Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Τσάι του βουνού -το μαγικό βότανο των ελληνικών βουνών

Το δέος και η αγάπη για τα βότανα και την πράσινη φύση, σε συνδυασμό με την προθυμία του να ακούει "πραγματικά" τους ανθρώπους έκαναν τον Christopher Hedley τον πιό αγαπημένο γιατρό-βοτανολόγο.
Ο Christopher Hedley,
φημισμένος Βρετανός γιατρός βοτανολόγος και από τους μεγάλους δασκάλους βοτανοθεραπείας έλεγε: 
"Τα βότανα που χρειαζόμαστε αναπτύσσονται, πάντα, στην περιοχή μας, στον τόπο μας και μας μαθαίνουν για το περιβάλλον μας"
Όλα τα βότανα έχουν μια ιστορία και υπάρχουν πολλές πτυχές σε αυτήν την ιστορία.
Πολλοί άνθρωποι προσθέτουν σε αυτήν.
Όποιος τα συλλέγει,
όποιος τα μεγαλώνει,
όποιος το χρησιμοποιεί,
όποιος τα παρασκευάζει, όλοι προσθέτουν στην ιστορία.
Το τσάι του βουνού, το τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας, είναι ένα πολύτιμο βότανο που πολλές φορές ξεχνάμε τη σπουδαιότητά του!
Δυό-τρία από τα πολλά ευεργετήματά του:
– μας προφυλάσσει από τα κρυολογήματα και από τις φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού μας συστήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου