Herbal Medicine-Βοτανοθεραπεία Από την αρχαιότητα,τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους. Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος-τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Οι δράσεις των βοτάνων : Ισχυρά αντιμικροβιακά βότανα

Αντιμικροβιακά βότανα  με ισχυρότατη δράση
Το σώμα μας φιλοξενεί μερικές δεκάδες τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς – ιούς, βακτήρια και μύκητες – τα οποία κάθε στιγμή ρυθμίζουν πολλές από τις καθημερινές λειτουργίες του.
Αδιαλείπτως, ο ένας πληθυσμός μάχεται τον άλλον και αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε την διατήρηση της υγείας μας, είτε την ασθένεια.
Γενικά, ως μικροοργανισμοί ή μικρόβια χαρακτηρίζονται εκείνοι οι οργανισμοί τους οποίους δεν μπορούμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, γιατί είναι πάρα πολύ μικροί σε μέγεθος και μετριούνται σε mm.
Πολλοί από τους μικροοργανισμούς, όπως τα νιτροποιητικά βακτήρια, περνούν όλη τη ζωή τους στο φυσικό περιβάλλον.
Άλλοι, προκειμένου να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν, περνούν ένα μέρος ή ολόκληρη τη ζωή τους στο εσωτερικό κάποιου πολυκύτταρου οργανισμού.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί χαρακτηρίζονται ως παράσιτα και ο οργανισμός που τους «φιλοξενεί» ως ξενιστής.
Μερικοί ωστόσο από τους μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούν τον άνθρωπο ως ξενιστή τους μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην υγεία του και να προκαλέσουν μολυσματικές ασθένειες.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί ονομάζονται παθογόνοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου