροφών εξέχουσα σημασία στο έργο του Γαληνού κατέχει και η άσκηση και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: Η κίνηση και η μη κίνηση ανάλογα -πάντα- με τις περιστάσεις είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το ευ ζην.
Στο 3 κεφ.του έργου του “περί ευχυμίας και κακοχυμίας” και στη παρ.3 και 4 διαβάζουμε...