Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Τα επίπεδα θορύβου 60 dB και άνω συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου

Η επιστήμη λέει ότι ο θόρυβος πονάει και η σιωπή θεραπεύει.
Ο θόρυβος καταστρέφει τις ζωές μας – πρέπει να το καταλάβουμε αυτό.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει ότι η κύρια αιτία θανάτων από 3.000 καρδιακές παθήσεις οφειλόταν σε υπερβολικό θόρυβο.
Είναι ενδιαφέρον ότι η λέξη θόρυβος λέγεται ότι προέρχεται από τη λατινική λέξη nausia, αηδία ή ναυτία , ή τη λατινική λέξη noxia, που σημαίνει κακό, βλάβη ή τραυματισμός.
Ο θόρυβος έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, εμβοές και απώλεια ύπνου.
Όλοι έχουμε βιώσει τις επιζήμιες επιπτώσεις της ηχορύπανσης.
Ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να αποτελέσει σημαντική προσβολή στις φυσικές αισθήσεις και σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζονται ως ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αδύναμοι να λειτουργούν σε χαοτικά και θορυβώδη περιβάλλοντα.
Αλλά τώρα η επιστήμη έχει την απόδειξη όχι μόνο ότι ο θόρυβος πονάει, αλλά και ότι η σιωπή θεραπεύει.
Μελέτες δείχνουν ότι ο θόρυβος προκαλεί την απελευθέρωση των ορμονών του στρες στον εγκέφαλο.
Το 2011, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εξέτασε και ποσοτικοποίησε την επιβάρυνση του θορύβου για την υγεία στην Ευρώπη , έκτοτε έχουν γίνει και συνεχιζόσουν να γίνονται μελέτες και έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα και οι επιστήμονες να κρούουν καθημερινά το κουδούνι του κινδύνου – αλλά δυστυχώς οι πάντες ή κάνουν πως δεν ακούν ή έχουν κουφαθεί από τον θόρυβο...

Ισχυρότατα ροφήματα βοτάνων

H καταλληλότερη ώρα μέσα στη μέρα για να πιούμε ένα ρόφημα βοτάνων: