Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Dmitri Shostakovich-Waltz No. 2

μια μελωδία
μέσα στη νύχτα
μιά ανάσα
ένας χορός....

                                                         Ντμίτρι Σοστακόβιτς - Waltz No. 2

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πως μπορούμε να κάνουμε αρωματικό λάδι βανίλιας

Αρωματικό λάδι βανίλιας ,
μια εξαίσια μυρωδιά ,
ένα υπέροχο λάδι ,
ένα υπέροχο φυτό
Λάδι βανίλιας λοιπόν και ας δούμε πως μπορούμε να το ετοιμάσουμε και να το χαρούμε
Η βανίλια με το εξαίσιο άρωμα και
την παραδεισένια της οσμή μπορεί να μας προσφέρει πάρα πολλές χρήσεις.
Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε αρωματικό λάδι!
Και
σχίζουμε το λοβό με τέτοιο τρόπο ώστε τα δυό μέρη του “φασολιού” να μείνουν ενωμένα στην κάτω άκρη.
Σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι βάζουμε μισό κιλό ελαιόλαδο ψυχρής συμπίεσης και
βυθίζουμε μέσα τον σκισμένο λοβό της βανίλιας...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι εμβοές -βουητό- των αυτιών

Εμβοές

Όταν λέμε εμβοές εννοούμε την αντίληψη κάποιου ήχου χωρίς να υπάρχει κάποια εξωτερική ηχητική πηγή και σίγουρα , οι εμβοές δεν είναι θέμα φαντασίας των ατόμων που υποφέρουν από αυτές.
Κουδούνισμα ,
σφύριγμα ή
θρόισμα στα αυτιά μας.
Συμπτώματα καταγεγραμμένα από την αρχαιότητα ,
ενώ η πρώτη τους περιγραφή εμφανίστηκε το 1500 π.χ. στον πάπυρο Ebers.*
Από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους ιατρικούς παπύρους της Αρχαίας Αιγύπτου με πολλά βοτανολογικά στοιχεία.
Εμβοές μπορεί να παρουσιάσει οποιοσδήποτε , σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του , οι οποίες μόνες τους ή μαζί με βαρηκοΐα μπορεί να αποτελέσουν μόνιμες καταστάσεις. 
Ένα σημαντικό αίτιό τους αποτελεί η....

read more:https://botanologia.gr/emvoes-ayto-to-syneches-koydoynisma-sta-aytia-mas/

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ροδόνερο το ευωδιαστό και μια εύκολη συνταγή παρασκευής του.

Το ροδόνερο είναι ένα από τα πρώτα καλλυντικά που χρησιμοποίησαν οι γυναίκες ανά τους αιώνες σαν αντιρυτιδικό,
αναζωογονητικό,
δροσιστικό,
ηρεμιστικό,
αντιφλογιστικό,
στυπτικό – αφού κάνουμε μιά κούρα προσώπου με τη βοήθεια του ατμού απλώνουμε με ελαφριές κινήσεις το ροδόνερο στο πρόσωπό μας,αυτό
λειτουργεί σαν στυπτικό και βοηθάει τους πόρους του δέρματος να κλείσουν,ενώ παράλληλα προστατεύει τα τριχοειδή αγγεία του δέρματος,παρέχοντας τόνωση και σύσφιξη.
αντιφλεγμονώδες – επιθέματα με ροδόνερο καταπραΰνουν και ξεκουράζουν τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια μας.
επουλωτικό – καταπραΰνει  και θεραπεύει προβλήματα του δέρματος που οφείλονται σε βακτηριακές λοιμώξεις,όπως
ακμή
έκζεμα
πληγές και
κοψίματα.....

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δάκρυα – ο βιολογικός ρόλος των συναισθηματικών δακρύων

Και ας δούμε γιατί είναι καλό να κλαίμε
Ενώ τα μάτια όλων των θηλαστικών υγραίνονται και ηρεμούν με τα δάκρυα, μόνο τα ανθρώπινα όντα δακρύζουν και κλαίνε σε απάντηση ενός συναισθηματικού στρες και πόνου.
Αν και το γεγονός αυτό έχει γίνει γνωστό εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αν όχι χιλιάδες, η επιστήμη έχει ρίξει μόλις πρόσφατα λίγο φως σχετικά με τους λόγους αυτής της μοναδικής ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Στην πραγματικότητα, σημειώνει ο dr William H. Frey* ελάχιστες είναι οι μελέτες που ασχολούνται με το πόσο συχνά και κάτω από ποιες συνθήκες οι ενήλικες κλαίνε.
Ο dr Frey, ο οποίος έχει ονομάσει ”ψυχογενής δακρύρροια” τα δάκρυα που προκαλούνται από συναισθηματικούς πόνους, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε γιατί οι άνθρωποι κλαίνε.
Η θεωρία του είναι ότι τα δάκρυα βοηθούν να ανακουφιστούμε από την πίεση και να απαλλάξουμε το σώμα μας από το δυνητικά επιβλαβές στρες που προκαλείται από χημικές ουσίες.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σοκολάτα και μέλι δυο από τις πιο ισχυρές αφροδισιακές τροφές

Αλήθεια γιατί «μήνας του μέλιτος»; και
γιατί ο Μοντεζούμα ο αρχηγός των Αζτέκων έπινε μόνο τσοκολάτλ-σοκολάτα-ένα ρόφημα από κακάο αρωματισμένο με βανίλια και μπαχαρικά παρασκευασμένο έτσι ώστε να έχει την πυκνότητα και τη ρευστότητα του μελιού;
Λοιπόν,πριν από πολλούς-πολλούς αιώνες έδιναν στο καινούργιο ζευγάρι να πιει μέλι με κρασί.
Έτσι επί ένα μήνα στην αρχή της κοινής τους ζωής το ζευγάρι μαζί  με άλλα τρόφιμα τα οποία τα χαρακτήριζαν οι αφροδισιακές ιδιότητες γεύονταν ένα θαυμάσιο ρόφημα με μέλι και κρασί για να βελτιώσουν την ερωτική τους αντοχή και,όπως σωστά μαντέψαμε, ο μήνας αυτός ονομάστηκε μήνας του μέλιτος.
Και ο Μοντεζούμα δεν έπινε τυχαία αυτό το θαυμάσιο ρόφημα ,που έλιωνε στο στόμα,μέσα σε χρυσό κύπελο,πριν μπει στο χαρέμι του.
Οι κόκκοι του κακάο –«κακάο» λέξη που προέρχεται από τη λέξη των Αζτέκων cacahualt -περιέχουν -εκτός των άλλων- μιά ουσία τη 
φαινυλεθυλαμίνη.
Η φαινυλεθυλαμίνη βοηθά στην έκλυση των ενδορφινών ουσιών που συνδέονται με την....

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ένα μυρωδάτο απολυμαντικό και αποσμητικό για την κουζίνα μας

Το λεμόνι ως μια φυσική εναλλακτική λύση καθαρισμού και απολύμανσης στην κουζίνα μας!
Ένα εξαιρετικό τέχνασμα που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα μας, ειδικά αν προηγουμένως έχουμε μαγειρέψει ψάρι ή μπρόκολο.
Τι κάνουμε:
– χαράσσουμε ένα λεμόνι σταυρωτά χωρίς να το κόψουμε κάτω κάτω -χωρίς δηλαδή να το διαχωρίσουμε-
– το βάζουμε σε ένα πιάτο,
– γεμίζουμε με χοντρό αλάτι τις βαθιές χαραματιές και
– αφήνουμε το πιατάκι με το λεμόνι σε ένα σημείο του πάγκου μας που δεν ενοχλεί.
Αυτό το μικρό τέχνασμα θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές τις κουζίνας μας και
θα δώσει ένα υπέροχο και δροσιστικό λεμονάτο άρωμα στην κουζίνα μας και θα φέρει ένα εξαίσιο άρωμα φρεσκάδας.
Και αν θέλουμε να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε τους πάγκους της κουζίνας μας;
O χυμός του λεμονιού είναι ένα ήπιο απολυμαντικό που προφυλάσσει τους πάγκους της κουζίνα μας από τα μικρόβια* τα οποία καθιστά ανενεργά...

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί, ένα απόλυτο έδεσμα!

Σκορδαλιά με καρύδια, ένα έδεσμα με φινετσάτη γεύση!
Κάθε χρόνο μέσα στην περίοδο της σαρακοστής είθισται να ετοιμάζουμε το τραπέζι μας με τη σκορδαλιά μας,
την αλιάδα μας,
το βακαλάο μας,
τα μύδια μας,
το χταπόδι μας,
το χαλβά μας!
Σε παλαιότερα άρθρα μου:
-είχαμε δει πως κάνουμε την κεφαλονίτικη αλιάδα-botanologia.gr
-είχαμε δει πιο λάδι είναι καλύτερο για το τηγάνισμα του βακαλάου-botanologia.gr
-είχαμε δει πως ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου-botanologia.gr,για αυτό σήμερα λέω να δούμε πως κάνουμε σκορδαλιά με καρύδια!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πατάτες , γιατί δεν πρέπει να τις διατηρούμε στο ψυγείο


Η πατάτα, Solanum tuberosum, γνωστή και ως γεώμηλο, είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Solanaceae.
Καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.
Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Mεξικού,
του Περού,
της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι, Ίνκας, Αζτέκοι.
Μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική στην Ισπανία από Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα και αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού.
Στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Ο Καποδίστριας που είχε δοκιμάσει την πατάτα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ευρώπη έκρινε ότι θα ήταν μία βασική και θρεπτική τροφή για το δοκιμαζόμενο και πεινασμένο ελληνικό λαό των δύσκολων εκείνων χρόνων.
Όταν ήρθε στο Ναύπλιο, προσπάθησε να πείσει τον κόσμο να...

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Παχυσαρκία,και πως να κάψουμε το περιττό λίπος με τη βοήθεια της κανέλας.

Αδυνάτισμα – και πάντα , ειδικά μετά τις γιορτές , προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.
Ας δούμε τι συμβαίνει με την κανέλα
Μέρες γιορτινές και πάντα στις γιορτές γύρω μας υπάρχουν γευστικοί πειρασμοί!
λίγο τα μελομακάρονα,
λίγο οι κουραμπιέδες,
λίγο τα λαχταριστά φαγητά,
λίγο η πιο χαλαρή μας διάθεση , και σίγουρα θα φάμε πάρα πάνω από ότι συνήθως και
αμέσως το μυαλό μας πάει στο λίπος που συσσωρεύσαμε μετά από τις διατροφικές παρασπονδίες!
Μη χαλάμε όμως τη διάθεσή μας και μη νιώθουμε ενοχές!
Διότι το σώμα μας έτσι έχει σχεδιαστεί!
Το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια με τη μορφή λίπους – σχεδόν ακαριαία!
Γιατί αυτό;
Διότι οι πρόγονοί μας το είχαν ανάγκη λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών της καθημερινότητάς τους!
Στη σύγχρονη όμως εποχή, όπου οι συνθήκες είναι τελείως μα τελείως διαφορετικές η αποθηκευμένη ενέργεια σε μορφή λίπους μας κακοφαίνεται και αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αρωμα κανέλας στο στόμα μας

Άρωμα κανέλας στο στόμα μας.
Ξέρετε ότι με την κανέλα μπορούμε να κάνουμε ένα άριστο στοματικό διάλυμα;
Ναι, η κανέλα είναι ιδανική για την κακοσμία του στόματος.
Και αυτό διότι σκοτώνει τα επιβλαβή στοματικά μικρόβια, καταπραΰνει τον ερεθισμό των ούλων και
διατηρεί την αναπνοή μας φρέσκια και καθαρή χάρη στις ισχυρές
αντι-βακτηριακές,
αντισηπτικές
και αντιμικροβιακές ιδιότητες που έχει.
Πως τη χρησιμοποιούμε
– σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ρίχνουμε μισό κουταλάκι σκόνη από κανέλα Κεΰλάνης**
– ανακατεύουμε πολύ καλά και έχουμε ένα θαυμάσιο στοματικό διάλυμα που σκοτώνει τα βακτήρια και μας χαρίζει μια ευωδιαστή αναπνοή.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Γιατί γερνάμε-Το Ένζυμο της Αθανασίας


Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Universita' degli Studi di Napoli, Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και
τον Μεταβολισμό/American College for the Advancement in Medicine
Το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά, έκλεισε όμως με ένα γεγονός που θεωρώ ότι δεν έτυχε της σημασίας που του πρέπει.
Το Δεκέμβριο του 2009 πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. Το βραβείο του Προέδρου των ΗΠΑ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και επισκίασε τα υπόλοιπα βραβεία.
Το φετινό όμως Νόμπελ της ιατρικής είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης!
Το μοιράστηκαν 3 επιστήμονες που έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της βιολογίας σχετικά με την αντιγραφή και την προστασία των χρωμοσωμάτων.
Με απλά λόγια οι ανακαλύψεις αυτές μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία του DNA και να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που προκαλούν τη νόσο, τη φθορά και το γήρας.
Γιατί γερνάμε
Από τη στιγμή της σύλληψης του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση του και τελικά στο θάνατο.
Τα κύτταρα μας δεν παραμένουν τα ίδια κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Στη πλειοψηφία τους, διαιρούνται και αντικαθιστούν όσα έχουν φθαρεί.
Η συχνότητα της διαίρεσης και της αντικατάστασης διαφέρει  από όργανο σε όργανο.
Οι διαιρέσεις όμως και αντικαταστάσεις δεν μπορούν να συμβαίνουν επ’ άπειρο.
Υπάρχει ένα όριο.
Το 1961 ο Leonard Hayflick προσδιόρισε ότι τα κύτταρα μας έχουν ένα συγκεκριμένο όριο σχετικά με τις διαιρέσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν.
Αυτός ο αριθμός ονομάζεται όριο του Hayflick και προσδιορίζει και τη διάρκεια ζωής μας.
Σε κάθε διαίρεση τα κύτταρα μας γερνούν και πλησιάζουν το όριο τους.
Τα δερματικά κύτταρα ενός βρέφους, για παράδειγμα, μπορούν να πολλαπλασιαστούν 80-90 φορές ακόμη, ενώ τα δερματικά κύτταρα ενός ενήλικα ηλικίας 70 ετών, μπορούν να πολλαπλασιαστούν 20-30 φορές.
Γιατί όμως μετά από κάθε κυτταρική διαίρεση τα κύτταρα μας δεν είναι ίδια με το κύτταρο από το οποίο προήλθαν, είναι όμως πιο γερασμένα και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν και να πεθάνουν;
Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό είναι η φυσική επιλογή.
Ανά είδος είναι τόση η διάρκεια ζωής όση χρειάζεται για να μπορέσει το συγκεκριμένο είδος να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης του.
Σε κάθε γενιά επιβιώνουν περισσότερο εκείνοι οι οργανισμοί που προσαρμόζονται καλύτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες.
Τελομερή
Ο μηχανισμός που ρυθμίζει τη σταδιακή γήρανση των κυττάρων μας βρίσκεται στην άκρη των χρωμοσωμάτων (πορτοκαλί μέρος, βλ. εικόνα).
Ονομάζεται τελομερές από τις λέξεις ( τέλος-) και ( -μέρος).
Το κάθε τελομερές, κατά τη σύλληψη, έχει μήκος 15.000 μονάδες (βάσεις).
Σε κάθε διαίρεση ένα μέρος από αυτές τις βάσεις δεν αντιγράφεται και έτσι σταδιακά το μήκος των τελομερών μειώνεται.
Σε κάθε διαίρεση του κυττάρου, τα τελομερή μικραίνουν, μέχρι τελικά να χάσει το κύτταρο τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται και πεθαίνει.
Τα χρωμοσώματα μας σε κάθε αντιγραφή χάνουν ένα κομμάτι, όπως συμβαίνει και στο παράδειγμα με τον εργάτη που πατά πάνω στο τοίχο που χτίζει.
Ένα μεγάλο μέρος χάνεται κατά τη διάρκεια της εμβρυικής περιόδου.
Στη γέννηση το μήκος των τελομερών των χρωμοσωμάτων μας έχει ήδη μειωθεί στις 10.000. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς τα κύτταρα διαιρούνται, το μήκος των τελομερών συνεχίζει να μειώνεται και όταν φτάσει στις 5.000 τότε πεθαίνουμε.
Τα τελομερή είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός και προωθούν την σταθερότητα του DNA μας. Η φθορά τους είναι ένας κεντρικός παράγοντας στη πρόκληση του γήρατος.
Η μείωση του μήκους των τελομερών αναδεικνύεται ως προγνωστικός δείκτης για την ανάπτυξη νόσου και την πορεία νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μορφών καρκίνου.
Το ένζυμο της Αθανασίας
Στο σώμα μας όμως υπάρχει και ένα ένζυμο που αναστέλει τη συρρίκνωση των τελομερών, η τελομεράση.
Τα τελομερή δημιουργούνται και διατηρούνται από το ένζυμο της τελομεράσης, το οποίο έχει βαπτιστεί και «ένζυμο της αθανασίας» λόγω του ρόλου του στην κυτταρική γήρανση και στον καρκίνο.
Η τελομεράση επιμηκύνει τα τελομερή, επιβραδύνει και είναι πιθανό να αναστέλλει τη γήρανση των κυττάρων.
Επιστήμονες στο χώρο της μοριακής βιολογίας ερευνούν για την ανεύρεση ουσιών που ενεργοποιούν την τελομεράση με σκοπό να αναστείλουν το γήρας.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες πιλοτικές έρευνες σε ανθρώπους, της πρώτης ουσίας που ενισχύει τη δράση της τελομεράσης.
Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα της μοριακής βιολογίας στο άμεσο μέλλον αναμένονται εντυπωσιακές.
Πρόσφατες έρευνες μας δείχνουν ότι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας επηρεάζουν αρνητικά τη δράση της τελομεράσης.
Αλλαγές στο τρόπο ζωής μας αυξάνουν σημαντικά τη δράση της τελομεράσης και ενισχύουν τους διορθωτικούς μηχανισμούς στα ανθρώπινα κύτταρα.
Παράγοντες που ενεργοποιούν τη δράση της τελομεράσης
- Η διατήρηση χαμηλών επιπέδων Ομοκυστεΐνης (εξέταση που μας δείχνει το βαθμό οξειδωτικού στρες).
- Η βιταμίνη C
- Η άσκηση
- H Υπεροξειδική Δισμουτάση (SOD), ένα πολύ ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό ένζυμο που παράγεται στο εσωτερικό των κυτττάρων μας.
Μέχρι την ευρεία εφαρμογή των ουσιών που θα ενισχύουν τη δράση της τελομεράσης οι παραπάνω παράγοντες και ένας φυσικός τρόπος ζωής είναι σημαντικά βήματα για την επίτευξη βέλτιστης υγείας.
Στην Υγειά Σας!
www.drtsoukalas.com

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βότανα και μπαχαρικά στην υπηρεσία της υγείας μας!

Για αιώνες, πολλοί πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν τα μπαχαρικά για τη βελτίωση της υγείας τους αλλά και για να προλάβουν πλήθος ασθενειών.
Στις μέρες μας πολλές μελέτες – κυρίως εργαστηριακές – επιβεβαιώνουν το ρόλο συγκεκριμένων μπαχαρικών επισημαίνοντας  πως  όντως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο και του καρκίνου.
“Υπάρχει όλο και περισσότερη τεκμηρίωση ότι αρκετές ενώσεις μπαχαρικών έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες,” λέει ο John Milner, PhD, διευθυντής του “Human Nutrition Research Center at the US Department of Agriculture και συν-συγγραφέας της επανεξέτασης των μπαχαρικών για την πρόληψη του καρκίνου.
Τα μπαχαρικά που έχουν επισημανθεί για την προστασία που προσφέρουν από τον καρκίνο σε εργαστηριακές μελέτες είναι πάρα πολλά όπως
βέβαια και οι μελέτες…
άλλες από αυτές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ενώ
άλλες έχουν προχωρήσει και κάποια μπαχαρικά όπως το κουρκούμι και το σκόρδο έχουν μελετηθεί διεξοδικά με δεδομένη πιά τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες…
Τα μπαχαρικά με επιστημονικά αποδεδειγμένες αντικαρκινικές ιδιότητες  και τα οποία καταπολεμούν τον καρκίνο ως συστατικά της διατροφής μας είναι τα παρακάτω:
read more:https://botanologia.gr/votana-kai-mpacharika-stin-ypiresia-tis-ygeias-mas/

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας

Αναζωογονητικές μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Η Vivien Leigh- Βίβιαν Λι η διασημότερη ηθοποιός στον κόσμο είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχουν μη όμορφες γυναίκες – υπάρχουν μόνο γυναίκες που δεν ξέρουν ότι είναι όμορφες!
Και ο Θεόφραστος, ο μεγάλος σοφός, είχε πει μονολεκτικά όπως μόνο αυτός μπορούμε να πει “Ομορφιά, άφωνη ευγλωττία”
Όπως όμως όλα σε αυτόν τον πλανήτη έτσι και η ομορφιά μας χρειάζεται την προσοχή μας και τη φροντίδα μας!
Απλά πράγματα!
Μάσκες ομορφιάς!
Οι μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπό μας όταν εφαρμόζονται δυό με τρεις φορές την εβδομάδα βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική υγεία της επιδερμίδας μας.
Είναι ευεργετικές,
τονωτικές,
προλαμβάνουν τις ρυτίδες...

Βαρουφάκης: Αυτά θα σκέφτομαι καθώς θα μπαίνω στο υπουργείο Οικονομικών

και κάτι διαφορετικό από την ύλη του blog μου αλλά τόσο επίκαιρο και τόσο συγκινητικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ένα συγκινητικό κείμενο, αλλά και μια αποκάλυψη από τον Γιάνη Βαρουφάκη στον προσωπικό του ιστότοπο με τίτλο: Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών.
Ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ουσιαστικά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Οικονομικών.
«Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από έλληνα βοηθό.
Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον.
Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με την δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. 
Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια.
Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ.
Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος.
Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα αλλά μόνο όταν έχει καταφέρει να πλυθεί και να φαίνεται «κανονικός», κάνοντας δουλειές του ποδαριού όπως το να συνοδεύει ξένους ανταποκριτές.
Έκλεισε με τα εξής λόγια:
«Δεν σας ζητώ να κάνετε κάτι για μένα.
Εγώ τελείωσα.
Σας ζητώ να κάνετε ό,τι μπορείτε για εκείνους που δεν έχουν πέσει ακόμα εδώ που είμαι εγώ μέσα από τις χαραμάδες της κοινωνίας.»
Καθώς αργότερα θα μπαίνω στο Υπουργείο Οικονομικών θα σκέφτομαι τα λόγια αυτά.
Ούτε τα spreads, ούτε τα έντοκα, ούτε τα προσυμφωνηθέντα. 
Αυτά τα λόγια θα σκέφτομαι…»
~~~~~~~~~~

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ξέρετε ότι πίνοντας με καλαμάκι...

προκαλούμε ρυτίδες γύρω από το στόμα μας;
και βέβαια όχι όταν πίνουμε μιά-δυό φορές την εβδομάδα
αλλά
καθημερινά και κατ'επανάληψη... 
όταν λοιπόν πίνουμε όλα μας
τα ποτά
τα αναψυκτικά
και
τα ροφήματά μας με καλαμάκι προκαλούμε ρυτίδες γύρω από το στόμα μας ενώ οι ήδη υπάρχουσες γίνονται πιό έντονες
και
όσο περνούν τα χρόνια και το δέρμα γίνεται πιό αδύνατο από την έλλειψη κολλαγόνου και ελαστίνης οι ρυτίδες αυτές γίνονται όλο και πιό έντονες...
εδώ ένα βίντεο για το πως μπορούμε να τονώσουμε τους μύες του προσώπου μας με απλές ασκήσεις!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thalia