Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου μειώνει τους πόνους στα γόνατα

"Ευκάλυπτος" ισχυρότατο αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες
και ειδικά το αιθέριο έλαιό του!

Ο ευκάλυπτος εκτός από αντιπυρετικές,αντιβιοτικές,
αντισιπτικές,
αντιβακτηριακές και αποχρεμπτικές ιδιότητες έχει και ισχυρές αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις.
Τις ισχυρότερες αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ευκάλυπτου τις βρίσκουμε στο αιθέριο έλαιό του!
Το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου έχει τόσο ισχυρές  αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό ίαμα για τους πόνους,ειδικά τους πόνους στα γόνατα.
Εκτός από τον πόνο το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου μειώνει και καταστέλλει τις φλεγμονές,
η δε αίσθηση δροσιάς,χαλάρωσης και τόνωσης που μας χαρίζει κατά την επάλειψη, καταπραΰνουν ακόμα και ισχυρότατους πόνους στα γόνατα από την αρθρίτιδα.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evidence-Based Complementary and Alternative MedicineEvidence-Based επισημαίνει ότι ακόμα και η εισπνοή αιθέριου ελαίου ευκάλυπτου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής μετά από ολική αρθροπλαστική επέμβαση στο γόνατο.
Επίσης οι εισπνοές του μειώνουν....
read more:https://botanologia.gr/to-aitherio-elaio-eykalyptoy-meionei-toys-ponoys-sta-gonata/