Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Μύκητες ποδιών και νυχιών – Αντιμετώπιση με φύλλα ελιάς

Πως μπορούμε με τη βοήθεια των φύλλων της ελιάς να απαλλαγούμε και να προλάβουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στα πόδια και στα νύχια των ποδιών μας από τους μύκητες.
Οι μύκητες είναι γνωστό πως αναπτύσσονται πολλές φορές στα πόδια και στα νύχια των ποδιών και υπάρχει κίνδυνος  να προκαλέσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα.
Κλειστά παπούτσια,
ιδρώτας,
υγρασία – οι μύκητες πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον
μη σωστή υγιεινή και ορθοστασία ευνοούν την ανάπτυξη των μυκήτων.
Οι μύκητες αυτοί μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο με άμεση επαφή ή μέσω αντικειμένων και μπορούν να προσβάλουν είτε το δέρμα είτε τα νύχια ειδικά,
αν δεν πλένουμε επισταμένως τα πόδια και τα νύχια μας.
Αν εντοπίσουμε κάποιο τέτοιο πρόβλημα στα νύχια των ποδιών μας, τα φύλλα της ελιάς χάρη στα συστατικά τους μπορούν να..