Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το ρόδι – ο καρπός της ζωής, της υγείας και της καλοτυχίας

Το ρόδι – Ο καρπός της μακροζωίας με τις ισχυρές και θαυμαστές του ιδιότητες, που τον καρπό του οι σημερινοί επιστήμονες έχουν ονομάσει σούπερ-τροφή “super-food”
Από που να αρχίσω και τι να πρώτο πω.
Οι μαρτυρίες που έχουμε για το ρόδι ξεκινούν από την εποχή του Ομήρου.
Όλοι μίλησαν για το ρόδι, για το δέντρο όσο και για τον καρπό του.
Παρόλα αυτά κάπου αχνοφαίνεται, στην άρνηση του Παυσανία να μιλήσει για την σημασία του ροδιού, ότι γύρω από το ρόδι και την σημασία του υπήρχε ένα ιερό μυστικό.
Παρ΄όλη όμως την μυστικότητα έχει παραμείνει μέχρι τις μέρες μας ότι το ρόδι είναι ένα σύμβολο –Το σύμβολο της ζωής και του θανάτου;
Ή μήπως, μήπως υπάρχουν κι άλλα μυστικά;
Πως είναι δυνατόν το ρόδι να το σπάει η νεόνυμφη γυναίκα για να σκορπίσει τους καρπούς του πριν περάσει την πόρτα του καινούργιου σπιτιού για να εξασφαλίσει με τον τρόπο αυτό πρώτα απ’ όλα γονιμότητα και μετά αφθονία;
Πως είναι δυνατόν το ρόδι να είναι ένα από τα κύρια συστατικά για τα κόλλυβα που θα παρασκευαστούν για την μνήμη των νεκρών;
Τι είναι τελικά αυτός ο περίεργος καρπός που αποτελείται από μικρούς – μικρούς κόκκους κόκκινου χρώματος που ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν μία σφαίρα;
read more: https://botanologia.gr/to-rodi-o-karpos-tis-zois-tis-ygeias-kai-tis-kalotychias/

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Βότανα και υπέρταση – Βότανα που ρυθμίζουν με ασφάλεια την αρτηριακή πίεση

Βότανα και υπέρταση
Υπέρταση , αυτή η επίμονη αύξηση της αρτηριακής πίεσης πάνω από συγκεκριμένα επίπεδα , η οποία ταλαιπωρεί – δυστυχώς – πολλά άτομα.
Και τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως τα ποσοστά της όλο και ανεβαίνουν.
Εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Ανήκει στις σύγχρονες παθήσεις της εποχής μας και κατά κανόνα αντιμετωπίζεται με αλλαγές στον τρόπο ζωής μας και διατροφής μας.
Είναι γνωστό πως ως μέρος του σχεδίου θεραπείας της , οι γιατροί τονίζουν το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι διατροφικές επιλογές μας και γενικά ο τρόπος ζωής μας και επισημαίνουν πως η μείωση της αρτηριακής πίεσης μας διασφαλίζει ότι δεν θα υποφέρουμε από τις καταστροφικές παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν όταν αυτή είναι σε υψηλά επίπεδα
Έτσι η αλλαγή στη διατροφή μας καθίσταται αναγκαία αν θέλουμε να βρίσκεται η πίεσή μας σε ισορροπία.
Ας εξετάσουμε λοιπόν τη διατροφή μας και αν τα παρακάτω τρόφιμα-βότανα δεν..

Πονοκέφαλος – Η κατανάλωση ζάχαρης είναι μια από τις αιτίες του

Πονοκέφαλος – η κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.
Οι γρήγορες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που προκαλούνται από την κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης ή πολύ λίγης ζάχαρης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν πονοκεφάλους
Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους πάρα πολλές φορές είναι υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κρυμμένη ζάχαρη που περιέχουν.
Οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρει ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη και περίπλοκη αλλά η κατανάλωση ζάχαρης,
που τις περισσότερες φορές είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους,είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο,είναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να εξοβελίσουμε την ζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας.
Η ζάχαρη όπου και αν περιέχεται,στα τυποποιημένα τρόφιμα,στις παντός είδους σάλτσες,στα αλλαντικά,στα τουρσιά,
στα γλυκά,σαν το πιο όξινο των τροφίμων είναι η καταστροφή του οργανισμού και όπως είναι γνωστό από πάρα πολλές έρευνες τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών...

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Botanologia Medica: ένα βιβλίο του 1714

το Botanologia Medica είναι ένα βιβλίο του  1714 και αναφέρεται σε βότανα που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή φαρμάκων,
είναι ένα βιβλίο παράδειγμα βοτανικής,
στο οποίο αναφέρονται- πριν τον Carl Linnaeus- κατά ομάδες και ταξινομημένα με αλφβητική σειρά τα βότανα...
συγγραφέας του είναι ο Bartholomæo Zorn, 1639-1717,
ο οποίος ήταν γιατρός από το Βερολίνο...
για την συγγραφή του βιβλίου του ο Bartholomæo Zorn,στηρίχτηκε σε ένα πιό παλιό βιβλίο,
σε ένα βιβλίο βοτανολογίας του 1656 του Herbarium Thomas Pancov
και να μερικές εικόνες με βότανα από το βιβλίο...
γλυκάνισος,
γογγύλι-pastinak-,
άγριο καρότο και σπανάκι
μοσχοκάρυδο,

κουκουνάρι,
κανέλα και
φιστίκια Αιγίνης 
Surkløver-ξυνίδα-

και ύσσωπος 
Peber,

cubeber,
peber,
hyld og ingefær

Botanologia Medica
Διαβάστε περισσότερα:https://botanologia.gr/botanologia-medica-ena-vivlio-votanologias-toy-1714/

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι -Μπορούν κάποιες τροφές να είναι η αιτία τους;

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι 
Μπορούν κάποιες τροφές να είναι η αιτία των πονοκεφάλων ή των ημικρανιών;
Σίγουρα ναι – και σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας των ΗΠΑ  «headaches.org» το πρώτο βήμα στη διαχείριση των πονοκεφάλων που προκαλούνται από τα τρόφιμα είναι η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τρώμε τρία γεύματα την ημέρα με ένα ενδιάμεσο  σνακ  ή 6 μικρά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε μια καλή πηγή πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα μας ή σνακ και πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη από μόνοι μας, ειδικά όταν είμαστε υπερβολικά πεινασμένοι. Αυτές είναι οι πρώτες ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε ακόμα και να αποτρέψουμε τη λεγόμενη«κεφαλαλγίας της πείνας».
Οι πάσχοντες όμως από κεφαλαλγίες αντιδρούν και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες τους σε κάθε τρόφιμο. 
Οι κεφαλαλγίας που αιτία τους έχουν τα τρόφιμα μπορεί να εμφανιστούν μετά από μισή ώρα αλλά και μετά από πέντε ώρες ή μπορεί και μετά 72 ώρες,που είναι το ανώτερο χρονικό όριο,γεγονός που τις καθιστά συχνά πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.
Για το λόγο αυτό, συνιστάται από τους ειδικούς να κρατάμε ένα «ημερολόγιο τροφίμων», με στήλες για το χρόνο, τα τρόφιμα που τρώμε,πότε τα τρώμε και πότε είδαμε τα πρώτα συμπτώματα της κεφαλαλγίας.
Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μια συντηρητική δίαιτα που δεν θα περιλαμβάνει κανένα ύποπτο για πονοκέφαλο και ημικρανία τρόφιμο.
Μπορούμε να προσθέτουμε ένα «νέο» φαγητό κάθε τρεις ημέρες και να σημειώνουμε στο ημερολόγιο των τροφίμων μας  τυχόν μοτίβα,όπως  αλλαγές στα συμπτώματα κεφαλαλγίας....
read more:https://botanologia.gr/imikranies-kai-ponokefaloi-mporoyn-kapoies-trofes-na-einai-i-aitia-toys/

Άγχος,ένας εχθρός που μπορεί να νικηθεί

Αφιερωμένο το σημερινό μου άρθρο  σε όλους τους φίλους και τις φίλες που μέσα από mails μου μιλούν για το άγχος,το στρες και τη μελαγχολία.
Είναι μια φιλική e-κουβέντα μαζί σας μια και δεν μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί.
Κάθε μέρα τα μηνύματα που προσλαμβάνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους άλλους ανθρώπους γύρω μας είναι σε υπερθετικό βαθμό αρνητικά,
απογοητευτικά,άσκημα.
Έμφαση δίνεται μόνον σε ότι άσκημο και αρνητικό,καμία θετική είδηση δεν προβάλλεται και αν προβάλλεται ο χρόνος που της αφιερώνεται είναι ελάχιστος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πραγματικότητα να διαστρεβλώνεται σιγά-σιγά.
Μέρα με την μέρα όλος αυτός ο αρνητισμός ποτίζει την ζωή μας και
μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το υποσυνείδητό μας και το μυαλό μας αρχίζουν να πιστεύουν σε όλα αυτά
και ολόκληρο το είναι μας πια να μην έχει διαφυγή.
Γινόμαστε κυριολεκτικά και πραγματικά δυστυχείς
και το άγχος και το στρες γίνονται μόνιμοι σύντροφοι μας.
Λοιπόν, μην πέφτουμε σε αυτήν την...

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Η βοτανοθεραπεία και το φυτικό φάρμακο στο διάβα των αιώνων

Η πρόοδος στην κλινική έρευνα φανέρωσε σιγά-σιγά την αξία της βοτανοθεραπείας στην πρόληψη και στην θεραπεία των παθήσεων.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες,οι αρχαίοι Κινέζοι καιοι αρχαίοι Αιγυπτιακοί πάπυροι περιέγραφαν.
Τις πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις των βοτάνων και των φυτών.
Και σήμερα έχει καταστεί σαφές πως η χρήση φυτών για θεραπευτικούς σκοπούς προηγείται της καταγεγραμμένης ιστορίας και αποτελεί την προέλευση πολλών σύγχρονων φαρμάκων.
Διαπίστωσαν,επίσης οι ερευνητές,ότι άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη του κόσμου,είχαν την τάση να χρησιμοποιούν τις ίδιες ή παρόμοιες πρακτικές και χρήσεις των βοτάνων και των φυτών για τους ίδιους σκοπούς.
Έτσι σιγά-σιγά οι ερευνητές στο διάβα των αιώνων παρασκεύασαν φάρμακα από τα φυτά,κάτι που συνεχίζεται ασταμάτητα μέχρι τις μέρες μας.
Ας θυμηθούμε μερικά συμβατικά φάρμακα που προέρχονται από φυτικές πηγές: πριν από έναν αιώνα, τα περισσότερα από τα λίγα αποτελεσματικά φάρμακα ήταν φυτικά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν την ασπιρίνη -από φλοιό ιτιάς, 
Σήμερα η ανάπτυξη φαρμάκων από φυτά συνεχίζεται με τις φαρμακευτικές εταιρείες να ασχολούνται σε πολύ μεγάλη κλίμακα με τη μελέτη και τη συλλογή...
την κινίνη -από φλοιό της cinchona-,
τη διγοξίνη -από τη digitalis purpurea και 
τη μορφίνη -από τη παπαρούνα.
read more: https://botanologia.gr/i-votanotherapeia-kai-to-fytiko-farmako-sto-diava-ton-aionon/

Χαμομήλι και αγχώδεις διαταραχές όπως άγχος , κατάθλιψη και στρες

Αγχώδεις διαταραχές και χαμομήλι!
Το άγχος και η κατάθλιψη είναι οι συχνότερα αναφερόμενες ψυχιατρικές καταστάσεις και συχνά εμφανίζονται ως συννοσηρές καταστάσεις .
Και οι δύο παθήσεις μπορεί να είναι χρόνιες ή επαναλαμβανόμενες  και συχνά απαιτούν μακροχρόνια θεραπεία.
Ενώ η εμφάνιση συμβατικών θεραπειών και φαρμάκων για το άγχος και την κατάθλιψη έχει απλοποιήσει τη θεραπεία τους , 
ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θεραπεύεται ή μειώνει τη συμβατική θεραπεία για οικονομικούς, πολιτιστικούς ή προσωπικούς λόγους.
Πολλά από αυτά τα άτομα αναζητούν συμπληρωματικά και εναλλακτικά ιάματα.
Ο προσδιορισμός των ανέξοδων και αποτελεσματικών εναλλακτικών θεραπειών για το άγχος και την κατάθλιψη είναι επομένως δημόσιας αλλά και σπουδαίας σημασίας
Η χρήση του χαμομηλιού ως φυτικού ιάματος χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη.
Το χαμομήλι -Matricaria recutita- έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό φυτικό ίαμα για την....

Η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο βοτανολογικό φάρμακο και όπως έλεγαν πιό πολύτιμο και από το χρυσάφι.

         
              

Κανέλα-Γραπτές μαρτυρίες από τον πρώτο αιώνα μ.χ μας αναφέρουν ότι τα τριακόσια πενήντα γραμμάρια κανέλας κόστιζαν όσο πέντε κιλά ασήμι.
Μία καινούργια,σχετικά,δράση της κανέλας ανακαλύφτηκε πριν μερικά χρόνια από Αμερικανούς επιστήμονες.
Αργότερα επιβεβαιώθηκε από κλινικές έρευνες.
Ανακάλυψαν ότι ακόμα και μισό κουταλάκι του τσαγιού κανέλας κατάφερε να μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών.
Η κοινή αντίληψη περί των βοτάνων στις μέρες μας δεν είναι και τόσο συμπαθητική.
Πάρα πολλά άτομα ακούγοντας τις λέξεις:
«βότανο»,
«βοτανολογία»,
«βοτανοθεραπεία»,
τις συνδυάζουν με τις λέξεις:
«παραξενιές»,
«ερασιτεχνικά κόλπα»,
«επιπολαιότητα»,
«κομπογιαννιτισμός»,
«προλήψεις»
Οι συνεχόμενες όμως έρευνες και η μεγάλη ικανότητα των βοτάνων να καταπραΰνουν τους....

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Πεπόνι και αγγούρι, ένας χυμός με πλήθος θρεπτικά συστατικά

Αγγούρι και πεπόνι, ένας χυμός με πλούσια βελούδινη γεύση, ασπίδα για τον οργανισμό μας.
Καλοκαίρι – και σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά αυτή την εποχή βρίσκονται στο απόγειό τους.
Πεπόνια, καρπούζια, αχλάδια!
Τα απολαμβάνουμε μόνα τους ή σε υπέροχες φρουτοσαλάτες, αλλά και σε υπέροχα ροφήματα.
Τους δροσιστικούς χυμούς που τις ζεστές μέρες είναι πάντα μία όαση δροσιάς.
Εκτός από τη δροσιά τους τα smoothies φρούτων και λαχανικών, με την προσθήκη και βοτάνων, δεν υστερούν στο ελάχιστο από τα ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, διότι η προστασία που προσφέρουν στον οργανισμό μας οφείλεται στις αντιοξειδωτικές τους ουσίες αλλά και στις φυτικές ίνες, τις οποίες διατηρούν.
Έτσι τα φρέσκα, αγνά και δροσερά ροφήματα των φρούτων και των λαχανικών, ειδικά όταν είναι η εποχή τους, είναι αναγκαίο να συμπεριλαμβάνονται στην διατροφή την δική μας και των παιδιών μας.
Ειδικά για τα παιδιά μας ας ετοιμάσουμε ένα πεντανόστιμο αλλά και ωφέλιμο ρόφημα.
Θα χρειαστούμε...

Πως μπορούμε αδυνατίσουμε με την πολύτιμη βοήθεια των φρουτοχυμών

Πως να αδυνατίσουμε με την πολύτιμη βοήθεια των φρουτοχυμών και των φρούτων-ας δούμε
Στη δύσκολη μάχη μας για να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία τι μπορεί να μας βοηθήσει;
Μπορούν τα βότανα και τα φρούτα να μας βοηθήσουν σε αυτή μας την προσπάθεια και να μας προσφέρουν κάποια λύση;
Και βέβαια μπορούν,πάντα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.
Και πάντα θυμόμαστε πως δεν υπάρχουν τρόφιμα που να απαγορεύονται, ούτε τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε ασύστολα.
Όλα τα τρόφιμα συνεισφέρουν στον οργανισμό μας τα θρεπτικά τους συστατικά που τόσο τα έχει ανάγκη, αρκεί να καταναλώνονται σε κανονικές ποσότητες και στη σωστή συχνότητα.
Κάθε τρόφιμο μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας:
γεύση,
θρέψη και ευεξία.
Ανάμεσα στο πλήθος των τροφίμων ξεχωρίζουν.....
read more:https://botanologia.gr/pos-mporoyme-adynatisoyme-me-tin-polytimi-voitheia-ton-froytochymon/

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Μέλι με Κανέλα – προτάσεις που ομορφαίνουν και καλυτερεύουν τη ζωή μας

 
Μέλι με Κανέλα – ένας γλυκός συνδυασμός που ομορφαίνει,γλυκαίνει και καλυτερεύει τη ζωή μας,και ένα από τα πιο υγιεινά πρωινά γεύματα ή προγεύματα
-Αντί για μαρμελάδες που είναι γεμάτες ζάχαρη και συντηρητικά,αντί για διάφορα δημητριακά αμφιβόλου ποιότητος,αντί για διάφορα snack χωρίς καμία θρεπτική αξία,ας δοκιμάσουμε μέλι και κανέλα σε μία φέτα φρέσκο ψωμί με προζύμι.
– Μέλι και κανέλα -και αναζωογονούν όλο τον οργανισμό,μειώνουν την χοληστερίνη,προάγουν τον καθαρισμό των αρτηριών και των φλεβών,ανακουφίζουν από την αρθρίτιδα,διατηρούν το δέρμα νεανικό.
-Για καθημερινή αναζωογόνηση – αναμιγνύουμε δύο κουταλιές μέλι με ένα κουταλάκι κανέλα και αλείφουμε το μείγμα σε μία φέτα φρέσκου προζυμένιου ψωμιού και το απολαμβάνουμε στο πρωινό μας γεύμα ή στο πρόγευμά μας.
-Για την αρθρίτιδα,σε ένα φλιτζάνι αναμιγνύουμε δύο μέρη χλιαρό 
read more:https://botanologia.gr/meli-me-kanela-protaseis-poy-omorfainoyn-kai-kalytereyoyn-ti-zoi-mas/

    Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

    Ροδιά ή ροϊδιά με τον κόκκινο χρυσό καρπό της και το επιστημονικό όνομα αυτής:Punica granatum L .

     Madonna of the Pomegranate του Sandro Botticelli
    Τη λέμε ροδιά ή ροϊδιά και τα φρούτα της ρόδια ή ρόιδα.Το επιστημονικό της όνομα :Punica granatum L .
    Η ροδιά κάνει ένα κοκκινόχρυσο φρούτο με μια κορόνα στην κορυφή του,και η Ήρα -στο περίφημο άγαλμά της «Ηραίο» του Άργους -στο ένα της χέρι κρατούσε ένα ρόδι.
    «Η θεά καθόταν σε χρυσελεφάντινο θρόνο και στο διάδημά της ήταν χαραγμένες οι Ώρες και οι Χάριτες.
    Στο ένα της χέρι κρατούσε το σκήπτρο και στο άλλο ένα ρόδι και προβάλλονται μυστικοί λόγοι για το σύμβολο αυτό,που εγώ θέλω να αποσιωπήσω» μας λέει χαρακτηριστικά ο Παυσανίας
    Η ροδιά λοιπόν καλλιεργείται στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων και ήταν η καλλιέργειά της σύγχρονη με της ελιάς,
    της συκιάς και του αμπελιού, αλλά ήταν αρχαιότερη της βερικοκιάς και της αμυγδαλιάς.
    Τα ονόματα με τα οποία την συναντάμε στην Ελλάδα είναι πολλά, άλλα πανάρχαια, άλλα νεώτερα και διαφοροποιημένα.
    H ονομασία «Ροιά» καθιερώθηκε από τον Όμηρο και με την ονομασία αυτή,την αναφέρει ο Όμηρος στην περιγραφή που μας έχει αφήσει για τους κήπους του βασιλιά....
    Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

    Κυριακή 30 Μαΐου 2010

    Πονεμένοι και άκαμπτοι ώμοι και αυχένας από παρατεταμένη καθιστική εργασία

    Πονεμένοι και άκαμπτοι ώμοι και αυχένας από παρατεταμένη καθιστική εργασία , η οποία μαζί με την κακή στάση του σώματος εντείνουν τους πόνους στα σημεία αυτά αλλά και στην πλάτη και στο λαιμό.
    Η αυξημένη κόπωση των μυών και των συνδέσμων που υποστηρίζουν την πλάτη
    μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των ιστών και της σπονδυλικής στήλης
    Οι πολλές ώρες πίσω από τον υπολογιστή μας όπως
    και η κακή στάση του σώματος μας μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα:
    – στην πλάτη
    – στον αυχένα και
    – στους ώμους με αποτέλεσμα να εμφανιστούν:
    – πονοκέφαλοι και
    – υπερβολική ένταση στον αυχένα....
    read more:https://botanologia.gr/ponemenoi-kai-akamptoi-omoi-kai-aychenas-apo-paratetameni-kathistiki-ergasia/

    Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

    Money As Debt - το χρήμα σαν χρέος

    απλά δείτε το............

    Κηραλοιφή,ιδανική αλοιφή για το έκζεμα και την υγεία του δέρματός μας

    Ας δούμε πως μπορούμε να ετοιμάσουμε την κηραλοιφή μας,
    γιατί το μείγμα μας αυτό στην ουσία είναι μια ισχυρότατη κηραλοιφή ιδανική για δερματικές παθήσεις
    Θα χρειαστούμε:
    -μία κουταλιά της σούπας κερί μέλισσας*
    -πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και
    -ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
    Επίσης θέλουμε:
    -ένα γυάλινο βαζάκι και
    ένα ξύλινο,κατά προτίμηση,αναδευτήρι
    Εργαζόμαστε ως εξής:
    Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το κερί.
    Σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πάντα σε bain marie λιώνουμε το κερί.
    Μόλις το κερί μας λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
    Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να....

    read more:https://botanologia.gr/kiraloifi-idaniki-aloifi-gia-to-ekzema-kai-tin-ygeia-toy-dermatos-mas/

    Τα απαραίτητα για την περιποίησης της ομορφιάς μας.

    Η περιποίηση της ομορφιά μας είναι πάντα μια ευχάριστη ενασχόληση και όταν φτιάχνω μάσκες, κρέμες ή λάδια για το πρόσωπό μου μου αρέσει να τα μοιράζομαι μαζί σας.
    Σε αυτό μου το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας μάσκες, κρέμες και λάδια που κατά καιρούς έχω ετοιμάσει για το πρόσωπό μου.
    Απολεπιστική κρέμα για το πρόσωπό μας.
    Σε ένα μπολάκι αναμιγνύω μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μου
    1) δυό κουταλιές της σούπας μέλι
    2) δυό κουταλιές τις σούπας αμύγδαλο κοπανισμένο πολύ-πολύ καλά
    3) δύο με τρεις σταγόνες χυμό γκρέιπ φρουτ
    4) δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και
    5) μία σταγόνα αιθέριο έλαιο γεράνι
    -αν το μέλι μου είναι πολύ παχύρρευστο και δεν αναμιγνύεται εύκολα προσθέτω πολύ λίγο ελαιόλαδο-
    Στη συνέχεια απλώνω ένα πλούσιο στρώμα κρέμας στο πρόσωπό μου, το οποίο πρέπει να είναι καθαρό και υγρό
    Συνεχίζω κάνοντας μασάζ με κυκλικές απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο αφήνοντας...