Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

tips υγείας και ευζωίας για όμορφο πρόσωπο και υγιές σώμα

Έξυπνα tips υγείας και ομορφιάς
Ο χειμώνα και για φέτος πέρασε και βαδίζουμε αισίως προς το καλοκαίρι.
Η επιδερμίδα μας λόγο του κρύου και των πολλών ωρών σε εσωτερικούς χώρους έχει χάσει τη ζωηράδα της έχει ταλαιπωρηθεί  και εξασθενίσει
Ας της προσφέρουμε τη βοήθειά μας με tips υγείας και ευζωίας αλλά και αναζωογονητικές, τονωτικές και καταπραϋντικές μάσκες που θα ετοιμάσουμε με αγνά υλικά και προϊόντα που συνήθως έχουμε στο σπίτι μας.
Και ξεκινάμε με μιά μάσκα τόνωσης για το πρόσωπό μας και ένα λάδι ντεμακιγιάζ για τις βλεφαρίδες μας
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε:
1) ένα κουταλάκι μέλι
2) ένα κουταλάκι λάδι ελιάς
3) μισή λιωμένη μπανάνα και
4) ένα μήλο με την φλούδα του τριμμένο.
Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν τα αφήνουμε για λίγα λεπτά της ώρας να ξεκουραστούν ενώ εμείς πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα ουδέτερο σαπούνι.