Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μαγειρεύω με βότανα σε υπέροχες συνταγές υγείας #4

Βαθύ πράσινο γεμάτο θρεπτικά συστατικά!
Όταν προσθέτουμε στα πιάτα μας από μιά χούφτα πράσινα ευωδιαστά βότανα προσθέτουμε και μιά σειρά από θρεπτικά συστατικά.
Ενδεικτικά αναφέρω:
1) μαϊντανός- Petroselinum crispum , εξαιρετική πηγή των λιποδιαλυτών βιταμινών:
βιταμίνης A 
βήτα-καροτίνη 
λουτεΐνης
ζεαξανθίνη 
βιταμίνης E 
βιταμίνης K
των υδατοδιαλυτών:
βιταμίνης C – υψηλότατη περιεκτικότητα , 160%
βιταμίνης Β1 – θειαμίνη
βιταμίνης Β2 – ριβοφλαβίνη
βιταμίνης Β3 – νιασίνη
βιταμίνης Β5 – παντοθενικό οξύ
βιταμίνης Β6
βιταμίνης Β9 – φολικό οξύ
ιχνοστοιχείων και μετάλλων...

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Λούπινα,ένα όσπριο που αντικαθιστά επάξια τη σόγια

Ξέρετε ότι τα λούπινα είναι όσπρια;
Ναι είναι όσπρια όπως
– τα κουκιά
– οι φακές
– τα ρεβίθια
– τα φασόλια
– τα μπιζέλια
– η φάβα
Και στην Ελλάδα τα καταναλώνουν ακόμα στην Πελοπόννησο ειδικά στη Μάνη και την Κρήτη.
Τα λούπινα ξεχωρίζουν για...

Louie Schwartzberg:φύση,ομορφιά,ευγνωμοσύνη.

η ομορφιά της φύσης μπορεί εύκολα να χαθεί - αλλά όχι μέσα από το φακό του Louie Schwartzberg...
η εκπληκτική time-lapse φωτογραφία του μας μεταφέρει όλη αυτή τη φαντασμαγορία..
ας την χαρούμε...

ο Louie Schwartzberg είναι ένας
κινηματογραφιστής
σκηνοθέτης και
παραγωγός που κόβει την ανάσα μέσα από τις εικόνες του που υμνούν και γιορτάζουν τη ζωή
thalia

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

η αρτεμισία σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε τεύχος του επιστημονικού περιοδικού "Επιστήμες της Ζωής" 
 η artemesinin - ένα παράγωγο του φυτού αρτεμισία - μπορεί να  σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες.
Και το βασικότερο τα φυσιολογικά κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά κατά την διάρκεια του πειράματος.
Οι επιστήμονες σε πειράματα τους δοκίμασαν  μια συνταγή  αρτεμισίας και σιδήρου για την καταστροφή των καρκινικών  κυττάρων  του μαστού, με άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ακολούθησαν νέες μελέτες και οι ερευνητές ανέφεραν ότι η artemesinin - ένα παράγωγο του φυτού αρτεμισία - σκοτώνει εμπλουτισμένα με σίδηρο καρκινικά κύτταρα του μαστού, χωρίς να βλάπτει τα υγιή.
Οι ισχυρές αυτές αντικαρκινικές ιδιότητες της αρτεμισίας ενεργοποιούνται από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις από τα κανονικά επίπεδα σιδήρου των καρκινικών κυττάρων.
Πολλά πειράματα έχουν διαπιστώσει ότι η artemesinin γίνεται αμείλικτη υπό την παρουσία σιδήρου.
Στην Ασία,την Αφρική και την Κίνα τα δισκία artemesinin είναι ευρέως γνωστά διότι σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται επιτυχώς για τη θεραπεία της ελονοσίας, επειδή το παράσιτο έχει υψηλή συγκέντρωση σιδήρου.
Τα καρκινικά κύτταρα έχουν - επίσης - υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, καθώς συχνά απορροφούν τον σίδηρο για να διευκολυνθεί η κυτταρική διαίρεση.
Οι επιστήμονες Henry Lai και Narendra Singh του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ  εξέτασαν την  επίδρασή της artemesinin στα καρκινικά κύτταρα του μαστού και στις εκθέσεις τους που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "Επιστήμες της Ζωής" ανέφεραν ότι σχεδόν όλα τα καρκινικά πέθαναν μέσα σε 16 ώρες.
Όταν δε το βότανο χρησιμοποιήθηκε από μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% των κυττάρων του καρκίνου του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε με σίδηρο εξάλειψε τον καρκίνο σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως ένα φυσικό βότανο προκαλεί απόπτωση των καρκινικών κυττάρων.
«Αυτό μοιάζει πολύ ελπιδοφόρα», λέει ο Gary Poser του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη στο Μέριλαντ.
Παρόλα αυτά, προσθέτει, "και άλλοι ερευνητές πρέπει να αναπαράγουν αυτά τα αποτελέσματα"
Και βέβαια οι επιστήμονες συνεχίζουν τα πειράματά τους με την αρτεμισία και για άλλες μορφές καρκίνου.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για την αρτεμισία το αψίνθιον, το βότανο που είναι γνωστό και από το αψέντι....
thalia
πηγές πληροφόρησης:

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Πως μπορούμε να κάνουμε βάμμα χαμόμηλου

Στο άρθρο μου «Βάμμα βοτάνων -ένας από τους τρόπους χρήσης των βοτάνων» είχαμε δει τις γενικές πληροφορίες για το πως ετοιμάζουμε βάμματα βοτάνων.
Στη αυτό θα δούμε πως ετοιμάζουμε βάμμα από τα λουλούδια του χαμομηλιού.
Ήδη έχει αρχίσει να ανθίζει το πανέμορφο αυτό βότανο και είναι καιρός να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το λάδι μας και
το βάμμα μας από τα λουλούδια του,ενώ λίγο αργότερα θα ετοιμάσουμε την αποξήρανσή του για να έχουμε τα ροφήματά μας τον επόμενο χειμώνα.
Πως μπορούμε να κάνουμε βάμμα χαμόμηλου
Παίρνουμε ένα γυάλινο δοχείο -αν είναι δυνατόν με λίγο μεγάλο στόμιο – το οποίο να κλείνει αεροστεγώς
Το γεμίζουμε περίπου κατά τα 2/3 με τα άνθη του χαμομηλιού μας
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας μας-η ρακή είναι ιδανική-μέχρι να σκεπαστεί όλο το βότανό μας και να καλυφτεί και το υπόλοιπο 1/3 από το δοχείο μας.
Κλείνουμε το βάζο μας και το κουνάμε ήρεμα για μερικά λεπτά ώστε το βότανό μας να εμποτιστεί πολύ καλά με το ποτό μας.....

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μασάζ με λάδι και λεμόνι για πονεμένες αρθρώσεις

Λάδι και λεμόνι , σε έναν άψογο συνδυασμό , για τις πονεμένες αρθρώσεις
Κουραστική μέρα , και το βράδυ όλο και κάποια από τις αρθρώσεις μας πονάει.
Και πάντα έχουμε στο σπίτι μας λάδι και λεμόνι.
Ζεσταίνουμε ελαφρά μία μικρή ποσότητα λαδιού – κατάλληλη για την επιφάνεια που θέλουμε να κάνουμε μασάζ – και σταλάζουμε μέσα ένα φρεσκοστυμμένο λεμόνι.
Πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι το σημείο που πονάμε.
Το σκουπίζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα ώστε να μην έχουμε ίχνος υγρασίας και με το μείγμα που ετοιμάσαμε κάνουμε πολύ ελαφρύ μασάζ – κάτι σαν χάδι – για δέκα με δεκαπέντε λεπτά , μέχρι να απορροφηθεί το λάδι μας με το λεμόνι.
Εν συνεχεία με ένα πολύ χαλαρό επίδεσμο καλύπτουμε το πονεμένο μας σημείο και κοιμόμαστε έτσι.
Το πρωί βγάζουμε τον επίδεσμο.
Αν υποφέρουμε συχνά από...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πώς να ετοιμάσουμε και πως να χρησιμοποιήσουμε ένα αφέψημα βοτάνων

Στα άρθρα μου Βότανα και τρόποι χρήσης:έγχυμα και Αφέψημα βοτάνων-ένας από τους τρόπους χρήσης των βοτάνων είδαμε πως ετοιμάζουμε τα εγχύματα και τα αφεψήματα των βοτάνων μας.
Στο σημερινό άρθρο θα δούμε κάποιες συμπληρωματικές πληροφορίες για τα αφεψήματα και ποια βότανα παραδοσιακά χρησιμοποιούμε για να τα ετοιμάσουμε.
Λοιπόν –
Για να ετοιμάσουμε ένα έγχυμα χρησιμοποιούμε
– τα φύλλα
– τους μίσχους και
– τα άνθη των βοτάνων μας,
ενώ για να ετοιμάσουμε ένα αφέψημα χρησιμοποιούμε
– τις ρίζες
– το φλοιό
– τους σπόρους και
– τους καρπούς.
Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν την εμπειρία για να παρασκευάσουν ή το ένα ή το άλλο,ωστόσο μερικές απλές τεχνικές και γενικές γνώσεις θα....
read more:https://botanologia.gr/pos-na-etoimasoyme-kai-pos-na-chrisimopoiisoyme-ena-afepsima-votanon/

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Προβιοτικά και καρότα τουρσί

Προβιοτικά οι πολύτιμη για την εντερική μας υγεία ζωντανοί μικροοργανισμοί.
Η υγιής εντερική λειτουργία του οργανισμού μας είναι το θεμέλιο της καλής μας υγείας.
Αυτό εξαρτάται από την ευαίσθητη ισορροπία των εντερικών βακτηρίων – 
ας θυμηθούμε : Πρεβιοτικά και προβιοτικά , μια πρώτη γνωριμία μαζί τους –
Την ευαίσθητη αυτή ισορροπία του εντερικού μας συστήματος την βοηθούν να διατηρηθεί τα γνωστά μας προβιοτικά , οι πολύτιμη για την εντερική μας υγεία ζωντανοί μικροοργανισμοί.
Προβιοτικά – όνομα που έχει δοθεί σε ωφέλιμα για τον οργανισμό μας βακτηρίδια από τις ελληνικές λέξεις προ + βίος=ζωή ή βιοτικός=ο σχετικός με τη ζωή , για τη ζωή – στα αγγλικά probiotic –
Οι πιο γνωστές μας τροφές που περιέχουν αυτούς τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς είναι:
-1. το γιαούρτι – η παραγωγή, η κατανάλωση και οι σημαντικές και...
read more:https://botanologia.gr/proviotika-kai-pos-na-kanoyme-yperocha-karota-toyrsi/

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Πως κάνουμε λάδι από τα πανέμορφα λουλούδια της καλέντουλας

Λάδι από τα λουλούδια της καλέντουλας
Αυτή την εποχή όπου και να κοιτάξουμε – σε χωράφια,
αγρούς,
πλαγιές,
πλαϊνά δρόμων και όπου αλλού υπάρχει χώμα – θα δούμε να φύονται διάσπαρτα άγριες καλέντουλες- Calendula arvensis
Ας το εκμεταλλευτούμε να κάνουμε λαδάκι με τα πολύτιμα λουλούδια της.
Ας θυμηθούμε λίγο πως γίνεται και
τι συμβαίνει όταν έχουμε έγχυση ενός βοτάνου σε έλαιο:
Τα εν θερμό εγχεόμενα βότανα σε λάδια βράζονται σιγανά-σιγανά σε μία εστία φωτιάς με την μέθοδο του bain marie ενώ τα εν ψυχρώ θερμαίνονται με φυσικό τρόπο κάτω από τον ήλιο.
Και τα δύο αυτά λάδια μπορούν:
– να χρησιμοποιηθούν εσωτερικά...

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

αγαπώ μια καρδερίνα

Ήταν πάλι η εποχή που η καρδερίνα του ερχόταν στα κλαδιά της λεύκας που άγγιζαν τα κάγγελα του μπαλκονιού του.
Τόχε παρατηρημένο ότι το πουλάκι κάθε χρόνο όλο και πλησίαζε πιο κοντά του, γιατί φρόντιζε να έχει ψιχουλάκια στο τραπέζι.
Μόνο που αυτή τη χρονιά δεν είχε καμιά διάθεση ν’ ασχοληθεί.
Τσακισμένος κι αυτός από την κρίση, χωρισμένος, χωρίς δουλειά, με απλήρωτους λογαριασμούς και την κατάθλιψη "ante portas".
- Δεν είσαι ο μόνος - του έλεγε ο κολλητός του.
Και που δεν ήταν μόνος, τι τον ένοιαζε;
Ο καθένας τον δικό του πόνο κουβαλά.
Ωστόσο, παρατηρώντας ότι οι καρδερίνες ήταν τρεις φέτος, μάζεψε κάμποσα ψιχουλάκια και τα άφησε στο τραπέζι.
Σε λίγα λεπτά χάλασε ο κόσμος από φτερουγίσματα τσιριτρίσματα από τις καρδερίνες και τα σπουργίτια που, έπεσαν στο φαγοπότι.
Ένιωσε μια γλύκα μία χαρά, μια ζεστασιά περίεργη στην ψυχή του.
Με λίγα ψίχουλα, σκέφτηκε.
Ούτε κατάλαβε για πότε βρέθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο με δύο σακούλες στα χέρια του, προσφορά.
- ψίχουλα είναι…. ψέλισσε, αλλά ένιωσε την ίδια χαρά ν’ αρμυρίζει τα μάτια του αυτή τη φορά.                                                                                                                                                                                                                                         Μαίρη...
 photo:http://www.chettusia.com
thalia

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρότατα βότανα για την υγεία του συκωτιού μας

Τα βότανα και το συκώτι μας 
Το συκώτι μας είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο του σώματος μας και μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του είναι να βοηθάει στην αποβολή από τον οργανισμό μας των καταστροφικών τοξινών και όλων των άλλων βλαβερών ουσιών που μπορεί να τον προσβάλουν.
Το συκώτι μας έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως:
– ρύθμιση ενός μεγάλου αριθμού ορμονών.
– επεξεργασία των θρεπτικών συστατικών των τροφών που απορροφώνται από το έντερο κατά τη διάρκεια της πέψης μας.
– παραγωγή της  χολή, η οποία συντελεί στο να παρασυρθούν όλα τα απόβλητα του οργανισμού και να διασπαστούν τα λίπη.
– ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου, των πρωτεϊνών και του λίπους που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.
– καθαρισμός του αίματός μας από τα φάρμακα και το αλκοόλ 
– απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα, είτε είναι εξωγενείς είτε είναι παράγωγα του μεταβολισμού...

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Παντζάρια, ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο λαχανικό για την υγεία μας.

 
Το τεύτλο –sea beet– ο πρόγονος των σύγχρονων καλλιεργημένων τεύτλων-παντζαριών, ευημερούσε κατά μήκος των ακτών σχεδόν όλης της Μεσογείου.
Ο Carl Linnaeus περιέγραψε για πρώτη φορά το Beta vulgaris το 1753 και  στη δεύτερη έκδοση του Species Plantarum το 1762, χώρισε το είδος σε άγριες και καλλιεργούμενες ποικιλίες, δίνοντας το όνομα Beta maritima στην άγρια ​​ποικιλία.
Το παντζάρι είναι μια από τις πολλές ποικιλίες της μεγάλης οικογένειας του Beta vulgaris
Υπέρταση,τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν.
Εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού,το οποίο ποσοστό μέχρι το 2025 θα πλησιάσει το 35% και οι ερευνητές επιμένουν ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένης διατροφής και μία από της κύριες αιτίες εμφάνισης:
-στεφανιαίας νόσου
-εγκεφαλικών επεισοδίων και
-νεφρικής ανεπάρκειας....
read more:https://botanologia.gr/pantzaria-ena-polytimo-kai-anantikatastato-lachaniko-gia-tin-ygeia-mas/

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στυτική δυσλειτουργία, βοήθεια και θεραπεία με διατροφικές βιταμίνες

Στυτική δυσλειτουργία, ο καθοριστικός ρόλος των διατροφικών βιταμινών 
Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα, λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος εξωγενών αλλά και σε ενδογενών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αυτών των βλαβών και  για να το επιτύχουν  αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους που εξειδικεύονται στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
Όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως
ένζυμα
πρωτεΐνες
βιταμίνες
μέταλλα, αυτά (τα κύτταρα) δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Και έτσι πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας υπολειτουργούν ή έχουνε προβλήματα, μεταξύ αυτών και οι σεξουαλικές λειτουργίες, σεξουαλική ορμή-λίμπιντος, σεξουαλική επιθυμία, στυτική δυσλειτουργία...
read more:https://botanologia.gr/stytiki-dysleitoyrgia-voitheia-kai-therapeia-me-diatrofikes-vitamines/

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πως να κάνουμε το δικό μας άρωμα με αιθέρια έλαια

     Το άρωμα είναι πάντα ένα σαγηνευτικό δώρο προς τον εαυτό μας, πόσο μάλλον αν το δημιουργήσουμε μόνοι μας μόνο για μας, απαλλαγμένο από συνθετικές χημικές ουσίες, απόλυτα προσαρμοσμένο στο προσωπικό μας γούστο και στυλ.
Η δημιουργία αρωμάτων με αιθέρια έλαια πηγαίνει πολύ πίσω στο χρόνο κάπου εκεί  στην εποχή της Κλεοπάτρας αλλά και ακόμα πιο παλιά στους αρχαίους Έλληνες και Αιγύπτιους όταν 
η χρήση τους ήταν συνδεδεμένη με την υγιεινή,
την ομορφιά και τη γοητεία.
Λίγες μόνο σταγόνες αιθέριου ελαίου είναι αρκετές για να δημιουργήσουμε το δικό μας και με τη δική μας σφραγίδα άρωμα.
Η όσφρησή μας και το ένστικτό μας θα μας οδηγήσουν στη σωστή για μας επιλογή των αιθερίων ελαίων που θα χρησιμοποιήσουμε.
Δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε τολμηρές μυρωδιές αρκεί να μας δημιουργούν ανανέωση και ευεξία.
Μπορούμε να κάνουμε ένα αρωματικό σπρέι για το σώμα μας ή να δοκιμάσουμε  διαφορετικούς συνδυασμούς, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας άρωμα που θα το φοράμε στα πιο ζεστά σημεία του σώματός μας, γιατί...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα

Αμυγδαλόγαλα,ένα φίνο ρόφημα
Πόσα γάλατα ξέρουμε;
Πολλά θα μου πείτε.
Το αμυγδαλόγαλα το γνωρίζουμε;
Αν όχι ας δούμε τι είναι και πως μπορούμε να το ετοιμάσουμε.
Και βέβαια πολύ καλά καταλάβαμε πως πρώτη ύλη για το αμυγδαλόγαλα είναι τα αμύγδαλα,τα αμύγδαλα με τις πολυάριθμες βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας.
Και στη χώρα μας έχουμε πολλές αμυγδαλιές  και τυχεροί όσοι έχουν μια δική τους αμυγδαλιά και που μπορούν πολύ εύκολα να ετοιμάσουν το δικό τους γάλα,από τα δικά τους αμύγδαλα,εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τα καταστήματα.
Και ας δούμε τι ακριβώς είναι το γάλα αμυγδάλου και πως μπορούμε να το παρασκευάσουμε.
Το αμυγδαλόγαλα δεν είναι κάτι καινούργιο....

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως ιάματος για τη γρίπη

Η χρήση των καρπών της κουφοξυλιάς ως φαρμάκου γρίπης χρονολογείται από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή εποχή.
Συνήθως, η κατανάλωση των καρπών της κουφοξυλιάς βελτιώνει τα συμπτώματα της γρίπης εντός τριών ημερών. 
Οι καρποί της κουφοξυλιάς έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό έναντι οκτώ διαφορετικών στελεχών της γρίπης.
Επίσης , οι εργαστηριακές μελέτες σχετικά με τον ιό HIV, τον έρπη και τους ιούς Epstein-Barr έδωσαν θετικά αποτελέσματα.
Η κουφοξυλιά , γνωστή ως Sambucus , έχει χρησιμοποιηθεί στη φυσική ιατρική από αρχαιοτάτων χρόνων.
Αυτά τα μικρά , σκούρα μούρα που μεγαλώνουν σε αυτό το υπέργηρο δέντρο είναι γνωστό ότι έχουν απίστευτα οφέλη και είναι ευεργετικά για όλο το σώμα μας.
Είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα όπως:
ασβέστιο
βιταμίνη Α
βιταμίνη C
βιταμίνη Β9 
φυλλικό οξύ
βιταμίνη Β6-πυριδοξίνη
βιταμίνη  Β3-νιασίνη
βιταμίνη Β2-ριβοφλαβίνη
βιταμίνη Β5-παντοθενικό οξύ...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα αυγά δεν συνδέονται με καρδιαγγειακό κίνδυνο, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις

Αυγά-
Τα αυγά δεν συνδέονται με καρδιαγγειακό κίνδυνο, παρά τις αντικρουόμενες απόψεις
Η κατανάλωση μέχρι 12 αυγών την εβδομάδα δεν αυξάνει τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου σε άτομα με προ-διαβήτη ή διαβήτη τύπου 2, 
διαπιστώνουν νέες έρευνες – παρά τις αντιφατικές διατροφικές συμβουλές που συνεχίζονται με το θέμα σε όλο τον κόσμο
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ μέσα από τις μελέτες τους σκοπεύουν να βοηθήσουν τον πληθυσμό τους λόγω των αντιφατικών διαιτητικών συμβουλών που υπάρχουν γύρω από την κατανάλωση αυγών.
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης βρήκε την κατανάλωση μέχρι και 12 αυγών την εβδομάδα, στο διάστημα ενός χρόνου που διήρκεσε η μελέτη, δεν αύξησε τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα με προ-διαβήτη και διαβήτη τύπου 2.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, επέκτεινε μια προηγούμενη μελέτη που βρήκε παρόμοια αποτελέσματα μέσα στο διάστημα τριών μηνών.
Με επικεφαλής τον  Dr Nick Fuller του Institute of Obesity, Nutrition, Exercise και Eating Disorders του Πανεπιστημίου Boden στο Κέντρο Charles Perkins, 
η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Sydney και το Νοσοκομείο Royal Prince Alfred...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

H φόρμουλα του Dr. Christopher για επιδημίες:από τη βόλτα μου στη χώρα των blogs

Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. 

Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!

Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: 

Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
~~~

Υλικά:

8 μέρη μηλόξυδο
5 μέρη ακατέργαστο και αφιλτράριστο υγρό μέλι
5 μέρη ποιοτική φυτική γλυκερίνη
2 μέρη φρέσκου χυμού σκόρδου

Βότανα

2 μέρη φρέσκιας ρίζας σύμφυτου (comfrey) συμπυκνωμένο
1 μέρος αψιθιάς (wormwood) συμπυκνωμένο
1 μέρος λομπέλιας (lobelia) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού λευκής βελανιδιάς (white oak bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος φλοιού μαύρης καρυδιάς (black walnut bark) συμπυκνωμένο
1 μέρος βεμπράσκο (mullein) συμπυκνωμένο
1 μέρος σκουτελλάρια (skullcap) συμπυκνωμένο
1 μέρος αρκουδοστάφυλλο (uva-ursi) συμπυκνωμένο

Παρασκευή

Για να κάνετε συμπυκνώσεις:
Κάθε συμπύκνωση πρέπει να γίνει ξεχωριστά. Ξεκινήστε μουλιάζοντας το κάθε βότανο σε αρκετό αποσταγμένο νερό για να το καλύπτει, για 4 ώρες ή για όλο τα βράδυ εάν είναι ρίζα.
Μετά από το μούλιασμα, προσθέστε και άλλο αποσταγμένο νερό ώστε το συνολικό νερό που προστέθηκε να ισούται με 16 oz (453 gr.) για κάθε 4 oz (113 gr.) βοτάνου.Χρησιμοποιώντας αυτή την ποσότητα θα φτιάξετε σχεδόν ένα γαλόνι (περίπου 4 λίτρα).
Σιγοβράστε το βότανο σε πολύ χαμηλή φωτιά σε σκεπασμένο σκεύος ή σε διπλό βραστήρα για τριάντα λεπτά. Μετά σουρώστε το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο.
Τοποθετήστε το σουρωμένο υγρό σε ένα διπλό βραστήρα ή σε ένα ξεσκέπαστο δοχείο αυτή τη φορά, σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε το μέχρι να μείνει το ¼ από το αρχικό υγρό 113 gr (4 oz). Μόνο μετά αφότου έχουν όλα τα συστατικά προετοιμαστεί, πρέπει να αναμιχτούν τα υγρά. Χρησιμοποιήστε μόνο ανοξείδωτα δοχεία.

Για να κάνετε χυμό σκόρδου:

Για την παραπάνω ποσότητα χρησιμοποιήστε 2 ½ lbs (1.134 gr.) σκόρδο. Ξεφλουδίστε τα σκόρδα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ με ξύδι (μην το κάνετε εντελώς υγρό). Αφήστε το 3 ημέρες κουνώντας το μερικές φορές την ημέρα. Σουρώστε το υγρό πιέζοντάς το και μετρήστε το. Αν χρειάζεται προσθέστε ξύδι για να γίνει ίσο με 8 μέρη.

Εφαρμογές:

1. Είναι καλό για ναυτία από αυτοκίνητο, αεροπλάνο, η πλοίο, βασικά για τις περισσότερες αρρώστιες από την κίνηση. Είναι ακόμα καλό και για άλλες μορφές ναυτίας.
2. Μπορεί να βοηθήσει κρυολόγημα, γρίπη, πόνο στο αυτί, εκρηκτικές ασθένειες και δηλητηρίαση από νερό ή φαγητό.
3. Η καλύτερη ασφάλεια στις επερχόμενες επιδημίες και θανατηφόρες ασθένειες είναι να έχετε το σώμα σας σε καλή υγιεινή κατάσταση. Τα μικρόβια της αρρώστιας είναι απλώς απορριμματοσυλλέκτες και μπορούν να ζήσουν μόνο σε τοξίνες, βλέννες και υπολείμματα άχρηστων τροφών. Δεν μπορούν και δεν θα κάνουν ζημιά σε υγιές μορφές κυττάρων!
Μέσα σε αυτό είναι το κλειδί: Έχετε ένα υγιές καθαρό σώμα και τα μικρόβια θα σας προσπεράσουν χωρίς να έχουν να κάνουν τίποτα στο σώμα σας, επειδή θα είναι «σούπερ καθαρό», χωρίς βρωμιά για να ζήσουν.
Σημείωση: Εάν πανούκλα ή άλλη επιδημία χτυπήσει πριν να είστε σε υγιεινή κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε ακόμα ένα ολοκληρωτικό καθαρισμό παχέους εντέρου.

Δόσεις:

1 κουταλάκι τσαγιού 3 φορές την ημέρα ή 1 κουταλιά σούπας κάθε ½ ώρα αν είναι προσβλημένος.

Video με την παρασκευή του

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας.
Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. 

Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση από το  http://www.ftiaxno.gr/