Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

μιά απλή συνταγή:κρεμμύδια τουρσί

τα κρεμμυδάκια τουρσί είναι μιά πεντανόστιμη αλλά και θρεπτική λιχουδιά...
μπορεί να συνοδέψει πολλά από τα φαγητά μας και τις σαλάτες μας...
ας δούμε μιά εύκολη συνταγή όπου τα κρεμμύδια μας μπορούμε να τα καταναλώσουμε μετά από δυό- τρεις μέρες...
και θα χρειαστούμε
ένα κιλό μέτρια ξερά γλυκά κρεμμύδια
δυό μικρές πράσινες ή κόκκινες πιπεριές
ένα φλιτζάνι μηλόξυδο άριστης ποιότητας -μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ξύδι σταφυλιού αλλά το μηλόξυδο,αν είναι και δικής μας παρασκευής,είναι ιδανικό για τα κρεμμυδάκια μας γιατί τους δίνει ένα λεπτό φίνο άρωμα και πικάντικη γεύση-
δυό φλιτζάνι νερό
δυό κουταλιές οργανικό μέλι
μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
μισό κουταλάκι του γλυκού ολόκληρους σπόρους μπαχάρι
μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
σπόρους πιπεριού
λίγο θαλασσινό αλάτι
φρέσκα φύλλα δάφνης
και
κόβουμε τα κρεμμύδια σε παχιές φέτες και τα  διαχωρίζουμε σε ροδέλες
καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε παχιά δαχτυλίδια
σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σιγοβράζουμε για πέντε περίπου λεπτά
στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα βράζουμε για τρία λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα,προσέχοντας να μην μας μαλακώσουν-πρέπει να τα διατηρήσουμε τραγανά...
απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από την εστία θερμάνσεως και προσθέτουμε τις ροδέλες της πιπεριάς μας και ανακατεύουμε πολύ πολύ χαλαρά να ενσωματωθεί η πιπεριά μας στο σύνολο
και
ετοιμάζουμε τα βάζα μας
βάζουμε από ένα φύλλα δάφνης σε κάθε ένα από τα βάζα
και
με μία λαβίδα μοιράζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε κάθε ένα από αυτά...
στη συνέχεια με μιά κουτάλα μοιράζουμε στα βάζα μας  και το ζωμό όπως είναι ζεστός...
τα αφήνουμε να κρυώσουν και όταν είναι πιά κρύα κλείνουμε τα βάζα μας πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο...
μπορούμε να τα καταναλώσουμε μετά από δυό τρεις μέρες...
τα κρεμμυδάκια διατηρούνται στο ψυγείο περίπου ένα μήνα!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bhg.com
wsj.com
glasgowguide.co.uk
onetomato-twotomato.com
~~~~~~~~~~~~
thalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου