Κρεμμύδια καταστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν την κακή χοληστερίνη
Η ιδιαίτερη γεύση των κρεμμυδιών τα τελευταία χρόνια έχει κεντρίσει το ενδυαφέρον των ερευνητών, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν αν τα κρεμμύδια έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστείλουν τα καρκινικά κύτταρα.
Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν διάφορες ποικιλίες κρεμμυδιών μετρώντας τις συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και φαινολικών ουσιών,
οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών, ενώ παράλληλα εξέτασαν σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων την αντικαρκινική δράση της κάθε ποικιλίας κρεμμυδιών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, έδειξαν ότι τα κρεμμύδια με την πιο καυτερή γεύση και το πιο έντονο άρωμα, είχαν την ισχυρότερη αντικαρκινική δράση.
Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι ισχυρότατα αντιοξειδωτικά και προστατεύουν το DNA των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.
Επίσης παρατηρήθηκε πως τα κρεμμύδια με την πιο καυτερή γεύση συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερίνης, ενώ
ταυτόχρονα διατηρούν την καλή χοληστερίνη του οργανισμού η οποία τον προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις...