τσάι*
Όταν κάνουμε τσάι είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε μια τσαγιέρα ή ένα φλιτζάνι με ένα πιατάκι σαν σκέπασμα.
Αυτό εξασφαλίζει πως τα πτητικά έλαια των βοτάνων μας δεν θα χαθούν και εμείς θα απολαύσουμε ένα θεσπέσιο ρόφημα.
Οι τρόποι για να κάνουμε ένα φυτικό τσάι είναι δυο:
– το αφεψήματα και
– το έγχυμα
Εάν τα βότανα που θα χρησιμοποιήσουμε περιέχουν
σκληρά και ξυλώδη υλικά π.χ
ρίζες
φλοιούς
καρπούς τότε κάνουμε αφέψημα:
Τα βότανα για το αφέψημά μας μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα
– ρίχνουμε τα βότανά μας στο νερό λίγο πριν το βρασμό
– μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε το ρόφημά μας να σιγοβράζει...
Όταν κάνουμε τσάι είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε μια τσαγιέρα ή ένα φλιτζάνι με ένα πιατάκι σαν σκέπασμα.
Αυτό εξασφαλίζει πως τα πτητικά έλαια των βοτάνων μας δεν θα χαθούν και εμείς θα απολαύσουμε ένα θεσπέσιο ρόφημα.
Οι τρόποι για να κάνουμε ένα φυτικό τσάι είναι δυο:
– το αφεψήματα και
– το έγχυμα
Εάν τα βότανα που θα χρησιμοποιήσουμε περιέχουν
σκληρά και ξυλώδη υλικά π.χ
ρίζες
φλοιούς
καρπούς τότε κάνουμε αφέψημα:
Τα βότανα για το αφέψημά μας μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα
– ρίχνουμε τα βότανά μας στο νερό λίγο πριν το βρασμό
– μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε το ρόφημά μας να σιγοβράζει...