Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Ζάχαρη και πονοκέφαλος

Πονοκέφαλος – η κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.
Οι γρήγορες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που προκαλούνται από την κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης ή πολύ λίγης ζάχαρης μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν πονοκεφάλους
Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους πάρα πολλές φορές είναι υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κρυμμένη ζάχαρη που περιέχουν.
Οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρει ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη και περίπλοκη αλλά η κατανάλωση ζάχαρης,που τις περισσότερες φορές είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους,είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο,είναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να εξοβελίσουμε την ζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας.
Η ζάχαρη όπου και αν περιέχεται,στα τυποποιημένα τρόφιμα,στις παντός είδους σάλτσες,στα αλλαντικά,στα τουρσιά,στα γλυκά,σαν το πιο όξινο των τροφίμων είναι η καταστροφή του οργανισμού και όπως είναι γνωστό από πάρα πολλές έρευνες τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών.
Αν λοιπόν η ζάχαρη και όλα τα τρόφιμα που την περιέχουν δεν προκαλούν άμεσα ημικρανίες και πονοκεφάλους ή δεν εκδηλώνεται άμεσα μια πάθηση,δεν παύει να ενεργοποιεί τις διαδικασίες που τα προκαλεί.
Δεν είναι λοιπόν λογικό να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντι στην ζάχαρη και σε οποιοδήποτε τρόφιμο την περιλαμβάνει;
Και δεν ξεχνάμε πως τα αφεψήματα και τα εγχύματα των βοτάνων συγκαταλέγονται στην ομάδα των πιο αλκαλικών τροφίμων και
τα αλκαλικά τρόφιμα είναι η ασπίδα του οργανισμού έναντι σχεδόν όλων των παθήσεων.
Σημαντική διευκρίνηση:
Δεν συγχέουμε τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και των λαχανικών-τα οποία είναι αναγκαία για την υγεία μας-με τις ραφιναρισμένες ζάχαρες και τα προϊόντα της ζάχαρης -τα αφύσικα αυτά σάκχαρα-που προστίθενται σε όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα τα οποία είναι καταστροφικά.
Σε επόμενο άρθρο θα δούμε τι είναι αλκαλικά και τι όξινα τρόφιμα
Διαβάστε περισσότερα θέματα στη:botanologia.gr
https://botanologia.gr/ponokefalos-i-katanalosi-zacharis-einai-mia-apo-tis-aities-toy/
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
πηγή: livestrong.com

5 σχόλια:

 1. η Ζ-άχαρη είναι και άχαρη και διαβητική!(τι να την κανης τέτοια κοπέλα;!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να΄σαι καλά φίλε μου....με έκανες και γέλασα...όντως άχαρη κοπέλα...δεν το είχα σκεφτεί!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ναι το γέλιο κανει καλό-όταν είναι άδολο και αυθόρμητο.
  κανονικά η Ζ-άχαρη=Ζήτα-άχαρη είναι μια Ζ-ωή άχαρη
  με ζ-άχαρη(άλλο αν και η ζωή είναι θηλυκή-γυναίκα όπως και όλες οι αρετές!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τελικά το "παιχνίδι"με τις λέξεις μας φανερώνει...πολλά μυστικά.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. λοιπόν-επειδή η κλίμακα της ευφυϊας των φύση-ο-λογικών ανθρώπων..κτυπάει την ποιότητα μπλέ ουρανού,σου λέω ότι η λογοσοφία(ανακύκληση-μετατροπή γραμμάτων,ανασύνθεση λόγων,ηχητική ομοιότητα λόγων κλπ)είναι τάξεως ΛΟΓΟΥ(δηλαδή απο απλές λέξεις αποκαλύπτονται σε ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ δηλαδή την ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΘΕΟΥ)
  ΔΕΣ
  Α-Γ-Α-Π-Η = Η-Π-Α-Γ-Α =(δωρικά)η πηγή δηλαδή η αγάπη είναι μία παγά-πηγή και μάλιστα όχι απλά μία οποιαδήποτε αλλά Η (με άρθρο)ΠΑΓΑ-ΠΗΓΗ που σημαίνει Η ΜΙΑ ΠΗΓΗ-ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ (εννοείται της αγάπης)αλλα και ΑΓΑΠΗ=ΠΗΓΑ Α(άλφα=1=μονάδα=θεός)
  δηλαδή αφού βρηκα-βίωσα-γνώρισα-έπραξα την ΑΓΑΠΗ ουσιαστικά ΠΗΓΑ(με πήγε)στον ΑΛ-ΦΑ=θεό-το Α-Ω(διότι Α=Ω και Ω=Α)(ΑΛ=ΘΕΙΟΣ-ΗΛΙΟΣ και ΦΑ=ΦΑ-ΟΣ=ΦΩΣ αλλά και ε-ΦΑ=ΕΙΠΕΝ=ΛΟΓΟΝ=ΛΟΓΟΣ)
  τέλος αν το ΠΑΙΧΝΙΔΙ(εκ του παίς-παιδί)είναι για ανθρώπους ΠΑΙΔΙΑ-ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ(που έγιναν παιδιά γιατί καταφεραν να γίνουν αγνοί-καθαροί όντες μεγάλοι)τότε αυτό το παιχνίδι αξίζει να παιζει και να συμπαίζει κανείς(και όχι να περι-παίζει δηλαδή περι-τριγυρίζει-κινείται γύρω γύρω αλλά ποτέ δεν μπαίνει στο παιχνίδι της πράξης-με αυτοθυσία)(γενικά η αλήθεια δεν παίζεται-γιαυτό οι περισσότεροι παίζουν..άλλα πραγματα!παιχνίδια;)
  dona

  ΑπάντησηΔιαγραφή