Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Βότανα για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Τα βότανα στη διαχείριση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης
1) χαμομήλι
Και ξεκινάω με το θεσπέσιο χαμομήλι.
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται παραδοσιακά για πολλές γαστρεντερικές παθήσεις, ανάμεσα στις οποίες και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση.
Όσα άτομα υποφέρουν από παλινδρόμιση πρέπει οπωσδήποτε να έχουν στη διατροφή τους ροφήματα με χαμομήλι.
Το χαμομήλι το κάνουμε έγχυμα και μπορούμε να πίνουμε δύο με τρις φορές την ημέρα.
2) τζίντζερ 
Μία ανασκόπηση διερεύνησε την επίδραση του τζίντζερ στα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαπίστωσε ότι βοήθησαν πολύ στη μείωση των συμπτωμάτων.
Το πολύτιμο τζίντζερ δείχνει ισχυρές δυνατότητες για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης με λίγες, έως ελάχιστες ανεπιθύμητες παρενέργειες.
3) λεμόνι
Ανισοροποίες του πεπτικού μας συστήματος που προλαμβάνει ή θεραπεύει το λεμόνι είτε ως χυμός, είτε ως ρόφημα, είτε ως αιθέριο έλαιο είναι:
η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD)
οι καούρες,
η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD)
Μελέτες έχουν δείξει ότι το D-limonene αυξάνει τη γαστρική κινητικότητα και προκαλεί μείωση της ναυτίας...
read more:https://botanologia.gr/votana-gia-ti-gastrooisofagiki-palindromisi/