Η μαγειρική – όπως πολύ καλά γνωρίζουμε , είναι η διαδικασία της προετοιμασίας των τροφίμων με τη χρήση της θερμότητας.
Οι τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά ποικίλλουν ευρέως σε όλο τον κόσμο , γεγονός που αντανακλά τις μοναδικές περιβαλλοντικές , οικονομικές , και πολιτιστικές παραδόσεις του κάθε λαού.
Ακόμα και οι ίδιοι οι μάγειροι και μαγείρισσες διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα ,
την κατάρτιση ,
την φαντασία και τον τρόπο διαδικασίας και παρασκευής του κάθε πιάτου.
Η μαγειρική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω χημικών αντιδράσεων χωρίς την παρουσία της θερμότητας , όπως στο Ceviche**** , ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο όπου τα ψάρια «ψήνονται» από τα οξέα του λεμονιού ή το χυμό γλυκολέμονου ,
στο sushi**** , το οποίο χρησιμοποιεί επίσης μια παρόμοια χημική αντίδραση μεταξύ των ψαριών και του όξινου περιεχόμενου του ρυζιού καραμελωμένου με ξύδι και
στο sashimi που αποτελείται από φρέσκο ωμό ψάρι ή κρέας κομμένα σε λεπτά κομμάτια , τα οποία τρώγονται με σάλτσα σόγιας
Μια τεχνική ή τρόπος μαγειρέματος με θερμότητα είναι και η τεχνική korma
Η λέξη korma σημαίνει σιγοψήνω και είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος ή τεχνική μαγειρέματος με θερμότητα που έχει τις ρίζες του στην κουζίνα Mughlai της Ινδικής Υποηπείρου.
Σε ένα πιάτο korma το κρέας ή τα λαχανικά ψιλοκομμένα σιγομαγειρεύονται και το τελικό πιάτο κλέβει την παράσταση με τη βελούδινη γαλακτερή σάλτσα του που του έχει χαρίσει η γιαούρτη , ή κάποιο φυτικό γάλα , όπως το γάλα από τα κάσιους!
Η γεύση ενός πιάτου korma βασίζεται σε ένα μείγμα μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένου του αλεσμένου...
read more:https://botanologia.gr/tropoi-mageirematos-kai-topikes-koyzines-kotopoylo-korma-ena-apisteyta-nostimo-piato/
Οι τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά ποικίλλουν ευρέως σε όλο τον κόσμο , γεγονός που αντανακλά τις μοναδικές περιβαλλοντικές , οικονομικές , και πολιτιστικές παραδόσεις του κάθε λαού.
Ακόμα και οι ίδιοι οι μάγειροι και μαγείρισσες διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα ,
την κατάρτιση ,
την φαντασία και τον τρόπο διαδικασίας και παρασκευής του κάθε πιάτου.
Η μαγειρική μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω χημικών αντιδράσεων χωρίς την παρουσία της θερμότητας , όπως στο Ceviche**** , ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο όπου τα ψάρια «ψήνονται» από τα οξέα του λεμονιού ή το χυμό γλυκολέμονου ,
στο sushi**** , το οποίο χρησιμοποιεί επίσης μια παρόμοια χημική αντίδραση μεταξύ των ψαριών και του όξινου περιεχόμενου του ρυζιού καραμελωμένου με ξύδι και
στο sashimi που αποτελείται από φρέσκο ωμό ψάρι ή κρέας κομμένα σε λεπτά κομμάτια , τα οποία τρώγονται με σάλτσα σόγιας
Μια τεχνική ή τρόπος μαγειρέματος με θερμότητα είναι και η τεχνική korma
Η λέξη korma σημαίνει σιγοψήνω και είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος ή τεχνική μαγειρέματος με θερμότητα που έχει τις ρίζες του στην κουζίνα Mughlai της Ινδικής Υποηπείρου.
Σε ένα πιάτο korma το κρέας ή τα λαχανικά ψιλοκομμένα σιγομαγειρεύονται και το τελικό πιάτο κλέβει την παράσταση με τη βελούδινη γαλακτερή σάλτσα του που του έχει χαρίσει η γιαούρτη , ή κάποιο φυτικό γάλα , όπως το γάλα από τα κάσιους!
Η γεύση ενός πιάτου korma βασίζεται σε ένα μείγμα μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένου του αλεσμένου...
read more:https://botanologia.gr/tropoi-mageirematos-kai-topikes-koyzines-kotopoylo-korma-ena-apisteyta-nostimo-piato/