Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Αντιρυτιδική,συσφικτική και αντιγηραντική μάσκα προσώπου με καρότο και μέλι

Μια ισχυρότατη αντιρυτιδική,συσφικτική και αντιγηραντική μάσκα προσώπου με δυό προϊόντα,καρότο και μέλι,που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.

Ας χαρίσουμε είκοσι λεπτά χαλάρωσης στον εαυτό μας και
ας απολαύσουμε τα καταπληκτικά οφέλη μιας μάσκας για το πρόσωπό μας.
Είναι μια μάσκα αντιγήρανσης και σύσφιξης που μπορούμε να κάνουμε με δύο προϊόντα της διατροφής μας.
Ποιά είναι;
Καρότα και μέλι.
Το καρότο,όπως μπορεί να έχουμε ακούσει ή να διαβάσει,είναι πλούσιο σε β-καροτίνη,μια ουσία από τις αποτελεσματικότερες αντιγηραντικές και αναζωογονητικές για το πρόσωπό μας,και όχι μόνο,το δε μέλι μιά από τις πιο πλούσιες τροφές για το δέρμα μας με πλήθος θρεπτικών συστατικών και μαλακτικών ιδιοτήτων.

Για να ετοιμάσουμε τη μάσκα μας εργαζόμαστε ως εξής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τρία μεγάλα καρότα,που τα έχουμε πλύνει πολύ-πολύ καλά,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο νεράκι.
Βγάζουμε τα καρότα μας και τα πολτοποιούμε με έναν πολτοποιητή μαζί με το ζουμί τους.
Πρέπει να έχουμε μιά τελείως λεία αλοιφή αρκετά υδαρή.
Βάζουμε την αλοιφή μας σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τρεις ή τέσσερις κουταλιές μέλι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας.
Η ποσότητα του μελιού πρέπει να είναι τόση ώστε το μείγμα μας να στέκεται άνετα στο πρόσωπο μας.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βαζάκι.
Μόλις κρυώσει το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο μας για μία εβδομάδα.
Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε,πρώτα το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια πλένουμε πολύ καλά το πρόσωπό μας και βάζουμε ένα παχύ στρώμα από το μείγμα μας,προσέχοντας πάντα την περιοχή γύρω από τα μάτια.
Χαλαρώνουμε για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά και αφήνουμε τη μάσκα να χαρίσει ομορφιά στην επιδερμίδα μας.
Αφαιρούμε την μάσκα με χλιαρό νεράκι και ένα μαλακό σφουγγαράκι.
Αυτό ήταν.
Μια αντιρυτιδική,συσφικτική και αντιγηραντική μάσκα με δυό προϊόντα που βρίσκονται στο τραπέζι μας!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό το άρθρο,όπως πάντα,είναι μόνο για λόγους γενικής ενημέρωσης.

Κείμενα,επιμέλεια:thalia-botanologia.blogspot.gr

Οι έφηβοι είναι πιθανό να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες "ανθυγιεινών φαγητών" μετά από την παρακολούθηση τηλεοπτικών διαφημίσεων

Οι έφηβοι είναι πιθανό να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες "ανθυγιεινών φαγητών" μετά από την παρακολούθηση τηλεοπτικών διαφημίσεων
 Οι έφηβοι που παρακολουθούν περισσότερες από τρεις ώρες τηλεόραση την ημέρα είναι πιο πιθανό να τρώνε πολύ περισσότερα άκρως ανθυγιεινά και επιβαρυντικά για την υγεία τους σνακ -τα λεγόμενα και junk food-σύμφωνα με μια έκθεση της βρετανικής εταιρείας αντικαρκινικών ερευνών- Cancer Research UK.

Ο βομβαρδισμός από τηλεοπτικές διαφημίσεις για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες,τελείως ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα για την υγεία τους όπως και αλκοολούχα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη οδηγεί τους εφήβους να τρώνε περισσότερα από 500 σνακ,όπως πατατάκια, μπισκότα και ανθρακούχα ποτά,κατά τη διάρκεια του έτους σε σύγκριση με εκείνους που παρακολουθούν λιγότερη τηλεόραση.

Η έκθεση, είναι βασισμένη σε έρευνα που βασίσθηκε σε δείγμα 3.348 παιδιών και νέων,στη Μεγάλη Βρετανία,ηλικίας 11 έως 19 ετών και στις συνήθειες τους τηλεθέασης και διατροφής.

Όταν οι έφηβοι παρακολουθούσαν την τηλεόραση χωρίς διαφημίσεις, οι ερευνητές δεν βρήκαν κανέναν σύνδεσμο μεταξύ του χρόνου της οθόνης και της πιθανότητας να τρώνε περισσότερο πρόχειρο φαγητό. Αυτό υποδηλώνει ότι οι διαφημίσεις στην τηλεόραση μπορεί να οδηγήσουν τους νέους να αναζητάνε αλλά και να τρώνε ότι πιο ανθυγιεινό σε τρόφιμο υπάρχει.
Η έκθεση είναι επίσης η μεγαλύτερη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αξιολόγηση της συσχέτισης της τηλεθέασης και της διατροφή.

Διαπιστώθηκε ότι οι έφηβοι που έλεγαν ότι παρακολουθούσαν πολύ συχνά τηλεοπτικές εκπομπές με διαφημίσεις ήταν περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό (139%) να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά σε σύγκριση με αυτούς που  παρακολουθούσαν ελάχιστη ώρα,η δε πιθανότητα να φάνε τα λεγόμενα junk food-φαγητά σκουπίδια- ήταν 65%! Τεράστιο ποσοστό.
Η τακτική κατανάλωση αυτών των τροφών και ποτών,τα οποία έχουν υψηλότατα επίπεδα λίπους και ζάχαρης άρα και υψηλή θερμιδική αξία, αυξάνουν κατά πολύ τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το κάπνισμα και συνδέεται με 13 τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου, του μαστού και του παγκρέατος.
Η Δρ Jyotsna Vohra, συγγραφέας της μελέτης από την Cancer Research UK, δήλωσε: "Αυτή είναι η ισχυρότερη απόδειξη ότι οι διαφημίσεις ανεπιθύμητων τροφών θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των ακατάλληλων τροφών που οι νέοι επιλέγουν να φάνε. Δεν ισχυριζόμαστε ότι κάθε έφηβος που παρακολουθεί τηλεόραση με τέτοιες διαφημίσεις θα επιλέξει πρόχειρο φαγητό αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ διαφημίσεων και διατροφικών συνηθειών.
Για αυτό πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις,κατά τη διάρκεια προγραμμάτων που είναι δημοφιλή στους νέους.

Η καθηγήτρια Linda Bauld, εμπειρογνώμονας για την πρόληψη του καρκίνου στο Cancer Research UK, δήλωσε: "Τα παχύσαρκα παιδιά είναι πέντε φορές πιο πιθανό να παραμείνουν παχύσαρκοι ως ενήλικες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου αργότερα στη ζωή τους."
Και επισημαίνει πως "όλοι οι φορείς που άπτονται του ζητήματος  πρέπει να συνεργαστούν για να προστατεύσουν την υγεία της επόμενης γενιάς"
botanologia.blogspot.gr

cancerresearchuk.org
cancerresearchuk.org