
Λεμόνι και νομίζω πως όλοι εδώ στη χώρα μας γνωρίζουμε τη σπουδαιότητά του.
Εγώ σας έχω, μέσα από τα άρθρα μου, μιλήσει πολλές φορές για αυτό.
Σε αυτό μου το άρθρο θα σας δείξω τρόπους συντήρησής του.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τα οποία χάνουν πολλές από τις χρήσιμες ιδιότητές τους όταν καταψύχονται, το λεμόνι διατηρεί σχεδόν όλα τα πολύτιμα συστατικά του.
Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης μας επιτρέπει να παρατείνουμε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του πολύτιμου λεμονιού.
Τρόποι κατάψυξης του λεμονιού
Ο τρόπος είναι πολύ απλός, απλά θέλει λίγο χρόνο!
Εγώ σας έχω, μέσα από τα άρθρα μου, μιλήσει πολλές φορές για αυτό.
Σε αυτό μου το άρθρο θα σας δείξω τρόπους συντήρησής του.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τα οποία χάνουν πολλές από τις χρήσιμες ιδιότητές τους όταν καταψύχονται, το λεμόνι διατηρεί σχεδόν όλα τα πολύτιμα συστατικά του.
Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης μας επιτρέπει να παρατείνουμε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του πολύτιμου λεμονιού.
Τρόποι κατάψυξης του λεμονιού
Ο τρόπος είναι πολύ απλός, απλά θέλει λίγο χρόνο!
Έτσι, κάθε χειμώνα καταψύχω λεμόνια, ως έχουν, ολόκληρα,
κομμένα σε φέτες και τον χυμό τους!
1. αφού πλύνω πολύ καλά τα λεμόνια μου,
τα σκουπίζω πολύ καλά, τα κλείνω σε αεροστεγείς συσκευασίες και τα τοποθετώ στην κατάψυξη
2. αφού πλύνω και σκουπίσω πολύ καλά τα λεμόνια μου,
τα κόβω σε φέτες, τα κλείνω σε αεροστεγείς συσκευασίες και τα τοποθετώ στην κατάψυξη
3. αφού πλύνω και σκουπίσω πολύ καλά τα λεμόνια μου,
τα στύβω,
ρίχνω το χυμό στις σακούλες για παγάκια και τις τοποθετώ στην κατάψυξη!
Αυτό ήταν!
1. το κατεψυγμένο λεμόνι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία διατηρούνται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κιτρικό οξύ.
Αυτό είναι που εξασφαλίζει τη σταθερότητα της βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών συστατικών κατά την κατάψυξη.
2. τα αντιοξειδωτικά του κατεψυγμένου λεμονιού συνεχίζουν να προστατεύουν αποτελεσματικά τα κύτταρά μας από τις βλάβες και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού μας
3. η σωστή κατάψυξη απαιτεί τη χρήση αεροστεγούς συσκευασίας, η οποία αποτρέπει την οξείδωση και διατηρεί την αρχική γεύση του προϊόντος.
4. υπάρχουν διάφοροι τρόποι κατάψυξης που χρησιμοποιώ, όπως να καταψύξω ολόκληρα λεμόνια, να τα κόψω σε φέτες και να τα καταψύξω αμέσως ή να τα στύψω και να κάνω παγάκια με το χυμό.
5. με όποια μορφή και να καταψύξω το λεμόνι είναι ευέλικτο στη χρήση του.
Το προσθέτω σε όλα μου τα φαγητά που απαιτούν λεμόνι,
σε ζεστά ροφήματα, (τα οποία έχω αφήσει να κρυώσουν για λίγο, ώστε να μειώσω την καταστροφή της βιταμίνης C*),
σε επιδόρπια,
σε σάλτσες και μαρινάδες, αλλά και
για καλλυντικούς σκοπούς, όπως αναγέννηση και αναζωογόνηση του δέρματος.
Τις φέτες τις χρησιμοποιώ στα φαγητά μου όπως είναι, αφού τις αφήσω για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Η φλούδα διατηρεί όλα τα αιθέρια έλαια και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.
Αυτό είναι που εξασφαλίζει τη σταθερότητα της βιταμίνης C και άλλων θρεπτικών συστατικών κατά την κατάψυξη.
2. τα αντιοξειδωτικά του κατεψυγμένου λεμονιού συνεχίζουν να προστατεύουν αποτελεσματικά τα κύτταρά μας από τις βλάβες και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού μας
3. η σωστή κατάψυξη απαιτεί τη χρήση αεροστεγούς συσκευασίας, η οποία αποτρέπει την οξείδωση και διατηρεί την αρχική γεύση του προϊόντος.
4. υπάρχουν διάφοροι τρόποι κατάψυξης που χρησιμοποιώ, όπως να καταψύξω ολόκληρα λεμόνια, να τα κόψω σε φέτες και να τα καταψύξω αμέσως ή να τα στύψω και να κάνω παγάκια με το χυμό.
5. με όποια μορφή και να καταψύξω το λεμόνι είναι ευέλικτο στη χρήση του.
Το προσθέτω σε όλα μου τα φαγητά που απαιτούν λεμόνι,
σε ζεστά ροφήματα, (τα οποία έχω αφήσει να κρυώσουν για λίγο, ώστε να μειώσω την καταστροφή της βιταμίνης C*),
σε επιδόρπια,
σε σάλτσες και μαρινάδες, αλλά και
για καλλυντικούς σκοπούς, όπως αναγέννηση και αναζωογόνηση του δέρματος.
Τις φέτες τις χρησιμοποιώ στα φαγητά μου όπως είναι, αφού τις αφήσω για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Η φλούδα διατηρεί όλα τα αιθέρια έλαια και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.
Η κατάψυξη των λεμονιών είναι ένας πρακτικός και αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης των ευεργετικών ιδιοτήτων τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και ο καλύτερος τρόπος να έχω λεμόνια το καλοκαίρι!
Μου επιτρέπει να έχω πάντα ένα ευέλικτο συστατικό πρόχειρο για τα μαγειρικά μου τεχνάσματα και πειράματα, αλλά και για θεραπείες ομορφιάς.
Επιπλέον, τα λεμονοπαγάκια μου είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αφού προσθέτουν επιπλέον γεύση και οφέλη στα διάφορα καλοκαιρινά μας ροφήματα!
Μου επιτρέπει να έχω πάντα ένα ευέλικτο συστατικό πρόχειρο για τα μαγειρικά μου τεχνάσματα και πειράματα, αλλά και για θεραπείες ομορφιάς.
Επιπλέον, τα λεμονοπαγάκια μου είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, αφού προσθέτουν επιπλέον γεύση και οφέλη στα διάφορα καλοκαιρινά μας ροφήματα!
**αφήνω πάντα τα ρόφηματά μου να κρυώσουν μέχρι τους 30° με 35°C πριν προσθέσω το μέλι ή το χυμό λεμονιού!
...και εδώ τα άρθρα μου για το λεμόνι:botanologia.gr
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia- botanologia.gr
...και εδώ τα άρθρα μου για το λεμόνι:botanologia.gr
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia- botanologia.gr