Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Aπολεπιστική και ενυδατική κρέμα χεριών,με υλικά που έχουμε στα ντουλάπια μας

Χέρια
Δεκαεννέα μύες, 28 οστά, 16 σύνδεσμοι, χιλιάδες δέκτες αφής -240 ανά τετραγωνικό εκατοστό δέρματος-, 15 αρθρώσεις και περίπου 30 τένοντες συνεργάζονται τέλεια.
Το χέρι έχει τόσο περίπλοκη δομή, που κανένα ρομπότ-μέχρι τώρα-, δεν κατάφερε έστω και αμυδρά να τη μιμηθεί.
Τα χέρια μας είναι τα πιο πολύτιμα όργανα δράσης μας.
Πολλοί ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι τα χέρια ήταν που έδωσαν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να εξελιχθεί σε “ευφυές ζώο”.
Η αφή μας έκανε εξυπνότερους και η σπουδαιότερη λειτουργία του χεριού είναι αναμφίβολα αισθητηριακή.
Αυτά τα χέρια μας λοιπόν που κάνουν όλες τις δουλειές από το να χαϊδεύουν, μέχρι να ερμηνεύουν στο βιολί μία σύνθεση του Ταρτάλια ή του Παγκανίνι, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.
Και να μια εύκολη να κατασκευαστεί, στο σπίτι μας, απολεπιστική κρέμα με πάνφθηνα υλικά...

Ο γλυκαιμικός δείκτης του μελιού και της ζάχαρης

Ο γλυκαιμικός δείκτης αφορά κυρίως τη διατροφή ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς είναι καίριας σημασίας η ακριβής ρύθμιση του σακχάρου τους αίματος,
αλλά είναι εξίσου σημαντικός και για όλους εμάς που θέλουμε να τρεφόμαστε σωστά
και υγιεινά χωρίς να ταλαιπωρούμε τον οργανισμό μας με ανεξέλεγκτα ανεβοκατεβάσματα του σακχάρου στο αίμα.
Το μέλι** σε αντίθεση με την ζάχαρη έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη*, παρόλο που έχει περισσότερες θερμίδες.
Και που μας βοηθάει αυτό;
Μας βοηθάει διότι αφομοιώνεται καλύτερα ως τροφή και η σωστά αφομοιωμένη τροφή συντελεί στην ήπια έκκριση ινσουλίνης.
Και η ήπια έκκριση ινσουλίνης μας προστατεύει από τις απότομες μεταπτώσεις του σακχάρου στο αίμα.
• Το μέλι χρονολογείται πριν από 150 εκατομμύρια χρόνια και η πρακτική της μελισσοκομίας για παραγωγή μελιού χρονολογείται τουλάχιστον από το  700 π.Χ.
• Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν το μέλι ως μέσο πληρωμής και είναι γραμμένο σε ιερογλυφικά.
• Για τους αρχαίους Έλληνες  το μέλι ήταν ένα τρόφιμο για τους θεούς-το νέκταρ των θεών,όπως το ονόμαζαν. Ορισμένοι πιστεύουν ότι το μέλι ήταν η αμβροσία των θεών.
      Το μέλι χρησιμοποιήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη...
read more:https://botanologia.gr/o-glykaimikos-deiktis-toy-melioy-kai-tis-zacharis/