Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Βιταμίνη D-και ας γνωρίσουμε τέσσερις πηγές της εκτός από τον ήλιο

Βιταμίνη D-
Η βιταμίνη του ήλιου
Μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συνθέτεται στον οργανισμό μας κυρίως όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας αλλά προσλαμβάνεται και από την κατανάλωση ορισμένων τροφών.
Η βιταμίνη D συμπεριφέρεται πιο πολύ σαν ορμόνη παρά σαν βιταμίνη και έχει άμεση δράση στα γονίδια μας και σύμφωνα με πάρα πολλούς ερευνητές η σημαντικότερη αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας είναι να εκθέτουμε όλο μας το σώμα δέκα με δεκαπέντε λεπτά την ημέρα στο φως του ήλιου....
Επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων μας, είναι από τους πολυτιμότερους συμμάχους της  υγείας μας,συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των οστών μας,στην προαγωγή της υγείας του σκελετού μας,είναι ο κύριος ρυθμιστής της απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου και διευκολύνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος....
read more:https://botanologia.gr/vitamini-d-as-gnorisoyme-tesseris-piges-tis-ektos-apo-ton-ilio/
ncbi.nlm.nih.gov

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Πονοκέφαλος – Η κατανάλωση ζάχαρης είναι μια από τις αιτίες του

Πονοκέφαλος – η κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.
Οι γρήγορες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που προκαλούνται από την κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης ή πολύ λίγης ζάχαρης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν πονοκεφάλους
Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους πάρα πολλές φορές είναι υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κρυμμένη ζάχαρη που περιέχουν.
Οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρει ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη και περίπλοκη αλλά η κατανάλωση ζάχαρης,
που τις περισσότερες φορές είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους,είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο,είναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να εξοβελίσουμε την ζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας.
Η ζάχαρη όπου και αν περιέχεται,στα τυποποιημένα τρόφιμα,στις παντός είδους σάλτσες,στα αλλαντικά,στα τουρσιά,
στα γλυκά,σαν το πιο όξινο των τροφίμων είναι η καταστροφή του οργανισμού και όπως είναι γνωστό από πάρα πολλές έρευνες τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών...

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Stefano Mancuso: Οι ρίζες της νοημοσύνης των φυτών

Λοιπόν, η ιστορία ότι τα φυτά είναι κάποιοι οργανισμοί χαμηλού επιπέδου επισημοποιήθηκε εδώ και αιώνες από τον Αριστοτέλη, ο οποίος στο "Περί Ψυχής" -ένα βιβλίο με πολύ μεγάλη επιρροή για το Δυτικό πολιτισμό - έγραψε ότι τα φυτά είναι στο μεταίχμιο μεταξύ έμβιου και άβιου.
Σήμερα ο Ιταλός βοτανολόγος Stefano Mancuso επισημαίνει πως-
Τα φυτά συμπεριφέρονται με κάποιους παράξενα έξυπνους τρόπους:
Καταπολεμούν κάποια επικίνδυνα για αυτά έντομα και ζωύφια, αλλά μεγιστοποιούν και τις ευκαιρίες τους για φαγητό...
Αλλά μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουν πραγματικά μια μορφή νοημοσύνης; Stefano Mancuso παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο Stefano Mancuso είναι ιδρυτής της μελέτης της φυτικής νευροβιολογίας, η οποία διερευνά τη σηματοδότηση και την επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα της βιολογικής οργάνωσης, από τα μόρια και τα κύτταρα μέχρι τις οικολογικές κοινότητες.
Stefano Mancuso

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τα είκοσι και κάτι απίστευτα οφέλη για την υγεία μας των Capsicum

Capsicum – Τα οφέλη για την υγεία μας της πιπεριάς
Προσθέτω μια καινούργια κατηγορία που αφορά τα βότανά μας:
Τα οφέλη τους – και ξεκινώ με την μεγάλη οικογένεια της πιπεριάς.
Η πιπεριά ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Solanoideae, της φυλής των Capsiceae και του γένους των Capsicum.
Στο γένος Capsicum ανήκουν όλες οι πιπεριές που γνωρίζουμε και οι οποίες κατακλύζονται από ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά τα capsaicinoids – καψαϊκινοειδή* με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Οι κυρίαρχες μορφές των Capsicum, τα οποία είναι περισσότερα από είκοσι, είναι η καψαϊκίνη-Capsaicin και η διϋδροκαψαϊκίνη-dihydrocapsaicin, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% -90% των καψαϊκινοειδών, οι υπόλοιπες υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες.
Το πραγματικό ποσοστό καψαϊκινοειδών ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία της πιπεριάς και τη μέθοδο εκχύλισης, η δε ιδιαιτερότητα των διαφορετικών πιπεριών εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε καψαϊκίνη
Καψαϊκίνη-Capsaicin το κυρίαρχο και ισχυρότερο συστατικό...

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Η Vivien Leigh- Βίβιαν Λι η διασημότερη ηθοποιός στον κόσμο είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχουν μη όμορφες γυναίκες – υπάρχουν μόνο γυναίκες που δεν ξέρουν ότι είναι όμορφες!
Και ο Θεόφραστος, ο μεγάλος σοφός, είχε πει μονολεκτικά όπως μόνο αυτός μπορούμε να πει “Ομορφιά, άφωνη ευγλωττία”
Όπως όμως όλα σε αυτόν τον πλανήτη έτσι και η ομορφιά μας χρειάζεται την προσοχή μας και τη φροντίδα μας!
Απλά πράγματα!
Μάσκες ομορφιάς!
Οι μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας όταν εφαρμόζονται δυό με τρεις φορές την εβδομάδα βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική υγεία της επιδερμίδας μας.
Είναι ευεργετικές,
τονωτικές,
προλαμβάνουν τις ρυτίδες...

Graham Hill: Χορτοφάγος τις εργάσιμες ημέρες

Πριν από ένα περίπου χρόνο, αναρωτήθηκα: Αφού ξέρω όσα ξέρω, γιατί δεν είμαι χορτοφάγος;"

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Έτσι κι αλλιώς κόβοντας πέντε ημέρες την εβδομάδα μειώνεις κατά 70% την κατανάλωσή σου σε κρέας.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η μνήμη μας, τα αμύγδαλα και οι σταφίδες!

Δύο τροφές που είναι ιδανικές για την ενίσχυσή της μνήμης μας είναι
τα αμύγδαλα και
οι σταφίδες.
Μία χούφτα αμύγδαλα και μια χούφτα σταφίδες κάθε πρωί είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ενίσχυσης της μνήμης μας ενώ παράλληλα θα παρατηρήσουμε να βελτιώνονται
η ενέργεια και η ενεργητικότητά σας!
Και βέβαια τα αμύγδαλα εκτός του ότι ενισχύουν τη μνήμη μας,μας χαρίζουν και πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μέταλλα,πολύτιμα για τον οργανισμό μας και μάλιστα σε υψηλές ποσότητες.
Τα αμύγδαλα  είναι ξηροί καρποί με σχεδόν μηδενική χοληστερόλη και νάτριο,άριστη πηγή ριβοφλαβίνης, μαγνησίου και μαγγανίου, και μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε -Alpha Tocopherol
Πιο αναλυτικά μια χούφτα αμύγδαλα 100gr περιέχουν....

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

σύμφυτο για αιμορραγία των πνευμόνων ή οποιουδήποτε άλλου μέρους

                                 σύμφυτο το φαρμακευτικό -Symphytum officinale
                           ένα από τα ισχυρότερα επουλωτικά και αναπλαστικά βότανα
πηγές:
Elementary Course In Herbology-Shook Edward E. DC., ND. – Μάθημα 10 
                                                         ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dr. Shook
 "Οι σοβαροί μαθητές που πλήρωσαν όλη τη τιμή για τα αρχικά μαθήματα βοτανολογίας, μόνο για την παρακάτω φόρμουλα και τις πληροφορίες που δίνονται σε αυτό το μάθημα, θα αποκτήσουν περισσότερα για τα λεφτά τους, στην πραγματική γνώση της θεραπευτικής τέχνης, από ότι θα αποκτούσαν από οποιαδήποτε «ιατρικά σεμινάρια»
Οι αμέτρητες χιλιάδες που υποφέρουν και πεθαίνουν πρόωρα θα είχαν σωθεί και για αυτό,
αυτή η γνώση είναι πέρα από κάθε τιμή – όσο ανεκτίμητη είναι η ίδια η ζωή"
                                                     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Φόρμουλα - Πηχτή φυσική κόλλα από ρίζα σύμφυτου για φαρμακευτική χρήση
 (2 oz) - 57 γραμμάρια ρίζα σύμφυτου κομμένη
(1 quart) - 946 γραμμάρια αποσταγμένο νερό
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τοποθέτησε τη ρίζα μέσα στο νερό και αφήστε τη να μείνει για 12 ώρες. Βάλτε να βράσει, καλύψτε το και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Σουρώστε το με ένα ανοξείδωτο σουρωτήρι και μετά στύψτε το υγρό μέσα από ένα βαμβακερό ή λινό ύφασμα με πίεση.
Επιστρέψτε το υγρό στη κατσαρόλα και προσθέστε:
(6 ozs) - 170 γραμμάρια μέλι και
(2 ozs) - 57 γραμμάρια γλυκερίνη
Σιγοβράστε το για 5 λεπτά . Αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το σε μπουκάλια με μεγάλο στόμιο και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος.
Δόση: Για κρυολογήματα, κρυώματα, ερεθισμένο λαιμό, ελαφριά αιμορραγία:
1 ποτήρι του κρασιού κάθε ώρα μέχρι οι ιστοί να θεραπευτούν και να σταματήσει ο βήχας.
Για αιμορραγία των πνευμόνων: 
1 ποτήρι του τσαγιού πινόμενο αργά, μία μπουκιά γεμάτη κάθε φορά, κάνοντας ένα λεπτό για κάθε μπουκιά, μέχρι να τελειώσει η κούπα. Μετά ξεκουραστείτε μία ώρα και επαναλάβετε μέχρι όλοι οι πόνοι να φύγουν και το αίμα να μην φαίνεται στο φλέγμα. Συνήθως ο ασθενής θα κοιμηθεί και θα αναπνέει πολύ καλύτερα. Όταν ο ασθενής ξυπνήσει, συνεχίστε με την ίδια δόση για άλλες 2 ώρες και μετά αφού εφαρμοστεί κάθε 3 ώρες.
Αυτή είναι η πιο θαυματουργή θεραπεία για αιμορραγία των πνευμόνων ή οποιουδήποτε άλλου μέρους. Έχει σώσει εκατοντάδες ζωές και τους επανέφερε την υγεία τους ακόμα και όταν αυτοί είχαν αφεθεί να πεθάνουν.
Ειδική σημείωση: 
Όσο η θεραπεία θα εφαρμόζεται καμία τροφή δεν πρέπει να δοθεί στον ασθενή για το λιγότερο 12 ώρες, για να επιτρέψει στο πηχτό υγρό του σύμφυτου να εισχωρήσει στο αίμα και στα πνευμόνια χωρίς καμία άλλη παρεμπόδιση ή απώλεια ενέργειας. Είναι από μόνο του πολύ θρεπτικό και λόγο αυτού δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα να κερδηθεί προσθέτοντας τροφή κατά την διάρκεια της θεραπείας. Εάν υπάρχει πολύ εξάντληση από το βήξιμο λίγο καλά διαλυμένο μπράντι θα βοηθήσει την καρδιά να συνεχίσει και θα ηρεμήσει τον ασθενή να κοιμηθεί.
Για τα παιδιά φυσικά η δόση είναι μικρότερη σύμφωνα με την ηλικία και την κατάσταση, αλλά λόγου του ότι είναι αρκετά ακίνδυνο, η δόση μπορεί να αυξηθεί με ασφάλεια κατά επιθυμία.
Για εξωτερικές χρήσεις
Για πληγές, καψίματα, μελανιές, διάφορα έλκη και άλλα, το μέρος πρέπει πρώτα να καλυφθεί με αγνό ελαιόλαδο για να εμποδίσει το κόλλημα. Μετά εμποτίστε ένα λεπτό βαμβακερό ύφασμα με το πηχτό υγρό του σύμφυτου και εφαρμόστε το στις επηρεασμένες περιοχές. Καλύψτε με κέρινο χαρτί και μετά πάλι με ένα επίδεσμο και αφήστε το πάνω μέχρι σχεδόν να στεγνώσει, όταν η όλη η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί με μία νέα εφαρμογή.
~~~~~~~~~~
Εάν υπάρχει πολύ πύον, αντί να χρησιμοποιήσετε σκέτο αγνό ελαιόλαδο, χρησιμοποιήστε λάδι σκόρδου. Αυτό θα εμποδίσει ή θα σταματήσει την αποσύνθεση των κυττάρων και τη δημιουργία πύου και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μία κουταλιά του τσαγιού ή περισσότερο από λάδι σκόρδου θα πρέπει να λαμβάνεται και εσωτερικώς. Η μόλυνση κατά συνέπεια γίνεται αδύνατη και η διαδικασία της ανάρρωσης επιτυγχάνεται.
Πηγή: Elementary Course In Herbology-Shook Edward E. DC., ND. – Μάθημα 10 
Το βιβλίο του Dr. Shook έχει προστεθεί στην ελεύθερη βιβλιοθήκη της σελίδας από πέρσι στα δωρεάν βιβλία για παρασκευή και χρήση βοτάνων.
Σημείωση: 1 Oz = 28.35 γραμμάρια 1 Quart = 946.35 γραμμάρια
προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ειδικά όταν λαμβάνετε ταυτόχρονα άλλα φάρμακα, βότανα ακόμα και συμπληρώματα.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
προσοχή 
Την σήμερον ημέρα σε πολλές χώρες η ρίζα του σύμφυτου έχει ανακηρυχτεί τοξική για εσωτερική χρήση και επιτρέπονται μόνο τα φύλλα του σύμφυτου.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
thalia

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η υγιεινή διατροφή και η θρέψη μπορούν να σώσουν τις ζωές μας

Υγιεινή διατροφή και θρέψη – Τα περισσότερα προβλήματα που οφείλονται σε ασθένειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν γνωρίζαμε τα βασικά στοιχεία της διατροφής και της θρέψης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και 2,7 εκατομμύρια ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο με επαρκή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
Και βέβαια δεν αναφέρονται καν στα επεξεργασμένα παντός τύπου φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι φορτωμένα με νάτριο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και να επιφέρει ζημιά στις αρτηρίες και καλυμμένα με ζαχαρούχα σιρόπια, την καταστροφική προστιθέμενη φρουκτόζη,τα οποία προκαλούν σάκχαρο στο αίμα επηρεάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης.
Αναφέρονται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής, διότι τα φρέσκα προϊόντα είναι γεμάτα με τις φυσικές τους βιταμίνες,
τα μέταλλα και τα φυτοθρεπτικά συστατικά τους, τα οποία είναι οι φυσικοί θεραπευτές του οργανισμού μας.
Η χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών είναι από τους 10 πρώτους επιλεγμένους παράγοντες κινδύνου για την παγκόσμια θνησιμότητα...
read more:https://botanologia.gr/i-ygieini-diatrofi-kai-i-threpsi-mporoyn-na-sosoyn-tis-zoes-mas/

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Η Vivien Leigh- Βίβιαν Λι η διασημότερη ηθοποιός στον κόσμο είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχουν μη όμορφες γυναίκες – υπάρχουν μόνο γυναίκες που δεν ξέρουν ότι είναι όμορφες!
Και ο Θεόφραστος, ο μεγάλος σοφός, είχε πει μονολεκτικά όπως μόνο αυτός μπορούμε να πει “Ομορφιά, άφωνη ευγλωττία”
Όπως όμως όλα σε αυτόν τον πλανήτη έτσι και η ομορφιά μας χρειάζεται την προσοχή μας και τη φροντίδα μας!
Απλά πράγματα!
Μάσκες ομορφιάς!
Οι μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας όταν εφαρμόζονται δυό με τρεις φορές την εβδομάδα βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική υγεία της επιδερμίδας μας.
Είναι ευεργετικές,
τονωτικές,
προλαμβάνουν τις ρυτίδες...

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κουρκούμι και λεμόνι -ένα ισχυρότατο θεραπευτικό ρόφημα

Κορκούμι και λεμόνι  δυο από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά,
αντιφλεγμονώδη και αποτοξινωτικά τρόφιμα, άκρως απαραίτητα για τον οργανισμό μας που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι κάθε – μα κάθε μέρα!
Και έρχονται να τα συμπληρώσουν το τζίντζερ,
το μέλι και το μαύρο πιπέρι ή το καγιέν για να μας δώσουν ένα  έξοχο ρόφημα.
Ένα ρόφημα με πολλές δράσης και ο τέλειος τρόπος αποτοξίνωσης του οργανισμού μας αλλά και χαλάρωσης λίγο πριν πάμε για ύπνο.
Τι κάνει αυτό το ρόφημα ιδανικό τονωτικό και αντιοξειδωτικό;
Καλή ερώτηση.
Ας δούμε
Το κουρκούμι περιέχει την περίφημη κουρκουμίνη, η οποία διαθέτει ισχυρότατα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και  αντιοξειδωτικό, γνωστό ιδανικό ίαμα για τα προβλήματα της πέψης και το κατ εξοχήν βότανο-μπαχαρικό για τη ναυτία
Το λεμόνι αποτοξινώνει φυσικά και αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας, βοηθάει το...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αγριμόνιο το ευπατόριο – ας το γνωρίσουμε πρώτα μέσα από τις φωτογραφίες του και τον τελευταίο βασιλιά του Πόντου το Μιθριδάτη τον Ευπάτωρα

"αγριμόνιο το ευπατόριο" 
έτσι το βάπτισε ο Διοσκουρίδης για να τιμήσει το βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη τον Ευπάτορα ο οποίος είχε
αναπτύξει μιά ιδιαίτερη σχέση με τα βότανα...
Ο Παπίας ήταν ο προσωπικός φαρμακολόγος του Μιθριδάτη.
Ένα από τα πενήντα τέσσερα βότανα που περιείχε το μείγμα του Παπία ήταν
και
το αγριμόνιο...
τα βότανα αυτά τα γνώριζαν μόνο τρία άτομα
Ο Παπίας
Ο Μιθριδάτης Φαρνάκης Β΄,γιός του Μιθριδάτη και
ο ίδιος ο Μιθριδάτης ο οποίος
υπήρξε από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του.
read more:https://botanologia.gr/agrimonio-to-eypatorio-as-to-gnorisoyme-prota-mesa-apo-tis-fotografies-toy-kai-ton-teleytaio-vasilia-toy-pontoy-to-mithridati-ton-eypatora-2/

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ντομάτα…η κυρία με τα κόκκινα και η ιστορία της στο διάβα των αιώνων

                                    
Ντομάτα
Τόσο πολύτιμη όσο δε φανταζόμαστε!
Είναι κόκκινη αλλά
και ροζ
και πράσινη!
Είναι ζουμερή,
είναι ο πρωταγωνιστής στις σαλάτες μας,
είναι ο πρωταγωνιστής των πιο νόστιμων σαλτσών μας
αλλά , δεν είναι μόνο μία:
Οι βοτανολόγοι μετρούν δεκάδες είδη:
~ ροζ ντομάτες- μια ποικιλία από το 1800 η οποία και θεωρείτε η πιο νόστιμη
~ η Cherokee Purple η θεωρούμενη και η αυθεντική ποικιλία από το Tennessee , ινδιάνικης καταγωγής με μιά εξαιρετική γεύση και άρωμα....

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πονεμένοι και άκαμπτοι ώμοι και αυχένας από παρατεταμένη καθιστική εργασία

Πονεμένοι και άκαμπτοι ώμοι και αυχένας από παρατεταμένη καθιστική εργασία , η οποία μαζί με την κακή στάση του σώματος εντείνουν τους πόνους στα σημεία αυτά αλλά και στην πλάτη και στο λαιμό.
Η αυξημένη κόπωση των μυών και των συνδέσμων που υποστηρίζουν την πλάτη
μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των ιστών και της σπονδυλικής στήλης
Οι πολλές ώρες πίσω από τον υπολογιστή μας όπως
και η κακή στάση του σώματος μας μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα:
– στην πλάτη
– στον αυχένα και
– στους ώμους με αποτέλεσμα να εμφανιστούν:
– πονοκέφαλοι και
– υπερβολική ένταση στον αυχένα....
read more:https://botanologia.gr/ponemenoi-kai-akamptoi-omoi-kai-aychenas-apo-paratetameni-kathistiki-ergasia/

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Θεραπευτικές προσεγγίσεις της βοτανοθεραπεία για την αντιμετώπιση του συνδρόμου της ινομυαλγίας

Ινομυαλγία και βότανα
Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις της βοτανολογίας σε περιπτώσεις του συνδρόμου της ινομυαλγίας:
χρήση βοτάνων που:
– χαλαρώνουν από την ένταση
– μειώνουν τον πόνο
– αποτοξινώνουν τον οργανισμό
– προάγουν τον ύπνο
Αυτά τα βότανα είναι:
 -. ιτέα η λευκή/Willow-Salix sp., ο πρόδρομος της ασπιρίνης.
Ο αποξηραμένος φλοιός της λευκής ιτιάς  είναι ένα ισχυρότατο αναλγητικό βότανο.
-. αρπαγόφυτο/Harpagophytum procumbens – ένα από τα ισχυρότερα αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη βότανα, ιδανικά για τη διαχείριση του πόνου.
read more:https://botanologia.gr/therapeytikes-proseggiseis-tis-votanotherapeia-gia-tin-antimetopisi-toy-syndromoy-tis-inomyalgias/

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Βιταμίνη Κ για ισχυρά οστά

Βιταμίνη Κ
Υψηλή διαιτητική πρόσληψη βιταμίνης Κ σχετίζεται με υγιέστερο και ισχυρότερο σκελετικό σύστημα,με ισχυρότερες ιδιότητες των οστών και με μέγιστη οστική πυκνότητα εκτός από τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη φυσιολογική πήξη του αίματος.
Η οστεοπόρωση είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα και η αναμενόμενη αντιμετώπισή της θα επιφέρει μεγάλα οφέλη τόσο για τα άτομα όσο και την κοινωνία σε όλο τον κόσμο τις επόμενες δεκαετίες.
Τα αποτελέσματα πάρα πολλών μελετών έχουν δείξει πως η πρόσληψη βιταμίνης Κ μέσα από την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων που την περιέχουν έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του επιπολασμού των οστεοπορωτικών καταγμάτων,την πρόληψη της οστικής απώλειας και της οστεοαρθρίτιδας.
Επίσης εμφανίστηκε συνεργική επίδραση όταν η βιταμίνη Κ, το ασβέστιο και η βιταμίνη D συμπληρώθηκαν ταυτόχρονα....