Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Η θεραπεία είναι απελευθέρωση και έκφραση της εσωτερικής μας δύναμης.

Η αγγλική λέξη healing – θεραπεία, έχει τις ρίζες της στην ελληνική λέξη “όλον” που μας δίνει τη λέξη ολιστική.

Η θεραπεία είναι η έκφραση της πληρότητας, της ακεραιότητας.
Υγεία είναι πληρότητα.
Η εμπειρία και η έκφραση αυτής της ποιότητας προέρχεται μόνο μέσα από το άτομο, ποτέ δεν προέρχεται από κάποια εξωτερική πηγή, όπως ο θεραπευτής ή ο δάσκαλος.
Όπως ακριβώς όλοι οι δρόμοι της πνευματικής ανάπτυξης μας λένε να κοιτάξουμε εντός μας, έτσι και για τη θεραπεία μας πρέπει να κοιτάξουμε τον εσωτερικό εαυτό μας.
Τα συναισθήματα, η νοητική ζωή και η πνευματική ροή είναι τόσο σημαντικοί παράγοντες για την υγεία όσο και η κατάσταση των οργάνων και των ιστών του σώματός μας.
Για να είμαστε υγιείς ή για να αποκτήσουμε την υγεία μας θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να λάβει μέρος ολόκληρη η ύπαρξή μας.
Το ίδιο το άτομο που είναι “άρρωστο” είναι στην πραγματικότητα και ο θεραπευτής.
Μπορεί να αναζητηθεί βοήθεια από “ειδικούς”, όπως από...