Υγιεινή διατροφή και θρέψη – Τα περισσότερα προβλήματα που οφείλονται σε ασθένειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε τα βασικά στοιχεία της διατροφής και της θρέψης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και 2,7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο με επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Και βέβαια δεν αναφέρονται καν στα επεξεργασμένα παντός τύπου φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι φορτωμένα με νάτριο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και να επιφέρει ζημιά στις αρτηρίες και καλυμμένα με ζαχαρούχα σιρόπια, την καταστροφική προστιθέμενη φρουκτόζη,τα οποία προκαλούν σάκχαρο στο αίμα επηρεάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης.
Αναφέρονται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, διότι τα φρέσκα προϊόντα είναι γεμάτα με τις φυσικές τους βιταμίνες,
τα μέταλλα και τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους, τα οποία είναι οι φυσικοί θεραπευτές του οργανισμού μας.
Η χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών είναι από τους 10 πρώτους επιλεγμένους παράγοντες κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα...
read more:https://botanologia.gr/i-ygieini-diatrofi-kai-i-threpsi-mporoyn-na-sosoyn-tis-zoes-mas/
read more:https://botanologia.gr/i-ygieini-diatrofi-kai-i-threpsi-mporoyn-na-sosoyn-tis-zoes-mas/