Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο

"Τραγούδησε πρώτα για την γέννηση της αγάπης στην καρδιά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού
και
στο πιό ψηλό κλαδάκι της Τριανταφυλλιάς άνθισε ένα θαυμάσιο τριαντάφυλλο,
πέταλο με το πέταλο,
τραγούδι με το τραγούδι"
Είναι από "το αηδόνι και το τριαντάφυλλο",αυτό το θαυμάσιο διήγημα του Oscar Wilde.
Και τα τριαντάφυλλά μου...από την τριανταφυλλιά μου,την εκατόφυλλη τριανταφυλλιά μου.
Κομμένα την πρώτη του Μάη,
χαρισμένα σε όλους εσάς που με διαβάζετε.
Νιώστε το άρωμά τους
και την ενέργειά τους.

Κείμενο,επιμέλεια:thalia-botanologia.gr

6 σχόλια:

  1. σευχαριστώ θάλεια-μύρισα ουράνιο τόξο και ευχήθηκα τα ροδοπέταλα-η ενέργεια τους,μαζί με αυτά που βρέχει ο ουρανός σύντομα να καλύψουν την επιφάνεια της ελλάδας και όλη την οικουμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα φίλε μου!!!είθε να πραγματοπιηθεί αυτή η όμορφη ευχή σου!!!!την έχουμε ανάγκη όλοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θάλεια πώς λέγεται το λουλούδι σου;
    (θυμάμαι-πριν απο 153 χρόνια όταν ήμουνα παιδί ότι αυτά τα λουλούδια τα λέγαμε "τρομπέτες"και μάλλον ανήκαν στην κατηγορία των υάκινθων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου θύμησες τις τριανταφυλλιές...τις εκατοντάφυλλες που είχε ο παπούς μου στο πατρικό και τις πρόσεχε καλύτερα κιαπό παιδιά...
    ( μάλλον από κει κρατάει και η δική μου λόξα για τα φυτά..)
    να σαι καλά...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν εννοείς την φωτογραφία που έχω στον τίτλο του ιστολογίου μου φίλε donandre5ath,είναι κρόκος,αλλά είναι αρκετά παραποιημένη από μένα,που το φυτό δεν γνωρίζεται....την καλημέρα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α!!!φίλη μου αυτές οι τριανταφυλλιές..όπου βρίσκω κατάλληλο χώμα φυτεύω μοσχεύματα,για να μην χαθεί η ποικιλία...είναι η τέταρτη γενιά διατήρησης αυτές που έχω εγώ....το άρωμα τους είναι μεθυστικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή