Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

κύβοι λαχανικών:από τη βόλτα μου στη χώρα των blogs

Doug Stewart

πολλές φορές στη βόλτα μου στη χώρα των blogs ανακαλύπτω αναρτήσεις διαφόρων ενδιαφερόντων...
άλλοτε
εντυπωσιακές
άλλοτε
χρήσιμες
άλλοτε
απολαυστικές
ενημερωτικές
χιουμοριστικές
μερικές από αυτές είναι τόσο χρήσιμες και απολαυστικές που υποκύπτω στον πειρασμό της αναδημοσίευσης
και μεταφέρω από το Γαργαντούα:http://gargantoua.blogspot.gr
Κύβοι λαχανικών
Ιδιαίτεροι "κύβοι" λαχανικών, χειροποίητοι εύκολοι και πολύ γευστικοί!
Αν και όχι τόσο...κύβοι!
Δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη συνταγή και κάποιο φοβερό μυστικό!
Κανονικά φτιάχνουμε....
σούπα!
Ναι, κι όμως, φτιάχνουμε μια υπέροχη σούπα λαχανικών!
Βάζουμε ότι υλικό θέλουμε.
Εγώ έβαλα:
2 καρότα,
2 πατατάκια, μέτρια προς μικρά,
2 κολοκυθάκια,
2 κρεμμύδια,
2 πράσσα,
και λίγο ψιλοκομμένο λάχανο.
Αλάτι,
Πιπέρι μπόλικο (φρεσκοτριμμένο μίγμα 4 πιπεριών, αξίζει)
Μισή κουταλιά σουμάκι (κόκκινο ξυνούτσικο τριμμένο μπαχαρικό)
- εγώ πρόσθεσα λίγο ψιλοκομμένο σέλινο
και από μπαχάρια
ένα (1) κουταλάκι τζίντζερ και
ένα (1) κουταλάκι κουρκούμι -
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε σε μιά μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα αλατοπίπερα και ότι άλλο μπαχαρικάκι νομίζουμε ότι ταιριάζει, βάνουμε και λαδάκι (4 κουταλιές σούπας τουλάχιστον), γιομίζουμε με νερό ώστε να περνάει 2 δάχτυλα πάνω από το περιεχόμενο, τοποθετούμε πάνω στο μάτι και το ανάβουμε.
Τα λαχανικά μας θα βράσουν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Δοκιμάζουμε με το πιρούνι να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα κομμάτια ιδιαίτερα καρότο και πατάτα και όταν τρυπιούνται είναι έτοιμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι για να κρυώσει λίγο και έπειτα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μας.
Αν δεν έχετε, να πάρετε. Δεν είναι ακριβό και φτιάχνει ότι θέλετε μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να λερώνουμε άλλο σκεύος. Γλιτώνουμε πολύτιμο χρόνο!
Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, αλλά συμβατικό μούλτι, τότε μεταφέρουμε λαχανικά και ζουμάκι και πολτοποιούμε λίγο λίγο.
Αν δεν έχουμε και αυτό βράστε ρύζι, πάρτε κύβους από σούπερ μάρκετ, δεν θα φάμε και τα νιάτα μας στην κουζίνα!
Τέλος πάντως αφού υπερβούμε όλα τα εμπόδια, έχουμε μια γευστικότατη βελουτέ σούπα λαχανικών, ότι πρέπει τώρα που άρχισε να κάνει κρύο επιτέλους.
Σερβίρουμε σε κούπες με φρυγανισμένο ψωμάκι.
Οι μερακλήδες θα βάλουν και μια κουταλιά βούτυρο (από το καλό, όχι μαργαρίνες, ούτε το μαγειρικό) από πάνω και θα την αφήσουν να σιγολιώσει!
Θα μου πεις δικαιολογημένα τώρα, οι κύβοι λαχανικών που κολλάνε, έτσι?
Ότι περισσέψει από τη σούπα το βάζουμε σε παγοκυψέλες (αν βγει πολύ πηχτός, αραιώνουμε με λίγο νερό) και στην κατάψυξη όπου θα διατηρηθεί αρκετό καιρό!
Όταν θελήσουμε να φτιάξουμε κάποια σάλτσα, προσθέτουμε και ένα αυτοσχέδιο παγάκι ζωμού για να νοστιμίσει περισσότερο!
                                               Καλή επιτυχία!
η σούπα είναι υπέροχη αλλά
και
οι κύβοι μιά πολύ-πολύ έξυπνη και απολαυστική ιδέα
καλή επιτυχία και από μένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου