Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η υγιεινή διατροφή και η θρέψη μπορούν να σώσουν τις ζωές μας

Υγιεινή διατροφή και θρέψη – Τα περισσότερα προβλήματα που οφείλονται σε ασθένειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε τα βασικά στοιχεία της διατροφής και της θρέψης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και 2,7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο με επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Και βέβαια δεν αναφέρονται καν στα επεξεργασμένα παντός τύπου φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι φορτωμένα με νάτριο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και να επιφέρει ζημιά στις αρτηρίες και καλυμμένα με ζαχαρούχα σιρόπια, την καταστροφική προστιθέμενη φρουκτόζη,τα οποία προκαλούν σάκχαρο στο αίμα επηρεάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης.
Αναφέρονται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, διότι τα φρέσκα προϊόντα είναι γεμάτα με τις φυσικές τους βιταμίνες,
τα μέταλλα και τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους, τα οποία είναι οι φυσικοί θεραπευτές του οργανισμού μας.
Η χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών είναι από τους 10 πρώτους επιλεγμένους παράγοντες κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα...
read more:https://botanologia.gr/i-ygieini-diatrofi-kai-i-threpsi-mporoyn-na-sosoyn-tis-zoes-mas/