Ας δούμε:
Πρώτα-πρώτα συνθλίβουμε τρεις μεγάλες* σκελίδες σκόρδο και τις αφήνουμε δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για να ενεργοποιηθεί πλήρως η πολύτιμη allicin που περιέχει–όσο πιο ψιλοκομμένο και όσο πιο καλή η σύνθλιψη τόσο πιο έντονη είναι η θεραπευτική ενέργεια του σκόρδου-
Κατόπιν σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις κοπανισμένες ή τριμμένες σκελίδες σκόρδου,
δύο ντομάτες, πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα,
τέσσερα-πέντε κλωνάρια μαϊντανό, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα,
το χυμό ενός λεμονιού,
λίγο θαλασσινό αλάτι,
πιπέρι, όσο μας αρέσει και
ελάχιστο νερό, τόσο όσο παχύρευστο θέλουμε το “χυμό” μας
Χτυπάμε τα υλικά μας, πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν και
έχουμε έτοιμο ένα πολύτιμο και νόστιμο χυμό, με τον οποίο μπορούμε να συνοδέψουμε κάποιο γεύμα μας, σαν ποτό-ρόφημα,
να το πάρουμε σαν ορεκτικό-ρόφημα, αφού προσθέσουμε χυμό λαχανικών, αν έχουμε-
να τον πίνουμε κατά την διάρκεια μιας λοίμωξης ή ίωσης,
να τον προσθέτουμε, όπως είναι, σε χορτόσουπες που μόλις ετοιμάσαμε ή σε κάποιο γεύμα της αρεσκείας μας λίγο πριν το σερβίρουμε…
Δοκιμάστε το –
είναι νόστιμο,
είναι πικάντικο,
είναι τονωτικό,
είναι δυναμωτικό,
είναι θεραπευτικό…
Ας κάνουμε όλες μας τις συνταγές νόστιμες,
πικάντικες,
τονωτικές,
δυναμωτικές και πάνω από όλα θεραπευτικές…
*αν μας ξενίζει η γεύση του σκόρδου, μπορούμε για αρχή να βάλουμε μία σκελίδα σκόρδο και να την αυξάνουμε σιγά-σιγά
read more:Το σκόρδο, η θεραπευτική του δύναμη και δύο ισχυρότατα σπιτικά ελιξίρια.