Τα αυγά αποτελούν σημαντική πηγή διατροφικής χοληστερόλης,περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας, πολλές βιταμίνες και βιοδραστικά συστατικά όπως φωσφολιπίδια και καροτενοειδή
Η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου στο περιοδικό Heart.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έτρωγαν ένα αυγό κάθε μέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις κατά 18% και 28% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρου αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με άτομα που δεν κατανάλωναν αυγά.
Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερους από 400.000 ενήλικες ηλικίας 30 έως 79 ετών.
Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από 10 περιοχές έρευνας στην Κίνα.
Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο συχνά τα άτομα της μελέτης ανέφεραν ότι κατανάλωναν αυγά και στη συνέχεια παρακολούθησαν την υγεία τους για σχεδόν εννέα χρόνια χρησιμοποιώντας μητρώα και άλλες μεθόδους...
read more:https://botanologia.gr/ayga-mporei-ena-aygo-tin-imera-na-apotrepsei-ena-egkefaliko-epeisodio/
Η έρευνα συνεχίζει να παρακολουθείται